Mokymosi trukmė – 3 metai baigusiems pagrindinę mokyklą (10 kl.) ir siekiantiems įgyti vidurinį išsilavinimą technologinio profilio gimnazijos skyriuje.

Baigusieji mokymo programas mokiniai gauna vidurinio išsilavinimo pažymėjimą (brandos atestatą) ir profesinio mokymo kvalifikacijos pažymėjimą. Mokiniai gali išsilaikyti B kategorijos vairuotojo kvalifikaciją.

Padavėjas-barmenas aptarnauja įvairaus amžiaus klientus privačiose ir visuomeninėse viešojo maitinimo įstaigose (restoranuose, kavinėse, baruose, viešbučiuose, užkandinėse), pataria ir paaiškina, kaip išsirinkti norimus patiekalus bei tinkamus prie jų gėrimus, juos pateikia lankytojams, serviruoja stalus salėje ar prie baro.

Priima atskirus užsakymus, aptarnauja lankytojus pobūvių, priėmimų ir įvairių švenčių progomis atvirame lauke, o taip pat viešbučių patalpose ar gyventojų kambariuose. Paktinio mokymo metu vyksta į užsakytus pobūvius ir aptarnauja pobūvio svečius. Ruošia nesudėtingus patiekalus, kokteilius, šaltuosius ir karštuosius gėrimus. Užsako ir priima prekes bei tikrina jų kokybę. Dirba su įvairiais maisto ruošimo technologiniais įrenginiais ir elektroniniais kasos aparatais. Rengia sąskaitas, priima atsiskaitymus bei pildo įvairius materialinių vertybių ir finansinės apskaitos dokumentus

Sėkmingą padavėjo-barmeno darbą lemia žinios ir mokėjimai kulinarinės technologijos, prekybinės įrangos, prekių mokslo bei lankytojų aptarnavimo srityse, užsienio kalbos mokėjimas. Labai svarbu tokios asmenybės savybės kaip sąžiningumas, komunikabilumas, organizuotumas, kūrybiškumas, paslaugumas, taip pat gera psichinė ir fizinė sveikatos būklė.

Mūsų mokyklos padavėjai ir barmenai dalyvauja įvairiuose konkursuose, kur užima prizines vietas. Dalyvauja respublikinėse projektinėse veiklose. Šiais mokslo metais „Šauniausias 2014m. padavėjas- barmenas“ vardą pelnė  Kazlauskaitė Deimantė ir Garjonis Mantas iš 3PBv grupės.

Padavėjo- barmeno profesijos poreikį lemia aptarnavimo sferos plėtra. Darbdaviai iš Kretingos, Palangos, Šventosios labai gerai atsiliepia apie mūsų mokinius. Mokiniai įdarbinami kavinėse, restoranuose, viešbučiuose, užkandinėse. Padavėjai- barmenai turintys gerą žinių bagažą gali sėkmingai įkurti savo verslą.