San Giljan kurorto Be.Hotel viešbučio Fornelli restorano virtuvėje mokytojos gamino šaltuosius ir karštuosius patiekalus, dekoravo lėkštes, aptarnavo lankytojus restorane, turėjo galimybę stebėti ir dirbti kartu su restorano šefais. Virtuvėje šefai gamino patiekalus iš jūros gėrybių ir žuvų. Jautienos steikai, pertrintų sriubų, vaisių ir daržovių asortimento gausa tiesiog stebino.
Neapsieta be pažintinės programos: ekskursijos į Gozo, Comino salas bei žydrąjį rojaus kampelį – Mėlynąją Lagūną. Aplankyta sostinė Valeta, senoji sostinė Mdina, ekskursijos turistiniais autobusais po Maltą, senuosius miestus bei lankytinas vietas.
Stažuote siekta ne tik tobulinti bendrą dalyvių kompetencijų bei įgūdžių lygį, bet ir ugdyti jų verslumą maisto gamybos srityje, gebėjimą orientuotis verslo aplinkoje ir kritinėse situacijose, skatinti dalyvių iniciatyvumą ir savarankiškumą.
Atlikdamos stažuotę Maltoje profesijos mokytojos realiai susipažino su ES darbo rinkos keliamais profesiniais reikalavimais maisto ruošimo specialistams, gilino savo profesines, kalbines, kultūrines žinias.
Tris savaites praleidusios kitatautėje aplinkoje mokytojos įgijo tarptautinio bendravimo patirties, užmezgė naujų pažinčių, susipažino su Pietų Europos kultūra, patobulino užsienio kalbos žinias.