Mokymai vyko pagal Erasmus+ 1 pagrindinio veiksmo programos projektą Nr. 2017-1-LT01-KA102-035036 „Tarptautinis bendradarbiavimas, skirtas pagerinti mažiau galimybių turinčių ir neįgalių jaunuolių profesinį mokymą“.

Virtuvės šefas Mindaugas Lucka iš Italijos, turintis net 14 metų darbo patirtį Italijos restoranuose, dalijosi patirtimi ir itališkos virtuvės paslaptimis. Pirmadienį  mokė tešlų gamybos: įvairių skirtingų formų makaronų patiekalų, jų gaminimo ir patiekimo būdų, picos tešlos paruošimo. Antradienį – picų kepimo ir vegetariškų patiekalų gamybos. Trečiadienis ir ketvirtadienis skirtas žuvies ir jūros gėrybių užkandžių bei karštųjų patiekalų gamybai. Penktadienį ruošti užkandžiai ir desertai.

Kiekvienos mokymo dienos pabaigoje vyko degustacija, aptarimas bei konsultavimasis su virtuvės šefu.

Šie mokymai – tai vertinga patirtis tiek mokiniams, tiek mokytojams prisiliesti prie itališkos virtuvės patiekalų, sužinoti jų gamybos ypatumus ir išskirtinumus.