DEV

Padėkit man.. būsiu labai dėkinga.. ;]]

riflee
Esu dar mokinė.. tačiau jau lyg ir kvepia studijomis... ;] norėčiau jūsų kaip vyresniųjų pagalbos.. ;]] norėčiau suzinoti,kokius egzaminus man laikyti, kur galeciau su jais stoti...? Galiu laikyti:
1, Lietuvių valstybinį (dabar semestre turiu 7)
2, Anglų valstybinį (semestre 7)
3, Geografija valstybinį (semeste 9)
4, Istorija valstybinį (semestre 8)
5, Dailę valstybinį (semestre 9)
6, Biologiją mokyklinį (semestre 8)
7, Informatika mokyklinį (semestre 9)

Matematika semestre turiu 8 bet egzamino nelaikysiu.. nes turiu tik tris savaitines pamokas.. Chemijos išvis neturiu...

Žodžiu.. padėkit man..
Administratorius
hmm, pagalvokim... gal tau koks socialinis darbas patiktų? arba meninė kokia specialybė, gal lankai ką papildomai (dailės mokyklą ar pan)?
riflee
lankau dailę.. labai norėčiau stoti i dekoratyvinę kosmetika.. arba aprangos dizainą.. bet nerandu kolegijos arba universiteto teikiancio visa informaciją apie šią profesiją ir studijų kursą...
riflee
beje gal dar galvoju ką nors su turizmu galvoti.. tačiau kiek girdėjau ten reikia matematikos ir dviejų užsienio kalbų.. kai tuo tarpu matematikos egzaminų nelaikau.. o turiu tik vieną mokomąją kalbą...
Administratorius
KU reakreacijai ir turizmui nereik dviejų kalbų..egzaminai:
Geografija
Lietuvių k. (testas)
Užsienio k.
metiniai dalykai:
Geografija
Lietuvių k.
Užsienio k.
riflee
o gal Vilniui yra universitetas ar kolegija kurioje butu studijuojama geografija ar turizmas,be dvieju kalbu?
Administratorius
VPU yra geografija, jai nereikia anglų kalbos egzamino (reikia metinio). Vilniaus kolegijoj yra viešbučių ir turizmo administravimas, tačiau jam reikalingas užsienio kalbos egzaminas.
riflee
na aciu labai uz suteikta informacija.. ;]]]
Administratorius
malonu, kad bent kažkuo kažkam galima padėti :)
Beata
Sveiki, mano sunus siemet baigs 10kl ir noretu iseiti is vidurines mok. Tai motivuoja, kad geriau jis 11,12klases baigs kartu besimokindamas specialybes. Klausimas - kur jis gali stoti po 10kl kad kartu ir 11,12 baigti ir specialybe gauti. Jis daugiau linkes prie kompiuteriniu reikalu, bet gali buti autoremonto, statbos sfera. Turim kazka apsispresti, o labai sunku kai tau tik 16 metu. Aciu
Administratorius
Laba diena, Beata. Jūsų sūnus galėtų mokytis profesinėje mokykloje, kartu gaudamas ir specialybę, ir vidurinį išsilavinimą, o jei sektųsi, galėtų net ir toliau studijuoti kolegijoje ar universitete. Pvz., Vokietijoje profesinėse mokyklose mokosi apie 70proc. šešiolikmečių. Man kilo klausimas: kokiame mieste/miestelyje/rajone gyvenate, nes pagal miestą galėčiau pasiūlyti profesinę mokyklą (kažkaip abejoju, ar mamos labai trokšta iškomandiruoti savo paauglius vaikus kažkur į kitą Lietuvos galą).
Pvz., Kauno ryšininkų mokykloje yra Kompiuterių ir organizacinės technikos operatorius (po 10 kl.), o Kauno statybininkų rengimo centre rastumėt specialybių, kurios ruošia:
* šaldymo įrengimų operatoriai,
* elektromontuotojai,
* staliai,
* baldžiai,
* stogdengiai,
* mūrininkai betonuotojai,
* apdailininkai (statybininkai).
*automobilių remontininkai.
* suvirintojai,
* santechnikai,
* ventiliacijos, oro kondicionavimo sistemų gamintojai ir montuotojai.
• Logistas-ekspeditorius
• IT sistemų pardavėjas
• Mūrininkas-betonuotojas
• Smulkiojo verslo paslaugų teikėjas
• Kompiuterinės įrangos derintojas

Manau, kad po visą Lietuvą išsibarsčiusiose mokyklose tikrai mano minimos specialybės dėstomos, tad gal rasite sūnui tinkamiausią profesiją arti savo gyvenamosios vietos.
inga
bukit geri,reikia stoti,rezultati prasti,laiko nebera,mokytis noriu.. Ir galu gale nebezinau ka daryti...:( noriu pasiekimo siekti Kaune,dar galima stoti i profesines mokyklas?
aliote
sveiki labai busiu dekinga jai pasakytumete ar policijos akademija yra kolegijoje ar profesineje mokykloje??? nes noreciau Viesaji administravima studijuot...bet Kaune....
sigitas
sveiki,noreciau paklausti ar imanoma stoti i koki universiteta, su tokiais egzaminais:
lietuviu (10%)v
matematika 5 (m)
biologija 7 (m)
istorja 8 (m)
vokieciu 7 (m)
vygantas
swejki,, noreciau pasiklausti ka galetumete pasiulyti man studijuoti as dbr mokinuosi profesineje birzu mokykloje statybos specelybe.. plataus profilio.. sie man metaj paskutiniai va mano tokie egzaminaj lietuviu mokyklinis 6..biologija mokyklinis 8 informatika mokyklinis 5 ir giografija mokyklinis 5.. va dar girdejau jejgu geraj baigi specelybe ant 9 ar 10 gauni papildomu balu tj wa.. lengviau buna palei specelybe stoti noreciau toliau studijuoti kazka su specelybe susijusia.. tj ar yra tokiu kolegiju ar kur verta man studijuoti ..
Edita
padekit... noriu stdijuoti kaune. esu meniskos sielos.
egzaminus laikiau tik siuos: liet. valst.
daile ir anglu mok.
taip kad jauciu ,jog niekur su tiek neissiversiu ,net i kosmetlogija negaliu... neviltis ima. ka daryt..? pati nezinau ko noreciau. gal ka idomaus galit pasiulyti? dekinga.
ieva
esu10-tokė i rpo 10kl noreciau eiti mokintis i kauna, ir neapsisprendziu ka mokintis, gal zinot kokių profesijų yra nes nelabai dar zinau, profesinėse mokyklose.
rugiagele
kokiu egzaminu reikia masazistei? aciu
justina
kokiu mokslu reikia konditerijai? ir kur patartumet studijuot? nes esu 10-oke ir reikes rinktis dalykus. dq is anksto
Greta
Sveiki. Nežinau koke specelybe rinktis galvojau psichologiją, bet sužinojau, kad ją reikia mokintis apie 10m. galvojau rinktis gido specelybe. Ar galite pateikti pavuzdžių kokių specelybių iš vis yra? labai lauksiu atsakymo. Ačiū. :)

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]