DEV

kolegijos ir universiteto skirtumai

Rytis
Sveiki, man labai reikia zinoti kuo skiriasi universitetas nuo kolegijos, kur geriau stoti? ir ka baigus lengviau gerai isidarbint??? aciu
Administratorius
bent jau Lietuvoje formuojamos tokios univerų ir kolegijų gairės: kolegija (K) suteikia AUKŠTĄJĮ NEUNIVERSITETINĮ, universitetas (U)-AUKŠTĄJĮ UNIVERSITETINĮ bakalauro/magistro diplomą. K mokslai daugiau nukreipti į praktiką, jie ruošia ne "mokslininkus", o labiau darbuotojus, jose mokslas trunka trumpiau (3-3,5m), nėra magistro. U orientuoti labiau į mokslinį profilį, juose mažiau praktikos, mokslai ilgesni, yra magistrai. Kur mokytis geriau? velnias žino.. Taip jau susiformavę, kad į daugelį specialybių K legviau įstot, tačiau K yra tokių specialybių, kurių neturi nei vienas U, pvz., reklamos vadyba arba dantų technikai. Kur stoti-tai jau jums, mielieji, rinktis..
Saule
Taip,ir jei tarkim neistoji i univer.po kolegijos i univer. tikrai istotum:)
Administratorius
faktiškai taip
solveiga
tikrai istotum, pvz teise kolegijoj pabaigus, Kaune kur galima stot dar, ar isvis galimybes nera..........kai pagalvoji po kolegijos nori nenori turi i univera stot, bent jau su teises specialybe, nes Maximoj pardevej ajau nebenoriu dirbti......
Rytizzz
pvz sako ,kad kolegijoj sunkiau mokintis negu universitete ar tai tiesa? ir kodel as pastebiu specialybiu isvedziojimus kaip informatikos inzinerija tai jauciu super sudetinga ir ta simta balu nesurinkciau ir ka pvz daryt jei mano specialybei labai reikia chemijos o jos nemoku visiskai ar dar ko?
Rytizzz
pats issiaiskinau,kad man patinka ekologija is testu, pats nezinau tu specialybiu isvedziojimu ir nesuprantu ,ka as zinau kur as dibsiu tuo ekologu?
Rytizzz
anglu kalbos nestudijuosiu nes pastebiu kad jie nieko neuzdiba tie kalbininkai
Rytizzz
ar galit pvz paaiskint ka reiskia dantu technikas su kuo cia susije ka reikia mokytis ir kas cia per mokslas anglu kalba ,kai studijuoji ar matematika tai aisku ka reiks grauzt.
As :)
Nesamone visiskai su tais visais stojimais :( neina niekaip apsisprest, o jej baiges univiera ar ten kolegija tu pamatysi kad nera arbo td is wis gruzas..... kaip reikia apsisprest kur stot? jej noriu daug ko ir metaus? ir plius dar kur? :) padekit ka?
vio
Labas, turiu klausima ar galma studijoti kolegijoj arba universitete jeigu mokinis yra beigus vidurine klasiu su adaptuota programa (tik isklause kursa)?
alan
Vio, zinoma ,kad negalima. Kaip gi tu dalyvausi konkurse,neturedamas egzaminu ivertinimu,pagal kuriuos vyksta atranka (konkursas) i kolegas ar universitetus.
Rytizzz
kaip pasirinkt specialybe tinkama,ne pvz man sekasi tik anglu ekonomika ekologija ir geografija ir kad nebutu kitu dalyku nes ju nemoku

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]