DEV

Klauskite visko apie Šiaulių valstybinę kolegiją

ŠVK
Rokas rašė: Jei esu išvykes iš šalies kaip įgalioti kita asmeni pasirašyti sutartį ?

Jei turite elektroninę prieigą prie kurio nors Lietuvoje veikiančio banko arba naudojatės el. parašu, galite sudaryti įgaliojimą per igaliojimai.lt
ŠVK
svk studente rašė: Sveiki. Esu Šiaulių kolegijos studente ir apie jūsų kolegija bei destytojus galiu atsiliepti tik pačiais geriausiais žodžiais. Man yra aktualus vienas klausimas - as studijuoju reabilitacijos katedroje kosmetologijos specialybę ir mąstau pakeisti pakeisti studijų programa i bendrosios praktikos slauga - ar si semestrą tai padaryti man nebūtų per vėlu? ir ar neprarasciau savo valstybės finansuojamos vietos? dėkoju už atsakymą

Laba diena, pereiti į kitą programą neprarandant valstybės finansuojamos vietos galima ne anksčiau kaip po pirmojo sėkmingai (t. y. be akademinių skolų) pabaigto semestro. Geriausia būtų šiuo klausimu pasitarti su savo fakulteto dekanatu, nes ten ir būtų įforminamas toks perėjimas.
ŠVK
Studentė rašė: Sveiki. Pradėjau mokytis jūsų kolegijoje, ir norėjau paklausti ar galima už studijas mokėti ne visą sumą iškarto, o kas mėnesį?

Laba diena, finansinius klausimus geriausia aptarti su savo fakulteto administracija. Prašyti pakeisti mokėjimo už studijas sąlygas galima, pateikus motyvuotą rašytinį prašymą. Jis bus apsvarstytas ir priimtas sprendimas.
ŠVK
Aistė rašė: Sveiki, esu antro kurso BPS studentė, ar įmanoma studijas perkelti į Vilnių nuo trečio kurso?
Laba diena, taip, toks perėjimas galimas, jums reikėtų pasidomėti pasirinktoje Vilniaus aukštojoje mokykloje, ar jie sutinka priimti ir kokiomis sąlygomis. Taip pat informuokite ŠVK Sveikatos priežiūros fakulteto administraciją apie numatomą perėjimą.
ŠVK
Gsgsh rašė: Sveiki. Norėjau pasiteirauti jei studijuoju šiuo metu kosmetologiją pirmame kurse ar galiu perstoti i kitą kolegiją?

Laba diena, dėl perėjimo į kitą kolegiją galimybių reikėtų teirautis toje kolegijoje, į kurią ketinate pereiti. Reikėtų sėkmingai pabaigti pirmąjį semestrą, ypač jei studijuojate valstybės finansuojamoje vietoje. Bet teiraukitės dėl perėjimo jau dabar. Sutarus su priimančia kolegija, dabartinę studijų sutartį nutrauksite savo fakulteto dekanate. Geros kloties
ŠVK
Jurga rašė: Noréčiau stoti i kineziterapija ,esu pasirinkus biologijos,lietuviu,matematikos valstybinius egzaminus bei turizmo ir mitybos egzamina,ar istočiau i nemokama vieta?
Laba diena, tam, kad įgytumėte teisę pretenduoti į nemokamą vietą, be lietuvių k. ir matematikos reikia išlaikyti ir užsienio k. (anglų, vokiečių arba prancūzų) valstybinį arba tarptautinį egzaminą. Turizmo ir mitybos egzaminas neįeina į konkursinio balo sandarą. Labai gerai, kad pasirinkote laikyti biologiją - ji yra pagrindinis dalykas stojant į kineziterapiją. Jei išlaikysite ir užsienio k. egzaminą, tikėtina, kad pavyks įstoti į nemokamą vietą. Geros kloties!
ŠVK
Tomas rašė: Sveiki. Ar įmanoma perstoti į jūsų kolegiją, jei mano konkursinis balas yra 1,54? Šiuo metu esu pirmakursis, studijuoju sausumos transporto logistikos technologijų (gretutinė kryptis - vadyba) studijų programą.
Laba diena, dėl stojimo su dalykų įskaitymu iš ankstesnių studijų jums reikėtų kreiptis į ŠVK Verslo ir technologijų fakultetą, el. p. dekanatas.vtf@svako.lt, tel. 8 41 525 095.
ŠVK
EvelinaLi rašė: Sveiki. Norejau paklausti ar siais metais bus priemimas i finansu studiju programa? Ir jei bus, tai kokiu balu ptraitais metais stojo i sia studiju programa.
Laba diena, pagal šiuo metu turimą informaciją priėmimas į finansų studijų programą nebus vykdomas. Jei bus kokių nors pokyčių – pastebėsite tai mūsų svetainėje www.svako.lt esančioje informacijoje stojantiesiems arba, prasidėjus bendrajam priėmimui – LAMA BPO informacinėje sistemoje (tiesiog nebus galima pasirinkti programų, į kurias priėmimas nevykdomas).
ŠVK
Erikas rašė: Sveiki, norejau paklausti ar butu imanoma istoti i valstybes nefinansuojama vieta, informatikos inzinerija, surinkus 1.96 balo?
Laba diena, šiemet minimalus konkursinis balas turi būti bent 2,0, kad galėtumėte pretenduoti į kolegines studijas. Reikėtų balą darsyk perskaičiuoti, peržiūrėti, galbūt turite nuopelnų, už kuriuos gali būti skiriami papildomi balai. Rekomenduojame susisiekti su ŠVK priėmimo tarnyba išsamesnei konsultacijai. Kontaktinė informacija www.svako.lt
ŠVK
mokana rašė: Sveiki, Noreciau suzinoti istestiniu studiju, rudens semestro, paskaitu tvarkarasti, nuo kokio menesio jos prasideda. Domina socialinio darbo istestines studijos:) Pries 4 metus studijavau universitete istorijos specialybe, jei mano konkursinis balas bus mazesnis nei 2.0 negalesiu istoti i pasirinkta specialybe?
Laba diena, tvarkaraščiai bus sudaromi pasibaigus bendrajam priėmimui, rugpjūčio pabaigoje. Juos matysite kolegijos svetainėje www.svako.lt Jei balas bus mažesnis negu 2, negalėsite tapti kolegijos studente. Tačiau kadangi jau esate studijavusi, galimas studijuotų dalykų įskaitymas. Dėl visų jūsų išvardintų klausimų kreipkitės į ŠVK Sveikatos priežiūros fakultetą išsamesnės konsultacijos. Kontaktinę informaciją rasite svetainėje. Geros kloties!
ŠVK
GIEDRE rašė: Sveiki egzaminus laikiau 2005 metais noriu stotii bendraja slauga esu nelaikiusi biologijos egzamino ar butu imanoma istoti . Esu pasiruosusi laikyti egzamina jaigu reikes.
Laba diena, norint išsamiai atsakyti, reikia žinoti daugiau informacijos, todėl kviečiame kreiptis į ŠVK priėmimo tarnybą su išsilavinimo dokumentais. Galima siųsti el. paštu priemimas@svako.lt
ŠVK
Karolis rašė: Sveiki. Noriu paklausti ar siemet nebebus vykdoma burnos higienos studiju programa?

Laba diena,
ne, šios studijų programos nebus šiais metais. Vietoje jos būtų programa Odontologinė priežiūra. Jau šią programą galite pasirinkti per bendrąjį priėmimą. Laukiame jūsų.
ŠVK
Alma rašė: Sveiki .Noreciau stoti i kineziterapija ,i valstybes finansuojama nepretenduoju .Gal yra vyresniu amziaus grupes ar nuotolinis mokymas ar nekivaizdinis .Dekoju uz informacija.
Sveiki, Alma, Džiaugiuosi, kad domitės Kineziterapijos studijų programa. Visos Sveikatos mokslų programos, tame tarpe ir Kineziterapijos, vykdomos nuolatine forma - t.y. reikia paskaitas lankyti kiekvieną dieną. Kartais, jei pavyksta sudėlioti tvarkaraščius, penktadienius skiriame savarankiškam mokymuisi - paskaitų nebūna. Kai kurių dalykus galima atsiskaityti nuotoliniu būdu. Kai kurių dalykų dalį galima studijuoti, medžiagą gauti irgi el. būdu. Praktikumų lankymas yra privalomas. Grupėse mokosi tikrai labai įvairaus amžiaus studentų - tikrai neatskiriame jaunesnius ar vyresnius:) Manau, kad kaip tik įvairesnėse grupėse studijuoti yra naudingiau ir įdomiau. Laukiame jūsų kolegijoje. Prašymą stoti galite užpildyti per Lama BPO sistemą arba užėję į kolegijos Priėmimo tarnybą - Aušros al. 40.
ŠVK
Alma rašė: Sveiki.Kokie dokumentai stojant reikalingi?
Reikalingi brandos atestatas ir jo priedas, asmens dokumentas- pasas ar asmens kortelė. Jei baigėte dar kitą profesinę ar aukštąją mokyklą-jos baigimo dokumentai.
ŠVK
Alma rašė: Turiu tik brandos atestata ,baigus nieko nesu. Ar yra galimybe studijuot kineziterapija?

Labai džiaugiuosi jūsų noru studijuoti.
Reikėtų paskaičiuoti konkursinį balą. Jei užregistruosite ir užpildysite prašymą LAMA BPO prašymą - matysite savo konkursinį balą. Minimalus konkursinis balas 2018 m. – 2.
Preliminariai konkursinį balą galima paskaičiuoti su skaičiuokle, kur yra LAMA BPO svetainėje.
Jei reikia pagalbos - būtinai užsukite į Priėmimo tarybą Kolegijoje. Padėsime suskaičiuoti, užpildyti prašymą ir aptarsime visas studijų galimybes. Lauksime jūsų.
ŠVK
Question rašė: Laba diena, Mano mama jau yra užpildžiusi LAMA BPO sistemoje prašymą į Jūsų kolegijos studijų programą "Informacijos valdymas". Sakykite, ar tai, kad privalo būti 15 studentų, kad susidarytų grupė, galioja ir ištęstinei studijų formai? Baiminamės, kad gali neįstoti nesusidarius grupei.
Sveiki, informuojame, kad šiuo metu jau yra virš 20 susidomėjusių šia programa, todėl tikėtina, kad grupė susidarys. Taip pat, Jūs galite į pasirinkimų sąrašą įtraukti ir kitas studijų programas. Iš viso galite pateikti 9 pageidavimus.
ŠVK
karolis rašė: Norėčiau studijuoti automobilių techn.eksploatavimą.Visa problema, kad atestate neturiu fizikos.Kitus egzaminus išlaikiau. Ar galiu rizikuoti stoti į vnf vietą,jei skaičiuojant konkursinį balą ir Fiziką prilyginant 0, jis dar yra 2.
Sveiki, Visada galima rizikuoti:) Rimtai - tai tikrai vertėtų užpildyti prašymą LAMA BPO. Galite nurodyti 9 pageidavimus - t.y. į valstybės finansuojamą, valstybės nefinansuojamą vieta ir t.t. Konkursinį balą galite ir pats pasiskaičiuoti - LAMA BPO svetainėje esančia Konkursinio balo skaičiuokle. Jei reikėtų pagalbos - užsukite į kolegiją į Priėmimo tarnybą - kartu paskaičiuosime, padėsime greitai užpildyti prašymą, aptarsime studijų galimybes jei balas mažesnis nei 2. Laukiame jūsų.
ŠVK
Karolis rašė: Sveiki, noriu studijuoti automobiliu tech eksplotavima, mano konkursinis balas yra 2.48 ar man yra galimybiu istoti į vf vieta?
Sveiki, su Jūsų balu 2,48 yra galimybė įstoti į VF vietą, nes balas yra pakankamas, jog galėtumėte pretenduoti. Tačiau ar tikrai įstosite negalime pasakyti, nes tai priklausys nuo kitų stojančiųjų balų.
ŠVK
Greta rašė: Sveiki, ar susidarys šiemet grupė į kiniziterapijos studijas?
Sveiki, grupė į Kineziterapijos studijas susidarys.
EvelinaLi
Sveiki. Ar yra šansu etapu priemimu gauti vf vieta?

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]