DEV

Viešasis administravimas

Rūt.
Studijuoju viešąjį administravimą KTU. Neagituosiu stoti ar nestoti, tiesiog galėsiu atsakyti į kai kuriuos jūsų klausimus, jei tokių bus. ;)
Sandra
norėčiau paklausti ar labai sunku studijuoti viešąjį administravimą ktu? pati galvoju apie šią specelybę taip pat ktu.tad noriu sužinoti ar labai sunku?ar daug reik anglų ir matematikos žinių?labai lauksiu atsakymo.ačiū :)
Neuro
Labas, aš ir žadu studijuoti KTU vieš.a. Prisiskaičiau daug neigiamų dalykų apie šią specialybę: kad nėra jokių perspektyvų, be pažinčių negausi jokio darbo ir t.t.. Ar tai tiesa?

Rūt.
Sandra, studijuoti viešąjį administravimą yra pakankamai lengva, aišku priklauso ir nuo požiūrio, nusiteikimo, tarkim aš ir norėjau kažką tokio studijuot ir žiūriu į tai pakankamai rimtai, tačiau daugumai tai išsigelbėjimas, kad studijuot bile kad studijuot, nes konkursinis balas bentjau pernai buvo neaukštas. Žinoma, kiekvienas dalykas turi tiek teigiamą tiek neigiamą pusę, pvz., kai kurie dalykai atrodys nereikšmingi mokytis, todėl erzins :) Bet papildomos žinios manau tik į naudą. :) Kas liečia anglų kalbą: bus laikomas testas, kuriuo nustatomas anglų kalbos žinių lygis, kuo geriau išlaikai, tuo mažiau mokytis. Bet aišku geriau, kai mokaisi nuo pradžių, vėliau mažiau problemų, nepasimiršta žinios ir pan. (ar sunku mokytis anglų priklauso ir nuo dėstytojo, taip pat kaip ir su kitais dalykais:). Matematika, nuo jos nepabėgsi, pusę metų bus rimtos matematikos, jeigu sugebėsi išklausyt paskaitas, nebus taip sunku, dėstytojai nusiteikę padėti. Svarbiausia lankyti paskaitas :)
Rūt.
Neuro, kaip minėjau kiekvienas dalykas turi ir neigiamą, ir teigiamą pusę. Tikrai yra nemažai studijuojančių šią specialybę, bet ne visų nusiteikimas rimtas. Kas dėl perspektyvų, matysim ateity. Be to vyksta nemažai seminarų, galima būti aktyviam įvairiose veiklose, aktyvi veikla yra pliusas, geri studentai retai lieka nepastebėti :)
Neuro
Ačiū už atsakymą, gal dar žinote ar stojant į viešąjį administravimą prideda balų Junior Achievement gautas diplomas su pagyrimu?
Rūt.
Šito nežinau, bijau pameluoti, reiktų klaust KTU priėmime :)
Sandra
labai ačiū už išsamų atsakymą,labai pravertė tai:)
mrliuxs
Ten yra labai sunku mokintis matematika :) šiaip dėstytojai muša pažymius, gaili geresnį parašyti (bet žinoma ir yra nuostabių dėstytojų kaip D.Gudaitytė) labai daug teroijos, mažai praktinių užsiėmimų. Bet kai baiksit šią specialybę, jūsų diplomas bus labai vertinamas ;)
Rūt.
Matematiką ten mokintis yra sunku tiems, kurie nesistengia, be to, kiek žinau, matematikos paskaitos yra lengvinamos. :)
svečias
Na nežinau kaip dabar, bet prieš 4 metus, tai kas gvao is matemaitkos VBE 80 procentų, pirmam pusmetį turėjo 5, antram 6...
velnias
mrliuxs>>>

Ką baigias studijas dirbate jei nepaslaptis? Ar sunku buvo susirasti darbą šioje srityje?
mrliuxs
Aš dar tik gimnazistas, mano sesė baigė šią specialybę šiais metais, bet dar nieko nesusirado...
Rūt.
Na, matai, dabar aš ėjau su mokykliniu egzaminu ir turėjau maksimumą ;) Mat buvo kažkokių pokyčių, dar pernai buvo panaši situacija į tavo minėtą. ;)
Neuro
na ką įstojau čia, bet su matematika bus juodas miškas, nes 12 kl. dėl tam tikrų priežasčių visai jos nesimokiau. Visiški jos nesuprantu, kad ir kaip stengiuosi šnipštas gaunasi
Rūt.
Viskas bus gerai su ta matematika, pamatysi :) Jei kas neaišku, klausk, ar dėl kokių knygų ir pan. ;)
Mantas
įstojau į vnf, tai man reiks mokėti tuos 3982lt vieną kartą į metus, ar tai suma tik už vieną semestrą? Kiek žmonių klausiau visi skirtingai kalba..Jei į vieną semestrą, tai keik tų semestrų universitete būna :) ?
Rūt.
Kiek žinau kartą į metus, tačiau suma pasidalija į du semestrus(tiek jų būna), vadinasi mokėsi po pusę sumos kas semestrą.
Sandra
Sveiki, na va įstojau į KTU viešąjį administravimą, o kur reiks lankyti paskaitas? tik socialinių mokslu fakultete ar teks ir į kitus fakultetus važinėt?(mokysiuosi nuolatinėse studijose).ir kaip ten su anglu testu bus? kada ji laikyti reikia? ir dar kokiu testu reiks laikyti?
Rūt.
Paskaitos būna ne tik socialinių mokslų fakultete, bet ir kituose fakultetuose, dažnai būna III rūmuose. Anglų testas būna pirmo semestro vidury, jei gerai pamenu, arba gale. Šiaip geriau perdaug nesistengt, nebent jau labai super mokat anglų kalbą, nes papildomos žinios praverčia.Testas nustatys jūsų anglų kalbos žinių lygį, nuo jo priklausys kiek semestrų mokysitės anglų kalbą. Bent jau iki šiol taip buvo.

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]