DEV

Ka daryt?

Iuno
Taigi dabar esu 11tokas, mokausi uzsienyje, taciau nelabai sekasi su kalba, bijau kad ji man nusodins visus pazymius metiniam. Politika, ekonomika, chemija, biologija, istorija - visi dalykai, kuriems reikia kazka parengti vokiskai man sukelia daug sunkumu, ir as kad ir kiek stengdamasis gaunu vos teigiamus, o kartais ir neigiamus pazymius. Neisivaizduoju kaip kitiems lietuviams sekasi uzsienio mokyklose, bet is manes ir mano keleto lietuviu klasioku reikalauja ir vertina taip pat kaip ir vokiecius, kurie mokosi savaja kalba nuo 1 klases (as pradejau mokytis budamas 10-toj, 9 dar baigiau Lietuvoj). Galiausiai pradejau svarstyti apie gryzima i lietuva.. Kaip manote kokios perpesktyvos manes lauktu, jei dabar baigciau vidurine, ne gimnazija lietuvoje? i kokia klase man tektu gryzti? vel i 10? Gal kas turite panasios patirties. Vienu zodziu laukiu patarimu =].
Neri..4
Labukas..gal galit ka patarti...esu 12klasej,arteja ta mokslo metu pabaiga,o as dar nezinau ka kur studijuoti.noriu i vilniu,bet ne tame esme juk.... :D is pradziu galvojau i kokia kineziterapija i VU,turiu ir chemija ir biologija A lygiu,bet kazkas sake kad ten sunku istoti ir reikia aukstu balu...o as nesu tikra del egzu kokybes... :) o daugiau su biologija ir chemija nelb kur traukia....
Dar galvojau i VDA (butu idomu koki interjero dizaina ir pan),megstu piesti,esu biskeli prie meno ir t.t. bet cia irgi su tais egzais dailes...mokytoja prigazdino kad lb sunku... o dar jokios dailes mokyklos nelankiau,zodziu savamoksle..:))net nezinau ka daryt,gal galit ka patarti,metaus ir ne pati nebzinau ka daryt,o juk to laiko jau nebdaug ir beliko...
Administratorius
Iuno: nebijok, tikrai esi ne vienas lietuviukas, susidūręs su panašia problema. Mano klasiokė kadais iš Australijos grįžo pas mus mokytis, nes ten nepatiko mokytis ir gyvent. Rinktis,manau, galėtum ir paprastą mokyklą (aš baigiau eilinę mokyklą, mokytojai visur vienodi, tik pompastikos gimnazijos turi daugiau ir finansų iš rėmėjų ir turtingų tėvų). Jei turėsi noro, galėsi puikiai į universitetą ar kolegiją stoti, tik nesijaudink.O dėl klasės: yra toks centras, kuris nustato, ar tavo ten įgytos žinios atitinka lietuviškąjį lygį, va ten tetų klausk, tikrai pakonsultuos.
adresas:
Studijų kokybės vertinimo centras
Suvalkų g. 1, LT-03106 Vilnius
Tel. (8~5) 210 47 77, faks. (8~5) 213 25 53, el.p. skvc@skvc.lt
http://www.skvc.lt/content.asp?id=4
Administratorius
Neri,
tu nestok ten, "kur galiu įstot". Stok ten, KUR NORI PATI. Gal ir neišeis pirmu taikymu, tačiau per metus galėsi padirbėt (patikėk, darbo siūlymų pilna šiuo metu) ir pasimokyti dailės (užsidirbsi privačiam korepetitoriui). O gal ir pasiseks. Niekur nėra sunku įstot, jei ta sritis nekorumpuota (būna ir taip). Kineziterapija, beje, yra ir KMU, ir LKKA, ir Kauno bei Vilniaus kolegijose. Galimybių daug, tiesiog mėgink. Ir, svarbiausi, nepanikuok, o susikaupk ir mokykis, nes dar yra laiko.
rucius
Sveiki, man siaubingas laikas esu 12oke, gerai mokaus, bet esu ktyzkeleje...net neisivaizduoju kur stot, na Jus manes nepazistat bet gal kaip tik geriau, na stai: turiu lietuviu, matematika, anglu, fizika, istorija A lygiu... siaip pagal fizika butu gal galima i kokia elektros inzinerija, bet butu issukis vyriskajai giminei:) cia daugiau ju sritis. be to labai pergyvenu del anglu egzamino :( ka manot?
Administratorius
Pirma, jei gerai mokais, gerai ir išlaikysi, todėl mažiau.. mažiau ...myžk į batą:), o daugiau laiko praleisk prie veidrodžio ar skaitydama malonius dalykus. Nemačiau nei vieno, kuris gerai mokėsi ir neįstojo maždaug ten, kur nori.
o su tom inžinerijom.. ne dėl to, kad esi panelė, bet ar tau įdomu? o tu fiziškai stipri? žiauriai mane domintų orlaivių pilotavimas, ten reikia egzaminų:
Matematika
Lietuvių k.
Užsienio k. arba fizika
Fizinio pajėgumo testas
Profesinio tinkamumo testas
rucius
hmm..reiks pasidomet... siaip jo, fiziskai esu smulki bet sportuojanti:)siaip man patinka fizika ir mazai man ten darbo reikia idet kad perprasciau, taciau net neisivaizduoju ar darbas patiktu... na jo kadangi egzaminus jau mazdaug apsisprendziau gal neverta labai pergyvent del pasirinkimo.
svecias
tikrai, ka daryt... zadu nelaikyti uzsienio kalbos egzamino, kur be jo galeciau ystoti? labai prasau padekit:/
Administratorius
kai uždaro duris, atveria langą.rinkitės tada pagal savo galimybes: arba tokią specialybę, kur nėra užsienio k.egzo, arba iš paskutiniųjų mokykitės, nes dar yra laiko, arba eikite į profesinį mokymą, kur daugiausiai dėmėsio skirsite praktikai, o ne teorijai, ir pažymiai nebus stojant patys svarbiausi.
ligita
sveiki, noreciau paklausti, ar verta stoti i verslo administravima? ir kokiu egzaminu reikia? labai aciu...
Administratorius
verslo administravimas vis dar labai universali studijų programa. nors, aš gal labiau ekonomiką rinkčiau, bet čia kam labiau kas prie širdies. pvz., KTU v.administr.reikalingi egzaminai:
Matematika
Lietuvių k.
Užsienio k.
Istorija
saule
kur galeciau istoti su lietuviu istorijos valstybiniu ir anglu mokykliniu?
net nzn kokios specialybes noriu
gintare
sveiki.
Ka manote apie teise ir policijos veikla MRU? ar verta stoti, gal zinote ar bus universitetines studijos ar ne?
Jelena
Labas,noreciau paklaust ko reikia kosmetologijai?labai aciu
Lina
Ar tikrai studijuoti policija galima tik Kaune?Ar nera Vilniuje policijos fakulteto pvz.MRU?Prasau atsakyti,jei kas zinot.
saule
sveiki! labai noriu istot i MRU teises fakulteta. gal kas zinot kokiu egzu reikia? please, padekit! busiu labai dekinga:D
Kristina
Sveiki, gal žinot, kokių egzaminų reikia, norint stoti į renginių organizavimą (kultūros vadybą)?
Tomas
Sweiki, busiu 11-tokas. Noreciau paklausti gal kas patartu kaip cia pasielgus? Yra pasirinkimas tarp geografijos ir istrojos A arB lygiu nera skirtumas, taciau noreciau studijuoti elektros inzinerija nes sekasi su fizika geraj, ir seip geraj mokinuosi. Istorija nekas, bet geografija sekasi neblogai. Tah ir klausiu ar reikalingesne istorija ar geografija elektros inzinerijai?
Nelee
Labas vakaras (; Esu beweik 11tokė. Laiko apsisprest del profesijos dar turiu pora meteliu,bet vistiek kazkaip neramu,jau noretusi atsirinkt svarbjausius mokomus dalykus butent taj profesijaj ir visas jegas det i juos.. Bet vat sunku aspisprest. Norecjau darbo su zmonemis,verslu.. Tiktu verslo vadyba,bet vat matematikos egzamino reikia,o su matematika - ne kas.. O sejp stipresni humanitarinej sriti. su tiksliaisiais sunkiau. Tai tiek. Labai lauksiu patarimu ir pasiulymu;]]
kil
Administratoriau,labai noriu kad atsakytum.
Kur galima studijuoti geografijos mokytoja arba pradinių.Kokius lygius rinktis.Kokių prireiks egzaminų.labiusiai pergyvenu dėl anglų ir mtematikos.

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]