DEV

Kas labaiu apsimoka: inžinierija ar medicina?

Justas
Labai reikia jusu pagalbos...Noriu, kad išreikstumet savo nuomone apie inzinierija, medicina, biochemija ir biotechnologijos. Gal kas esat susidure? Noreciau, kad padiskutuotumete apie stojimo galimybes, moksla ir apie galimybes dirbti. Noriu pasirinkt is siu dalyku viena, bet nezinau, ka...Kur geriau uzdirbama? Kur lengviau mokytis? Kur labaiu apsimoka? Kur didesne darbuotuoju paklausa? Jusu nuomone man labai svarbi...
Administratorius
pastebėjau tokį dalyką, kad į biotechnologijas stoja didesniais balais.apskritai, tai labiau laboratorinis darbas, turi būti "krapštuku" ir tai mėgti, aš, asmeniškai, niekada nemėgau nei chemijos,nei biochemijos.O inžinerija- tai sausas gana mokslas, daugelis darbų po to apsiriboja brėžiniais, planavimais ir skaičiavimais.aišku, biotechnologijos to irgi reikalauja, tačiau dirbi su gana gyva "materija". apskritai, tai labiau mokslinės pakraipos studijos ta biomedicina.o būti gydytoju- tikrai smau.gydytojas ir afrikoj gydytojas, o inžineris?
dėl uždarbio: sunku įvertinti.viskas opriklauso ir nuo aplinkybių, ir nuo talento.manau, jei dirbtum užsienyje, daugiausiai uždirbtum kaip biotechnologas ar gydytojas.
Justas
Dekui.
Nu man labai gerai sekasi biologija, ypač chemija. Fizika irgi gerai, matematika taippat neblogai. Kalbos šiektiek sunkiau.
Kalbėjau su protingu žmogum ir jis sakė, kad imti biochemiją, sako dabar jų labai trūksta, gerai moka ir t.t. Ar yra čia šiektiek tiesos? Tėvai atvirksčiai sako, kad kur tu baigęs biocheiją įsidarbinsi? Tai mane labai subalamutijo :) Nu žodžiu išreiškit savo nuomonę ar verta rinktis biochemiją? Būsiu tikrai labai dėkingas Jums :)
Administratorius
aš tikrai nesirinkčiau biochemijos dėl mano minėtų priežasčių, man ten neįdomu viskas... o dar klausimas:tau kas, tik pinigai svarbiausia? man svarbu, kad į darbą ir studijas su meile eičiau, o ne kokias babkes man galbūtkažkas galėtų mokėti.padaryk tyrimą: per visokius CV online paieškok, kiek reikia kam biochemikų. O dėl gydytojo profesijos- abejoju, ar labai gailėtumeisi.Kitas klausimas,kuo pats nori būti.
Justas
Va čia pats sunkiausias klausimas: kuom nori būti. Jis mane kamuoja kasdien, todėl, kad pats nelabai žinau. Gerai sekasi chemija, fizika, biologija, matematika ir panašūs dalykai, todėl norėčiau rinktis kažko iš šitų dalykų. Mane vilioja technika, inžinierija, bet kartu labai traukia ir medicina, kuri yra priešinga technikai...Testai parodė, tokias profesijas: inžinierius, biochemikas, farmacininkas. Norėčiau tokios specialybės, kad baigus mokslus, nereiktų ilgai ieškot darbo vietos. Niekad nebūčiau mokytojas, nes dirbti turint aukštajį išssilavinimą už 1000-1500 litų manau yra nesamonė. Mano mama valytoja daugiau nei 1000 uždirba. Medicinai manau didelis minusas yra ilgos studijos. Ką manot?

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]