DEV

Klauskite visko apie LPM

Kamilė
Ar yra tiksli data iki kada turiu praeiti cmek?
Agnee
Sveiki dokumentus pridaviau jau , atrinko reputacija patikrino irgi gera , bet vakar padariau avarija ar tai pakenks ?
Karolina
Sveiki, planuoju mokytis LPM'e, o vėliau MRU. Esu girdėjus, kad baigus mokslus LPM'e man iškarto bus suteiktas darbas, o tą darbą galėsiu dirbti tik savo apylinkėje kur yra mano gyvenamoji vieta, ar tai tiesa? Jeigu tiesa tai kaip aš galėsiu tęsti savo mokslus MRU teisė ir policijos veikla, kai esu iš Vilniaus, o VSA randasi Kaune?
LPM
Kamilė rašė: Ar yra tiksli data iki kada turiu praeiti cmek?
Sveiki, kuo skubiau, jeigu stojate į vienerių moklso metų trukmės mokslus, tai iki liepos 25 d. turi b8ti ne tik CMEK i6vada, bet ir psichologo išvada.
LPM
Agnee rašė: Sveiki dokumentus pridaviau jau , atrinko reputacija patikrino irgi gera , bet vakar padariau avarija ar tai pakenks ?
Sveiki, parašykite laiška į priemimas@policija.lt, dar kart1 patikrinsime ir informuosime.
LPM
Karolina rašė: Sveiki, planuoju mokytis LPM'e, o vėliau MRU. Esu girdėjus, kad baigus mokslus LPM'e man iškarto bus suteiktas darbas, o tą darbą galėsiu dirbti tik savo apylinkėje kur yra mano gyvenamoji vieta, ar tai tiesa? Jeigu tiesa tai kaip aš galėsiu tęsti savo mokslus MRU teisė ir policijos veikla, kai esu iš Vilniaus, o VSA randasi Kaune?
Sveiki, mokymo procesas pirmuosius metus vyks LPMe, ne VSA. Po metų būsite įdarbinti, dėl darbo vietų ir pareigybių klausimas bus sprendžiamas mokymo proceso viduryje. Pasirinkti norimą miestą galės tie, kurie turės aukšiausiuos įvertinimus. Toliau dėl mokymosi proceso MRU, komentuoti gali tik MRU.
Deimantas
Sveiki, ėjau CMEK ir esu tinkamas tarnybai pagal II skiltį, bet skiriamas darbas neturi būti susijęs su normaliu spalvų jutimu, negaliu vairuoti tarnybinės transporto priemonės profesinės samdos pagrindais ir nakties metu. Laimėjus atranką mokytis LPM nebus pasirašyta trišalė sutartis, nes pabaigus mokslus Policijos departamentas neturės galimybės pasiūlyti darbo vietos, mes visoms pareigybėms Policojos sistemoje yra keliamas reikalavimas vairuoti transporto priemonę, o Jūs neatitinkate šio reikalavimo. Tai norėjau paklausti ką daryti ar galiu vis tiek stoti mokytis? Ar gausiu darbą policijoje?
Algimantas
Sveiki, zinau kad i policijos mokykla galima stot nuo 18 iki berods ~ 60 metu, bet norejau paklaust is praktines puses, ar normalu stot bunant 35 metu ? ar tokio amziaus stojanciuju pasitaiko ? aciu uz atsakyma
LPM
Algimantas rašė: Sveiki, zinau kad i policijos mokykla galima stot nuo 18 iki berods ~ 60 metu, bet norejau paklaust is praktines puses, ar normalu stot bunant 35 metu ? ar tokio amziaus stojanciuju pasitaiko ? aciu uz atsakyma
Sveiki, Jūsų pasirinkimo teisė :). Tikrai turime tokių kursantų, didesnė dalis apie 40 ir virš 40, pernai išleidome 55 metų kursantą, kuris puikiai prisitaikė ir adapavosi prie kitų kursantų.
LPM
Deimantas rašė: Sveiki, ėjau CMEK ir esu tinkamas tarnybai pagal II skiltį, bet skiriamas darbas neturi būti susijęs su normaliu spalvų jutimu, negaliu vairuoti tarnybinės transporto priemonės profesinės samdos pagrindais ir nakties metu. Laimėjus atranką mokytis LPM nebus pasirašyta trišalė sutartis, nes pabaigus mokslus Policijos departamentas neturės galimybės pasiūlyti darbo vietos, mes visoms pareigybėms Policojos sistemoje yra keliamas reikalavimas vairuoti transporto priemonę, o Jūs neatitinkate šio reikalavimo. Tai norėjau paklausti ką daryti ar galiu vis tiek stoti mokytis? Ar gausiu darbą policijoje?
Sveiki, jeigu negavote atsakymo per www.stokipolicija.lt sistemą, tai dar gausite. Iš tikrųjų esant tokiai išvadai, negalime toliau tęsti atrankos, nes darbo vieta policijoje esant tokiai išvadai, nenumatyta statutiniam pareigūnui.
Ema
Sveiki . Norėjau pasiteirauti cmek siuntimas galioja 2 ar 3 mėnesius?
LPM
Ema rašė: Sveiki . Norėjau pasiteirauti cmek siuntimas galioja 2 ar 3 mėnesius?
Sveiki, pasižiūrėkite gautą informaciją ten nurodytas terminas (90 dienų), gavus siuntimą siūlome nedelsiant pradėti CMEK procedūras, nes jos užima daugiausiai laiko.
Anonimas
Ar fiziniai parengčiai merginoms reikia daryti atsispaudimus ir prisitraukimus?
LPM
Anonimas rašė: Ar fiziniai parengčiai merginoms reikia daryti atsispaudimus ir prisitraukimus?
Sveiki, https://lpm.policija.lrv.lt/uploads/lpm.policija/documents/files/Atrankos%20%C4%AF%20LPM%20taisykl%C4%97s.pdf. Pasiskaitykite 3 priedą, nurodyti visi reikalavimai.
Raimund
Laba diena, norėjau pasiteirauti, kodėl tiek daug pretendentų nepraeina psichologo ir motyvacinio pokalbio? Gal yra galimybė kažkur pasiskaityti, kokie yra klausimai apytiksliai?
LPM
Raimund rašė: Laba diena, norėjau pasiteirauti, kodėl tiek daug pretendentų nepraeina psichologo ir motyvacinio pokalbio? Gal yra galimybė kažkur pasiskaityti, kokie yra klausimai apytiksliai?
Sveiki, testas susidaro iš loginio mąstymo, teksto suvokimo ir raštingumo dalių. Pasimokinkite spręsti logines užduotis, pasieškokite internete, skaičių sekas, uždavinius su figūrėlėmis ir pan.; pasikartokite teksto suvokimo pagrindus ir gramatiką. Motyvacinio pokalbio metu atsakykite į užduotus klausimus, patikrinsime jūsų motyvaciją ir norą tapti pareigūnu, pasidomėkite policijos struktūra, kas vadovauja policijos sistemai, Lietuvos policijos mokykla, jos funkcijomis,kokie mokymai dalykai dėstomi ir pan.
Gustė
Sveiki, noriu paklausti, ar priimtų mane, jei aš šiuo metu lankausi pas psichiatrą dėl depresijos? Iki gydymo pabaigos liko labai mažai, jau greitai psichiatrė išrašys, kad esu pasveikusi. Tačiau vis vien lieka įrašas, kad esu linkusi į depresiją, todėl ar tai nebus kliūtis stojant į LPM? :/ P.S. Į LPM stosiu tik po maždaug 1,5 metų, kadangi dar esu 11-okė, tačiau dėl tokios situacijos domiuosi iš anksto.
LPM
Gustė rašė: Sveiki, noriu paklausti, ar priimtų mane, jei aš šiuo metu lankausi pas psichiatrą dėl depresijos? Iki gydymo pabaigos liko labai mažai, jau greitai psichiatrė išrašys, kad esu pasveikusi. Tačiau vis vien lieka įrašas, kad esu linkusi į depresiją, todėl ar tai nebus kliūtis stojant į LPM? :/ P.S. Į LPM stosiu tik po maždaug 1,5 metų, kadangi dar esu 11-okė, tačiau dėl tokios situacijos domiuosi iš anksto.
Sveiki, šis klausimas CMEK (Centrinė medicinos ekspertizės komisija) kompetencijoje. Susiveskite interneto paieškos lauke CMEK, pamatysite kontaktus, ir parašykite el. paštu užklausą, gausite atsakymą.
Ernesta
Sveiki, norėjau pasidomėti dėl reputacijos. Pačios reputacija yra nepriekaištinga, esu šaulė, bet tėtis su kuriuo neaugau, praeityje buvo nusižengęs. Ar tai trukdytų stoti į lpm?
LPM
Ernesta rašė: Sveiki, norėjau pasidomėti dėl reputacijos. Pačios reputacija yra nepriekaištinga, esu šaulė, bet tėtis su kuriuo neaugau, praeityje buvo nusižengęs. Ar tai trukdytų stoti į lpm?
Sveiki, jeigu jūs nesusijusui su padarytais nusižengimais, neturėtų turėti reikšmės.

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]