DEV

Klauskite visko apie KSU

ksu
Andrius rašė: Koks 2014m. buvo minimalus konkursinis balas įstojusių į aviacijos vadybą vnf/st? Kokia tikimybė gauti stipendiją (maždaug kiek žmonių ją gauna)? Ačiū.
Sveiki, Andriau, pernai metais mažiausias balas, su kuriuo stojantysis buvo pakviestas studijuoti aviacijos vadybos mokamoje studijų vietoje buvo 2,14. Įstojusių į vnf/st deja nebuvo. Šiemet skirstant valstybinį finansavimą yra numatyta, jog bus finansuojamos 20 vnf/st vietų, į kurias galės pretenduoti stojantieji į verslo ir vadybos krypčių grupės, kuriai priklauso ir Aviacijos vadyba, programas. Šiuo atveju viskas priklausys nuo Jūsų konkursinio balo ir bendro stojančiųjų pasirinkimų skaičiaus, nes dėl vietos varžysitės su visais stojančiaisias, norinčiais studijuoti vnf/st vietoje verslo ir vadybos krypčių programose, siūlomose Lietuvos universitetuose.
arnaz
Sveiki, ziurekite noreciU pasiterauti apie 2016metu stojima. Jei esu baiges privaloma karo tarnyba tai stojant i valstybes neapmokama vieta tai vistiek busiu pirmutinis eileje stojant? As kalbu apie vientisasias teises studijas :)
tomas
arnaz rašė: Sveiki, ziurekite noreciU pasiterauti apie 2016metu stojima. Jei esu baiges privaloma karo tarnyba tai stojant i valstybes neapmokama vieta tai vistiek busiu pirmutinis eileje stojant? As kalbu apie vientisasias teises studijas :)
Ir as skaiciau kad baigus tarnyba stojant i nefinansuojama vieta nereikia arzytis del vietos
jurgis
Sveiki stojant i vientisasias teises studijas jos vyksta tik savaitgaliais vilniuke ar visomis dienomis?? Ir koks maziausas 2014 metu konkursinis balas istojusiojo i teise?
Viktorija
Sveiki, koks buvo konkursinis balas 2014m stojant į pramogų ir turizmo industrijas vnf/st ? Ar yra šansų man įstoti į vnf/st šią specialybę su 3.72 konkursiniu balu?
ksu
tomas rašė: arnaz rašė: Sveiki, ziurekite noreciU pasiterauti apie 2016metu stojima. Jei esu baiges privaloma karo tarnyba tai stojant i valstybes neapmokama vieta tai vistiek busiu pirmutinis eileje stojant? As kalbu apie vientisasias teises studijas :) Ir as skaiciau kad baigus tarnyba stojant i nefinansuojama vieta nereikia arzytis del vietos
Laba diena, Arnai ir Tomai, Vykdant tiesioginį studentų priėmimą į Kazimiero Simonavičiaus universitetą 2015-2016 m.m ir formuojant stojančiųjų į valstybės nefinansuojamas studijų vietas konkursinę eilę yra suteikiama pirmenybė asmenims, atlikusiems nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą ar baigusiems bazinius karinius mokymus. Taip pat šiems asmenims KSU suteikia 20 proc. nuolaidą įmokai už studijas.
ksu
jurgis rašė: Sveiki stojant i vientisasias teises studijas jos vyksta tik savaitgaliais vilniuke ar visomis dienomis?? Ir koks maziausas 2014 metu konkursinis balas istojusiojo i teise?
Sveiki, Jurgi, Šiemet mūsų Universitetas siūlo tik nuolatines sesijines vientisąsias Teisės studijas, kurių trukmė kaip ir nuolatinių studijų - 5 metai. Studijuojant šia studijų forma paskaitos vyktų kas antrą savaitgalį pradedant penktadienio popiete, baigiant sekmadieniu. 2015 priėmimo metais minimalus konkursinis balas stojant į Kazimiero Simonavičiaus universitetą yra 1.
ksu
Viktorija rašė: Sveiki, koks buvo konkursinis balas 2014m stojant į pramogų ir turizmo industrijas vnf/st ? Ar yra šansų man įstoti į vnf/st šią specialybę su 3.72 konkursiniu balu?
Laba diena, Viktorija, Praeitų metų Kazimiero Simonavičiaus universiteto priėmimo statistika rodo, kad stojant į Pramogų ir turizmo industrijų studijų programą žemiausias konkursinis balas gavusiojo studijų stipendiją buvo 7,24. Tačiau net ir neįstojus į vnf/st šansų studijuoti nemokamai vis vien turite, nes KSU siekdamas skatinti pažangius studentus, įstojusius į mokamą vietą, suteikia nemokamas semestro studijas vienam ar dviems studentams iš kiekvienos studijų programos (stipendininkų skaičius priklauso nuo grupės/kurso dydžio). Po kiekvienos egzaminų sesijos pažangiausi kurso studentai (būtina sąlyga - svertinis vidurkis turi būti lygus 9 ar daugiau) kitą semestrą studijuoja nemokėdami už studijas.
mantas
2016 metais teises vientisosios studijos tai kas dien bus ar taip pat tik savaitgalias nes abejoju ar apaimoka stoti ir tik savaitgaliais mokytis...
tomas
Ar galima stoti i interneto indzinerija laikius tokius egzaminus istorijos, anglu ir lietuviu?
ksu
mantas rašė: 2016 metais teises vientisosios studijos tai kas dien bus ar taip pat tik savaitgalias nes abejoju ar apaimoka stoti ir tik savaitgaliais mokytis...
Laba diena, Mantai, Kol kas numatyta ir 2016 metais siūlyti tik nuolatines sesijines vientisąsias Teisės studijas, tačiau patikslinta bus šių metų pabaigoje.
ksu
tomas rašė: Ar galima stoti i interneto indzinerija laikius tokius egzaminus istorijos, anglu ir lietuviu?
Laba diena, Tomai, Stojant į Interneto inžinerijos studijų programą galima įstoti ir su šiais pasirinkimais, tačiau viskas priklauso nuo Jūsų stojamojo balo, kurį galite pasiskaičiuoti čia: http://www.lamabpo.lt/skaiciuokle#top Įstoti su šiais pasirinkimais galima tiesioginiu priėmimu, jei stojamasis balas nėra žemesnis už nustatytą. 2015 metais konkursinis balas stojant į Kazimiero Simonavičiaus universitetą yra 1.
iTommy24
Labas vakaras. Norėčiau suzinuoti, ar papildomo priėmimo mietu, galėčiau įstoti į Politikos komunikacija ir žurnalistiką? Esu nepatekęs i VU žurnalistikos fakultetą nes su savo balu nepatekau i vf vietą. Laikiau stojamaji žurnalistikos egzaminą, išlaikiau jį. Mano laikyti dalykai tai: VBE lietuvių 16, istorija 35, anglu 45 ir rusu 100. Dar esu baigęs VU žurnalistikos mokyklą, turiu iš ten pažymą. Tiesiog dėl nežinojimo padėties neirašiau vnf vietos. Ar ksm liko vietų i šia specialybę? Vnf arba vf? Ačiū:)
ksu
iTommy24 rašė: Labas vakaras. Norėčiau suzinuoti, ar papildomo priėmimo mietu, galėčiau įstoti į Politikos komunikacija ir žurnalistiką? Esu nepatekęs i VU žurnalistikos fakultetą nes su savo balu nepatekau i vf vietą. Laikiau stojamaji žurnalistikos egzaminą, išlaikiau jį. Mano laikyti dalykai tai: VBE lietuvių 16, istorija 35, anglu 45 ir rusu 100. Dar esu baigęs VU žurnalistikos mokyklą, turiu iš ten pažymą. Tiesiog dėl nežinojimo padėties neirašiau vnf vietos. Ar ksm liko vietų i šia specialybę? Vnf arba vf? Ačiū:)
Sveiki, Į Politikos komunikacijos ir žurnalistikos studijų programą priėmimą vis dar vykdome. Įstoti pas mus galite 2 būdais: 1. Stoti tiesiogiai į mūsų universitetą, tam reikėtų atvykti pas mus su stojimo dokumentais ir sudalyvauti penktadieniais vykstančiame motyvaciniame pokalbyje (Šiuo atveju galėsite pretenduoti į VNF studijų vietą) arba 2. Stoti į mūsų studijų programą per LAMA BPO priėmimo papildomą etapą. Šiuo atveju galėsite pretenduoti į VNF arba, jei dar liks neužpildytų vietų, ir į VNF/ST (valstybės nefinansuojama studijuo vieta su studijų stipendija, kuri yra tokio pat dydžio kaip ir VF vietai skiriamas "krepšelis").
iTommy24
Tai, jeigu aš atvažiuosiu pas jus i pokalbį, aš galiu net nerašyti vietą i jūsų universitetą LAMABPO sistemoje? Ir kokie tie stojimo dokumentai? Atestatas, egzaminu rezultatai? Dar aš esu užsienio lietuvis, atvykau mokytis i Lietuva į 10 klasę. Todėl man duoda vieną papildoma balą. Ir kokiu laiku pas jus vyksta pokalbiai? Dar norėčiau paklausti apie paskolą studijoms apmokėti? Kur galėčiau apie tai sužinuoti? Ir kokio pobūdžio stependija? Dar klausimas kiek pas jus jau įstojo žmonių į šia specialybę?
ksu
iTommy24, į mūsų universitetą galite stoti tiesiogiai, nedalyvaudamas LAMA BPO priėmime, tačiau taip galite pretenduoti tik į mokamas studijų vietas. Tiesioginio priėmimo į KSU metu pateikiami dokumentai: - prašymas dalyvauti priėmime (formą galite rasti Universiteto interneto puslapyje www.ksu.lt); - asmens tapatybės kortelė arba pasas; - brandos atestato ir jo priedo (-ų) arba kitų vidurinį išsilavinimą patvirtinančių dokumentų kopijos; - diplomo ir jo priedėlio (jeigu baigta auštoji arba aukštesnioji mokykla) kopijos; - kitos, išsilavinimą liudijančių dokumentų, kopijos; - dokumento, liudijančio pavardės keitimą, jeigu ne visi pateikiami dokumentai yra ta pačia pavarde, kopija; - 1 nuotrauka (3x4); - dokumentų tvarkymo mokesčio kvitas. Stojimo dokumentus galite atnešti kiekvieną darbo dieną J. Basanavičiaus g. 29 A, 5 kab. nuo 9 iki 17 val. (penktadieniais iki 16 val.) Motyvaciniai pokalbiai su dokumentus pateikusiais stojančiaisiais vyksta kiekvieną penktadienį 10 val. Visi papildomi balai, kurie yra pridedami stojant per LAMA BPO, taip pat išlieka ir stojant tiesiogiai. Mūsų studentai gali gauti valstybės remiamas paskolas studijoms, išsamesnė informacija apie tai pateikiama https://www.vsf.lt/lt/valstybes-remiamos-paskolos Išsamesnė informacija apie valstybės studijų stipendijas: http://www.vsf.lt/index.php?id=1567 Politikos komunikacijos ir žurnalistikos studijos vyksta mažesnėmis grupėmis, studentams aktyviai dalyvaujant mokymosi procese, daug konsultuojantis su dėstytoju, todėl planuojame, kad grupėje bus ~15 žmonių.
iTommy24
Dar kartą sveiki. Norėčiau paklausti kodel, kai aš užpyldžiau prašymą ir įrašiau vnf/st vietą, mano balas rodomas kaip 4,77, kaip ir kitose vietose. Dar įrašiau tiesiog vnf ir man rodo jog balas 3,77. Kaip jau ir sakiau esu užsienio lietuvis. Ar vnf vietoj man tas balas pridedamas?
TBT
Sveiki, norėjau pasiteirauti dėl studijų apmokėjimo. Ar reikia už mokslą sumokėti iš karto, pasirašant sutartį ar vėliau?
ksu
iTommy24 rašė: Dar kartą sveiki. Norėčiau paklausti kodel, kai aš užpyldžiau prašymą ir įrašiau vnf/st vietą, mano balas rodomas kaip 4,77, kaip ir kitose vietose. Dar įrašiau tiesiog vnf ir man rodo jog balas 3,77. Kaip jau ir sakiau esu užsienio lietuvis. Ar vnf vietoj man tas balas pridedamas?
Sveiki, tiksliai atsakyti negalime, nes šiuos skaičiavimus koordinuoja ne pačios aukštosios mokyklos, tačiau gali būti, jog šiek tiek skiriasi LAMA BPO skaičiuoklės nustatymai stojant į vnf/st ir vnf vietas. Tiesioginio priėmimo metu š mūsų universitetą metu į vnf studijų vietą papildomi balai būtų pridedami po motyvacinio pokalbio, t.y. tikrai niekas, kas turėtų būti įtraukta į galutinį rezultatą nepradingtų. Mūsų tiesioginis priėmimas vyksta iki rugpjūčio 28 d., todėl, jeigu Jus domintų mūsų studijos, lauksime Jūsų. Išsamesnė informacija čia: http://www.ksu.lt/prasidejo-ksu-tiesioginis-priemimas-i-bakalauro-vientisasias-ir-magistro-studijas/
ksu
TBT rašė: Sveiki, norėjau pasiteirauti dėl studijų apmokėjimo. Ar reikia už mokslą sumokėti iš karto, pasirašant sutartį ar vėliau?
Sveiki, Pagal mūsų studijų sutartį, pirmoji įmoka už studijas turi būti sumokėta per 5 darbo dienas nuo studijų sutarties pasirašymo.

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]