DEV

Režisūra

Aki
Laba diena, norėčiau paklausti, kokius egzaminus turėčiau laikyti norint patekti į LMTA Kino ir TV katedrą ar į Vaidybos ir režisūros katedrą? Noriu studijuoti režisūrą. Ko tam reikia?
Aki
Arba kitas klausymas: kokią išvis specialybę galėčiau studijuoti, jeigu laikysiu valstybinius Lietuvių, Matematikos, Anglų, Biologijos, Istorijos egzaminus? Dabar esu 10kė ir man sunku apsisprest kokius dalykus pasirinkti A lygiaus. Iš anksto ačiū už patarimus. ;))
Administratorius
Aki, dėl režisūros:šiais metais yra tik garso režisūra, kuriai reikia stojamojo testo bei pašnekesys pasirinktos studijų programos klausimais :)
šitie egzaminai, kuriuos laikysi, atriša rankas į nerealiai daug specialybių- vos ne kiekvieną (ten, kur bereikia dailės ar fizikos)
Aki
Aciū, dabar yra apie ką pagalvoti. =))
and1
Sveiki. Norėciau paklausti kur lt galima studijuot režisūra? Dar vienas klausimas. Kur užsienyje imanoma studijot režisūra?
Ko reikia norint tai daryti lt arba uzsienyje. Kokius egzaminus turėciau laikyti,kuo domėtis,ka zinot?

Labai ačiū.
Administratorius
užsienyje- turidomėtis jau labai individualiai, nes meno studijos- gan specifinės.
Lt- klaipėdos universitete.reikia dviejų užsienio kalbų ir lietuvių
SausainiuFabrikas
Gal žinote kada bus režisūros stojamieji metai LMTA?;]
Irina
sveiki ;)
man liko vieneri metai ir laikas labai spaudzia.
iki siol neapsisprendziau ka Tiksliai laikysiu.
kai baigsiu 12kl.kiek zinau bus ir stojamieji i rezisura.
kokius egzaminus man reiktu laikyti?
;)
Giedrius
Sveiki. Aš labai norėčiau studijuoti garso režisieriumi,bet nežinau kur būtų galima studijuoti? Ar yra tokių įstaigų Kaune? Kokių egzaminų reikia šiai profesijai? Išanksto ačiū.
svecias
pati tuo labai daug domejausi ir galiu klausinetojams atsakyti: rezisura ir garso rezisura galima LT studijuoti Klaipedos universitete arba LMTA, i rezisura stojamieji siais metais, veliau bus tik po 4 metu...
Gramatika
O gal žinot ar TV ir teato režisūrai taip pat reikalingas muzikos egzaminas, ar jo reikia tik garso režisūrai?
Di.
aki, cia gal Zel?;D
daiva
sveiki, gal kas zino, kiek reik moket istojus i rezisuros dienini?
Ren
Laba diena, norėčiau paklausti ar šiuo metu yra perspektyvi profesija režisūra? Gal galėtumėt ką patarti? Greit baigsiu konservatoriją..
magnoolija
ko reikia norint stoti y vaizdo rezisura? zinau kad siais metais bus stojamieji.
Roo
Įdomu ar yra kur Lietuvoj studijuot kino režisūrą? Ir kokių dalykų jai reik? Ir beabejo egzaminų kokių reikėtų?
please padėkit, sunku labai apsispręst
Bevardė
Sveiki,
Gal kas žinot ar norint įstoti į režisūrą būtinai reikia laikyti užsienio ir lietuvių kalbų valstybinius brandos egzaminus ar užtenka tik mokyklinių?
Režisūra
Labai liūdna, kad niekas nepasidalina informacija apie režisūros studijas. Pati žinau, kad tokios studijos yra LMTA ir Klaipėdoje, bet nežinau, kokie tiksliai yra stojamieji. Girdėjau, kad stojant Klaipėdoje patikrinimas yra toks, koks stojant į aktorinį + pokalbis, tikriausiai apie režisierius, galbūt Lietuvos kino istoriją. Apie stojamuosius LMTA nieko nežinau. Gaila, kad į režisūrą galima stoti tik kas ketverius metus, nes juk nėra garanto, kad, laukęs kelerius metus, įstosi į norimą specialybę. (paskutinis stojimas buvo 2005metais, tad, kaip suprantu, 2009 rugsėjis bus kiti stojimo metai) Taip pat esu girdėjusi, kad režisūros (kalbu apie TV režisūrą) studijos LMTA kainuoja nemažai - apie 7000lt per metus. Būtų gerai, jei kas galėtų patikslinti mano informaciją ir parašyti, kokių reikia valstybinių egzaminų, stojant į TV režisūrą, ir kokie yra stojamieji LMTA.
Ramune
Sveiki :) na seip as esu nemazai skaicius ir domejusis rezisuros studijomis.. imesiu cia nuoroda, kur parasyta daug info apie stojimus i klaipedos iniversiteta: http://www.ku.lt/mf/rezisura/studijos.php ,o apie LMTA tai nelabai zinau, nors va cia is litexpo parveze(nes pati nelabai buvau) info apie studijas, bet cia parasyta,kad siais metais yra stojimai i Tv rezisura, o daugiau nieko nera, tai as kaip supratau, i kaip i bendras rezisuros studijas siemet stojimu nebus.. nors gal kas nors galit patikslint sita mano informacija? :]
taip kad//
sveiki ;) nenoriu gasdinti, bet i LMTA rezisura istoti sansu labai labai mazai, kadangi ten dazniausiai stoja jau baige aktorini ar dar kazka panasaus...ir jiems jau reikia brandesniu zmoniu, nei buvusiu 12toku..;) bet visada verta pabandyti ;) sekmes

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]