DEV

Sociologija

summer
Ka galima dirbti baigus sociologija?
Girl
mokytoju arba sociologu
Administratorius
dėstytoju, analitiku
summer
o norint stoti i sociologija reikia butinai matematikos valstybinio egzamino?
Girl
nea, nebutinai, mano drauge istojo su mokykliniu i vpu. As ir pati ten noriu stoti :) laikysiu matkes mokyklini
Laura
na i vpu visad pakankamai lengva istoti :), o pvz i VU be matematikos valstybinio, tik su mokykliniu ar eitu istoti?
Gretutea
vat mane irgy tai idomu...
o kuo skiriasi sociologija ir socialinis darbas?:)
Rue
Sociologija - tai mokslas APIE visuomene, t.y. sociologai bando paaiskinti, kodel ir kaip zmones elgiasi, pvz kokie zmones ir kodel naudojasi internetiniais socialiniais tinklais, kokia funkcija tokie tinklai atlieka ir t.t. Is esmes i visa socialine veikla galima pazvelgti is sociologines perspektyvos (yra ivairiu socialiniu institutu sociologijos: seimos, politikos, darbo, ekonomikos, medicinos ir t.t. sociologijos).

Tuo tarpu socialinis darbas yra skirtas padeti zmonems. Socialiniai darbuotojai labiau panasus i psichologus, jie eina i tiesiogini kontakta su zmonemis (cia ginkdie nenorejau psichologu izeist, omeny turejau filmuose iprasta psichologo-terapiauto stereotipa) :) Sociologai daugiau kaip filosofai is toliau ziuri i zmones (bet cia velgi, labai grubus palyginimas, nes yra ivairiu rusiu sociologiju: makro - mikro lygmenu).
Rue
Socialiniai darbuotojai naudojasi sociologinemis teorijomis. Grubiai tariant, sociologija yra daugiau teorinis dalykas, socialinis darbas - praktinis (bet cia labai grubiai tariant).

As pati studijuoju VU sociologija. Labai patenkinta savo pasirinkimu jau trecius metus :) Sociologija sudaro teorija (filosofijos daug daug, apmastymu apie visuomene, kas joja vyksta) ir metodologija (kaip tirti visuomeneje vysktancius procesus). Bet studijuojant sociologija i programa ieina daug daug visko: matematikos, filosofijos, ivairiu sriciu sociologijos ir t.t. Dar man labai patinka, kad per seminarus turim teorines zinias taikyti praktiskai, t.t. parengti tyrimo projekta, atlikti stebejima, duomenu analize ir pan. Daugiausiai praktiniu igudziu igyjama rasant kursinius ir bakalaurinius darbus, kai turime savarankiskai atlikti sociologini tyrima :)

Socialinis darbas, kaip jau minejau, daugiau praktinis dalykas. Sod.darbuotojai mokosi psichologijos, sociologijos, teises pagrindu, vienzo, visko, kad galetu padeti zmogui. Kiek zinau, paskutiniuose kursuose labai daug praktikos yra.

Na, tikiuosi nors kiek paaiskejo skirtumai siu specialybiu :) Nors as pati gal 2 metus bandziau savo seneliam isaiskint, kad as ne socialine darbuotoja, dar ir dabar nesu tikra, ar jie manim tiki :D
Rue
Del matematikos pazymio.. Dabat labai neaiskus metas del tos reformos, todel vis keiciasi nuostatai. Naujausiomis ziniomis, stojant i VU sociologija nebereikia matematikos egzamino, reikia tik vidurkio.. Cia del to, kad padidintu VU sociologijos konkurencinguma, nes baiminamasi, kad studentai visi, issigande matematikos, sustos i kitus unius.. Tikriausiai sitie reikalavimai jau nesikeis siais metais, bet manau, kad veliau vel matematikos egzaminas bus svarbiausias.
Bet realiai, be matematikos ziniu sociologijoje bus tikrai sunku. Programoje numatomi net 5 semestrai matematiniu dalyku: aukstoji matematika, duomenu analizes 2 kursai, daugiamates statistikos metodai sociologijoje ir dar kazkoks ekonometrinis dalykas. Taip kad per daug nesidziaukit, kad stojant nereikia matematikos, nes realiai jos vistiek jum reikes.
Christina
Rue<< labai aciu uz toki issamu paaiskinima:) Tikiuosi nepatingesi i dar viena klausima atsakyt:) Rasiai, kad matkes sociologijos specialybeje lb daug. O jeigu islaikai normaliai matkes mokyklini egzamina, ar neuztenka tokiu ziniu sosiologija? ir dar vienas klausimelis: Kaip sociologijai su anglu kalba? Ar jos ten lb daug reikia? Buciau lb dekinga uz atsakymus:)
Rue
Zinok, negaliu pasakyt, ar pakanka ziniu su mokykliniu egzaminu.. Pakolkas pas mus visi stojo tik su matematikos valstybiniais egzaminais (didesniais ar mazesniais balais). Sita karta, jei neatkeis reikalavimu del matematikos, bus tokia eksperimentine. Siaip per duomenu analizes kursus mokomasi kitokiu dalyku, nei mokykloje, tiesiog reikia apskritai metematinio mastymo, ne formuliu mokejimo. Sunku pasakyt, kaip cia bus.. Svarbiausia, tureti ryzto ir gero nusiteikimo - tada nieko nera neiveikiamo :) Ir zinoma, reikia nemazai laiko skirti mokymuisi.

Del anglu - dabar bus 3 semestrai anglu kalbos paskaitu (iki siol buvo 4 semestrai, bet dabar suintensyvino ir sutrumpino). Anglu kalba isties BUTINA sociologijoje, nes tai akademine kalba, visi geri straipsniai yra anglu kalba parasyti. Pvz, dabar mes miesto sociologijai tik angliskus tekstus skaitome, ir rasant kursini naudojamasi beveik vien angliska literatura. Nes ne tiek jau daug geros sociologines literaturos lietuviu kalba. Jei nori gaudytis, kas placiuosiuose sociologijos vandenyse dedas, be anglu kalbos niekaip neissiversi.
neziniuke
o jei laikysi rusu kalba o ne anglu tai nera jokio skirtumo?
Baige sociologija ar daug yra darbo? nes man tai labiausiai gasdina kad gal kai baigsiu sociologija nebus man darbo.
Monale
Sveiki, norėčiau paklausti ar būtinas istorijos valstybinis egzaminas,ar galima jį keisti metiniu balu?
Viktorija
Įstojau šiemet į šią studijų programą. Yra kas patinka, bet yra ir kas žiauriai erzina, na, bet kaip ir visur :) dėl istorijos, tai nėra būtinas egzaminas, nes ima arba istorijos egzaminą arba užsienio kalbos, dėl metinio pažymio tas pats :) pats dalykas nėra lengvas, kaip kad pasirodė pirmam semestre, bet pati VU FSF bendruomenė - superinė :) vat :))
Smalsiuke
Sveiki. Aš taip pat galvoju apie sociologijos studijas, tačiau nerandu informacijos apie tai, ar ši studijų programa yra Šiaulių valstybinėje kolegijoje. Gal kas nors ten studijuojate...?
DEL DARBO
Mieli busimi studentai. Kuri aukstoji mokykla ir kuris diplomas jums garantuoja, kad baige dirbsite butent tai ka baigete. Sociologija tikrai idomus mokslas, o zinias igytas studiju metu galima panaudoti ieskant ivairaus darbo. Sociologijos studiju metu LEU (buv. VPU) as gavau ziniu, kurias dabar galiu panaudoti dirbant administracini darba, o diplomas suteikia galimybe visai kitu kampu paziureti i visuomene bei joje vykstancius pokycius. Labai dziaugiuosi, kad pasirinkau LEU(VPU) ir sia specialybe
Socilogė
Aš jau trečius metus studijuoju sociologiją ir esu tuo patenkinta:) viską darant laiku tikrai nėra sunku susitvarkyti ir gerai mokytis. tik nereikia visko pasilikti paskutinei dienai;)
spyglys
sveiki,as nelaikiau matematikos egzamino,laikiau uzsienio kalba,su matematika man nelb,tai neapsimoka man rinktis sia specialybe,taip?
kamile
Dėja turiu Matematikos tik B lygį taigi egzamino kaip ir negaliu arba jei laikyčiau tai labai prastai jį išlaikyčiau, tai kaip manot ar būtų galima įstoti į sociologiją?

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]