Koffe rašė: Sveiki,
Ar labai skiriasi turizmo ir pramogų industrijos nuo kultūrinių industrijų? Kuria linkme yra didesnės perspektyvos?
Taip pat laikysiu valstybinius Lietuviu, anglu ir geografijos egzaminus, o informatikoje esu A lygyje ir istorija esu B lygyje, nes tai mano silpnoji dalis... Ar turiu tikimybę įstoti?
Sveiki,
Abi Jūsų įvardintos programos turi panašumų, tačiau, jeigu reikėtų įvardinti skirtumus, jie būtų tokie, kad kūrybinės ir kultūrinės industrijos (KKI) yra platesnė studijų programa, kurioje studijuosite komunikacijos dalykus ir susipažinsite su visomis KKI šakomis, tuo tarpu Pramogų ir turizmo industrijos (PTI) yra kiek siauresnė programa, apimanti komunikacijos dalykus ir šiuos du sektorius, tačiau "giliau". Negalima būtų išskirti, kurią studijų programą baigus absolvento karjeros perspektyvos būtų didesnės, nes abi sritys yra paklausios bei augančios, o įsidarbinimo galimybės dažnai bent 50% priklauso nuo paties studento, kaip jis dalyvavo studijų procese, dalyvavo projektuose, bendravo su socialiniais partneriais (būsimaisiais darbdaviais)ir išnaudojo visas universiteto jam siūlomas galimybes.
Jūsų planuojami laikyti dalykai stoti į KKI ir PTI yra tinkami, nes šioms programoms konkursinis balas yra formuojamas iš:
1. Lietuvių kalba ir literatūra - VBE įvertinimas (0.4)- LAIKYSITE EGZ +
2. Informacinės technologijos - VBE įvertinimas arba metinis pažymys (arba asmeniui pageidaujant – MBE įvertinimas)(0.2)-TURĖSITE METINĮ PAŽYMĮ +
3. Geografija/ Užsienio kalba/ Matematika/ Menai - VBE įvertinimas arba metinis pažymys (arba asmeniui pageidaujant – MBE įvertinimas)(0.2)- LAIKYSIE NET 2 EGZ + (KB bus skaičiuojamas geriau išlaikyto egz.)
4. Istorija - VBE įvertinimas arba metinis pažymys (arba asmeniui pageidaujant – MBE įvertinimas (0.2)- TURĖSITE METINĮ PAŽYMĮ +