DEV

stojimas

Indre
Sveiki. Tarkime pirmu turu aš gaunu pakvietimą studijuoti kokioje nors studijų programoje, ir tarkime noriu pažiūrėti ką man pasiūlys antru turu.Ir ar bus galima pasirinkti pirmąji?ar reikia kažkaip išsisaugoti pirmąjį pakvietima norit gauti antraji pasiūlyma?
KU
Indre rašė: Sveiki. Tarkime pirmu turu aš gaunu pakvietimą studijuoti kokioje nors studijų programoje, ir tarkime noriu pažiūrėti ką man pasiūlys antru turu.Ir ar bus galima pasirinkti pirmąji?ar reikia kažkaip išsisaugoti pirmąjį pakvietima norit gauti antraji pasiūlyma?
Laba diena. Bendrojo priėmimo tvarkoje numatyta, kad nesudarius studijų sutarties sutarčių sudarymo dienomis, kvietimas studijuoti panaikinamas. Antrajame etape asmeniui: • galima dalyvauti tiek dėl valstybės finansuojamos, tiek dėl valstybės nefinansuojamos studijų vietos (ir studijų stipendijos), jeigu pirmojo etapo metu sudaryta valstybės nefinansuojamų studijų sutartis su aukštąja mokykla (bet negauta studijų stipendija); • galima dalyvauti tiek dėl valstybės finansuojamos, tiek dėl valstybės nefinansuojamos studijų vietos (ir studijų stipendijos), jeigu negautas joks kvietimas; • jeigu pirmajame etape sudaryta valstybės finansuojamų ar valstybės nefinansuojamų su studijų stipendija studijų sutartis su aukštąja mokykla, antrajame priėmimo etape galima dalyvauti tik dėl valstybės nefinansuojamos studijų vietos.
Indre
Tai tarkim jeigu gaunu pirmu turu pakvietimą į vnf arba vf vietą, bet neinu į universitetą ir nepasirašau sutarties,galiu dalyvauti antrame ture tiek dėl vnf tiek dėl vf vietos.ar taip supratau?
KU
Indre rašė: Tai tarkim jeigu gaunu pirmu turu pakvietimą į vnf arba vf vietą, bet neinu į universitetą ir nepasirašau sutarties,galiu dalyvauti antrame ture tiek dėl vnf tiek dėl vf vietos.ar taip supratau?
Taip, bet rizikuosite, jei nesudarysite studijų sutarties. 2 etapo metu taip pat bus gaunamas vienas kvietimas.
Indre
Tai tarkim gavusi pakvietima pirmu turu turiu nueiti i universiteta ir pasirasyti sutarti. Bet poto vistiek galesiu dalyvauti antrame ture? Ir jeigu pasirinkciau antra pasiulyma, pirmojo sutarti tiesiog nutraukti nuejus i universiteta?
KU
Indre rašė: Tai tarkim gavusi pakvietima pirmu turu turiu nueiti i universiteta ir pasirasyti sutarti. Bet poto vistiek galesiu dalyvauti antrame ture? Ir jeigu pasirinkciau antra pasiulyma, pirmojo sutarti tiesiog nutraukti nuejus i universiteta?
Jeigu 1 etapo metu gausite kvietimą į vf vietą ir sudarysite studijų sutartį, 2 etape galėsite dalyvauti tik dėl vnf ir atvirkščiai. Sudariusi sutartį 2 etapo metu, 1 etapo metu sudarytą sutartį turėsite nutraukti.
Indre
O jeigu pirmo turo metu nepasirašau jokios sutarties su gauta vieta, tai tada antru turu dalyvauju vėl dėl vnf ir vf vietos ?
KU
Indre rašė: O jeigu pirmo turo metu nepasirašau jokios sutarties su gauta vieta, tai tada antru turu dalyvauju vėl dėl vnf ir vf vietos ?
Taip, galėsite dalyvauti, jei liks laisvų vietų.
Auguste
Sveiki. Jei pagrindiniame stojime į išsirinktą studijų programą nepriims ir norėsiu išlaukti papildomo priėmimo, kad galbūt gauti vietą, ar kitose studijų programose į kurias patekau pagrindiniame stojime liks mano vieta? Jei taip, ar reikės pildyti kokius nors dokumentus?
KU
Auguste rašė: Sveiki. Jei pagrindiniame stojime į išsirinktą studijų programą nepriims ir norėsiu išlaukti papildomo priėmimo, kad galbūt gauti vietą, ar kitose studijų programose į kurias patekau pagrindiniame stojime liks mano vieta? Jei taip, ar reikės pildyti kokius nors dokumentus?
Laba diena. Studijuoti gaunamas kvietimas tik vieną studijų programą. Jeigu gausite kvietimą studijuoti ir nesudarysite studijų sutarties, likusi laisva vieta bus perkelta į kitą priėmimo etapą, nes nesudarius sutarties kvietimas studijuoti panaikinamas. Norint dalyvauti kitame priėmimo etape, reikės prisijungti prie savo paskyros ir atnaujinti pageidavimų sąrašą.
Monika
Laba diena, Įgijau bakalauro diplomą (Filologijos) 2004 - 2008 m. Už semestrą mokėjau 500 litų visą studijų laiką (4 metai) . Ar dabar stodama į bakalaurą (kitą profesiją) galiu įstoti į vf vietą?
Monika
Monika rašė: Laba diena, Įgijau bakalauro diplomą (Filologijos) 2004 - 2008 m. Už semestrą mokėjau 500 litų visą studijų laiką (4 metai) . Ar dabar stodama į bakalaurą (kitą profesiją) galiu įstoti į vf vietą?
Teko girdėti, jog jei buvo mokėta fiksuota suma 500 litų už semestrą tai traktuojama kaip dalinai valstybės finansuojamos studijos ir studijų krepšelis išnaudotas.
KU
Monika rašė: Monika rašė: Laba diena, Įgijau bakalauro diplomą (Filologijos) 2004 - 2008 m. Už semestrą mokėjau 500 litų visą studijų laiką (4 metai) . Ar dabar stodama į bakalaurą (kitą profesiją) galiu įstoti į vf vietą?Teko girdėti, jog jei buvo mokėta fiksuota suma 500 litų už semestrą tai traktuojama kaip dalinai valstybės finansuojamos studijos ir studijų krepšelis išnaudotas.
Laba diena. Jūs jau esate išnaudojusi galimybę studijuoti valstybės finansuojamoje vietoje bakalauro studijas ir antrąkart pretenduoti į finansavimą toje pačioje studijų pakopoje negalite.
Auguste
Sveiki. Esu pasirinkusi dvi studiju kryptis. Jei pagrindiniame priemime gaunu vieta vienai studiju krypciai ir pasirasyciau sutarti del vf vietos, ar pakartotiniam priemime galesiu gauti vf vieta kitoj studiju krypty? Tuo atveju atsisakyciau praeitos sutarties
KU
Auguste rašė: Sveiki. Esu pasirinkusi dvi studiju kryptis. Jei pagrindiniame priemime gaunu vieta vienai studiju krypciai ir pasirasyciau sutarti del vf vietos, ar pakartotiniam priemime galesiu gauti vf vieta kitoj studiju krypty? Tuo atveju atsisakyciau praeitos sutarties
Laba diena. Jeigu pagrindinio priėmimo metu bus sudaryta VF studijų vietos sutartis, kituose etapuose pasirinkti VF vietos negalėsite.

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]