DEV

Perstojimo galimybės VDU

Welniuke
Sveiki, šiuo metu esu VDU pirmo kurso studentė, studijuoju Multimedijos ir interneto technologijų studijų programoje (technologijos mokslų studijų kryptis) valstybės finansuojamoje vietoje. Norėčiau perstoti į Informatikos studijų programą (fizinių mokslų studijų kryptis), pageidautinai nuo pirmo kurso, bet ar yra kažkokia galimybė tai padaryti nepraradus VF? Jei bandyčiau šiais metais per LAMABPO pretenduoti į Informatiką ir įstočiau į VF ar išeitų pasirašyti naują sutartį su universitetu išlaikant tą VF?
VDU
Welniuke rašė: Sveiki, šiuo metu esu VDU pirmo kurso studentė, studijuoju Multimedijos ir interneto technologijų studijų programoje (technologijos mokslų studijų kryptis) valstybės finansuojamoje vietoje. Norėčiau perstoti į Informatikos studijų programą (fizinių mokslų studijų kryptis), pageidautinai nuo pirmo kurso, bet ar yra kažkokia galimybė tai padaryti nepraradus VF? Jei bandyčiau šiais metais per LAMABPO pretenduoti į Informatiką ir įstočiau į VF ar išeitų pasirašyti naują sutartį su universitetu išlaikant tą VF?
Laba diena, Pereiti su studijų krepšeliu į kitoje studijų srityje esančią programą nepavyks, tačiau tikrai galima bandyti pretenduoti į VF vietą šiais metais vykstančio bendrojo priėmimo metu. Tuomet turėtumėt nutraukti seną sutartį ir pasirašyti naują. Sėkmės, VDU
Akvilė
Sveiki, noriu sužinoti ar galiu perstoti į kitą studijų programą? Šiuo metu mokausi VDU pirmame kurse politikos moksluose VNF vietoje, bet noriu perstoti į teisę. Ar VDU teisės studijose taip pat yra rotacija? Ir galbūt būtų galimybė politikos mokslus pasirinkti kaip gretutines studijas?
VDU
Akvilė rašė: Sveiki, noriu sužinoti ar galiu perstoti į kitą studijų programą? Šiuo metu mokausi VDU pirmame kurse politikos moksluose VNF vietoje, bet noriu perstoti į teisę. Ar VDU teisės studijose taip pat yra rotacija? Ir galbūt būtų galimybė politikos mokslus pasirinkti kaip gretutines studijas?
Laba diena, Studijuojant valstybės nefinansuojamoje vietoje galima keisti studijų programą, keičiant studijų kryptį ir sritį po kiekvieno studijų semestro. Tiesa, keičiant studijų programą gali tekti papildomai išklausyti specialybinius studijų programos dalykus. Teisės studijose, kaip ir bet kurioje kitoje I pakopos studijų programoje vyksta rotacija. Pakeitus studijų programą, politikos mokslus galėtumėte pasirinkti kaip gretutinių studijų dalyką. Sėkmės! VDU
ema552
Sveiki, ka tik istojau i VF steam biologijos pedagogikos studijas. Noriu perstoti i pradini ugdyma. Ar butu galimybe ir kokie reikalavimai?
VDU
ema552 rašė: Sveiki, ka tik istojau i VF steam biologijos pedagogikos studijas. Noriu perstoti i pradini ugdyma. Ar butu galimybe ir kokie reikalavimai?
Laba diena, Perstoti galėtumėte po pusmečio, tačiau į valstybės nefinansuojamą studijų vietą. Taip yra todėl, nes šioms programoms buvo skirtos atskiros VF vietos, todėl persinešti iš vienos programos į kitą negalima. Linkėjimai! VDU
Lineja
Sveiki, esu antro kurso tarptautinės politikos studentė, tačiau domintų ekonomikos ir finansų studijų programa. Taigi, ar būtų įmanoma perstoti išsaugant vf vietą?
VDU
Lineja rašė: Sveiki, esu antro kurso tarptautinės politikos studentė, tačiau domintų ekonomikos ir finansų studijų programa. Taigi, ar būtų įmanoma perstoti išsaugant vf vietą?
Laba diena, Perstoti iš politikos studijų į ekonomikos studijas išlaikant VF vietą galima, kadangi programos priklauso tai pačiai krypčių grupei. Linkėjimai! VDU
Kristina k
esu pirmo kurso pradinio ugdymo studentė, tačiau norėčiau perstoti į psichologijos programą. Ar būtų įmanoma perstoti išsaugant vf vietą?
VDU
Kristina k rašė: esu pirmo kurso pradinio ugdymo studentė, tačiau norėčiau perstoti į psichologijos programą. Ar būtų įmanoma perstoti išsaugant vf vietą?
Laba diena, Kadangi studijų programos yra skirtingose krypčių grupėse, todėl pereiti išlaikant VF vietą nepavyks. Tokiu atveju galite pereiti į VNF vietą arba dalyvauti bendrajame priėmime ir stoti tuomet. Linkėjimai! VDU
Agnė
Sveiki, esu VF pirmo kurso pradinio ugdymo studentė, tačiau norėčiau perstoti į priešmokyklinį ugdymą kitam semestrui. Ar aš prarasčiau VF vietą? Ir apskirtai kaip reikėtų išeiti dalykus, tuos kuriuos praleidau 1 pusmetyje?
VDU
Agnė rašė: Sveiki, esu VF pirmo kurso pradinio ugdymo studentė, tačiau norėčiau perstoti į priešmokyklinį ugdymą kitam semestrui. Ar aš prarasčiau VF vietą? Ir apskirtai kaip reikėtų išeiti dalykus, tuos kuriuos praleidau 1 pusmetyje?
Labas, Agne, perstoti galėsi tik po pirmojo semestro, sėkmingai užbaigusi sesiją be skolų. VF vieta po pusmečio neprarandama. Svarbiausia, kad informuotum savo fakultetą (šiuo atveju ŠA), kad ketini perstoti, prieš pasibaigiant sesijai. Dėl viso perstojimo proceso daugiau informacijos Tau taip pat suteiks Švietimo akademijoje: https://svietimas.vdu.lt/kontaktai/ Linkėjimai VDU
Gabijjaa
Sveiki, Dabar VF vietoje studijuoju ir esu 1 pusmetyje tarptautinę politiką bei vystymą ir norėčiau keisti studijas į verslo administravimą. Kaip suprantu VF vieta neišliktų jeigu studijas keisčiau po pirmo pusmečio. Tačiau įstojęs per pagrindinį priėmimą galėčiau studijas pakeisti ir išlaikyti VF finansuojamą vietą? Ar tada turėčiau kursą pradėti nuo pradžių ar būčiau jau antrame kurse?
VDU
Labas, Gabija, Kadangi studijų programos yra skirtingose krypčių grupėse, tai VF vietos išsaugoti nepavyktų. Jeigu iš naujo dalyvausite priėmime, galėsite pretenduoti į VF vietą, bet neaišku, ar pavyks ją gauti. Jeigu stosite iš naujo, tai studijas turėsite pradėti nuo pirmo kurso. Išsamiau pakonsultuoti galime telefonu 837323206. Sėkmės! VDU
Jonas
Sveiki, Keičiant kursą po pirmo pusemčio į skirtingos krypties studijas iš VF į VNF ar reikia sumokėti pirmo pusmečio kaina?
VDU
Jonas rašė: Sveiki, Keičiant kursą po pirmo pusemčio į skirtingos krypties studijas iš VF į VNF ar reikia sumokėti pirmo pusmečio kaina?
Laba diena, Ne, susimokėti nereikės. Sėkmės! VDU
Austėja
Sveiki, jau baigineju pirmus metus naujuju mediju menuose, bet noriu perstoti i kita studiju krypti, i psichologija, bet aš nelaikiusi matematikos egzamino. Laikiau lietuviu k., anglų ir fotografija. Ar išeitu perstoti? Jeigu ne, ka reikia atlikti, kad būtų galima?
VDU
Austėja rašė: Sveiki, jau baigineju pirmus metus naujuju mediju menuose, bet noriu perstoti i kita studiju krypti, i psichologija, bet aš nelaikiusi matematikos egzamino. Laikiau lietuviu k., anglų ir fotografija. Ar išeitu perstoti? Jeigu ne, ka reikia atlikti, kad būtų galima?
Laba diena, Turėtumėte kreiptis į tą fakultetą, į kurį planuojate perstoti. Sėkmės! VDU
Živilė123
Sveiki. Baigiau psichologijos pirmąjį kursą. Antrame semestre turiu skolą iš socialinės psichologijos. Kaip būtų galima ištaisyti šitą situaciją neišeinant akademinių atostogų? Ar galima pasirašyti sutartį, susimokėti už kartojimą dar rudens semestre, tęsti antrąjį kursą ir antro kurso antrame semestre pakartoti tik egzaminą, nes kitus įvertinimus turiu teigiamus, tai užskaityčiau juos.
VDU
Živilė123 rašė: Sveiki. Baigiau psichologijos pirmąjį kursą. Antrame semestre turiu skolą iš socialinės psichologijos. Kaip būtų galima ištaisyti šitą situaciją neišeinant akademinių atostogų? Ar galima pasirašyti sutartį, susimokėti už kartojimą dar rudens semestre, tęsti antrąjį kursą ir antro kurso antrame semestre pakartoti tik egzaminą, nes kitus įvertinimus turiu teigiamus, tai užskaityčiau juos.
Laba diena, Šiuo klausimu turėtumėte kalbėtis su savo fakulteto atstovais. Sėkmės! VDU

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]