DEV

Klauskite visko apie priėmimą į ASU 2019 metais

ASU priėmimas
Laba diena, ASU Stojančiųjų priėmimo grupė laukia klausimų apie 2019 metų priėmimą į ASU. O gal turite klausimų ne tik apie priėmimą į bakalauro studijas, bet įdomi ir magistrantūra, o gal papildomosios studijos? Visada kreipkitės. Klausti galite kurstoti.lt forume arba kreipkitės el. paštu priemimas@asu.lt, tel. nr. 8 37 75 22 00, mob. tel. 8 655 47241. Linkėjimai iš ASU :)
Lukas
Sveiki, esu dvyliktokas mokausi Joniškio gimnazijoje, kai buvau atvykęs pas jus su klase, per studijų pristatymą minėjo, kad jūs keičiate pavadinimą. Norėčiau pas jus studijuoti miškininkystę arba mechanikos inžineriją, kokį pavadinimą man reikės rašyti prašyme įstoti?
ASU priėmimas
Lukas rašė: Sveiki, esu dvyliktokas mokausi Joniškio gimnazijoje, kai buvau atvykęs pas jus su klase, per studijų pristatymą minėjo, kad jūs keičiate pavadinimą. Norėčiau pas jus studijuoti miškininkystę arba mechanikos inžineriją, kokį pavadinimą man reikės rašyti prašyme įstoti?

Labas Lukai!
Džiugu, kad renkiesi studijas pas mus!
Nuo naujų metų t.y sausio 1d. mes prisijungiame prie VDU ir tampame VDU žemės ūkio akademija, tad stojimo metu pildant savo prašymą ieškok savo pasirinktos profesijos po VDU Žemės ūkio akademijos vardu.

Jeigu kils klausimų dėl pasirinkimų drąsiai gali klausti:
el.paštas priemimas@asu.lt
tel.nr 837752200
Ignas
Sveiki. Esu 12-okas ir zadu studijuoti jusu universitete atsinaujinančių energijos išteklių technologijas. Taciau mane labiau traukia studijos istestiniu budu. Noreciau kokie buten yra reikalavimai stojant sia studiju forma. Su kokiu balu istociau ir ar buna nemokamos istestines studijos? Aciu.
ASU priėmimas
Ignas rašė: Sveiki. Esu 12-okas ir zadu studijuoti jusu universitete atsinaujinančių energijos išteklių technologijas. Taciau mane labiau traukia studijos istestiniu budu. Noreciau kokie buten yra reikalavimai stojant sia studiju forma. Su kokiu balu istociau ir ar buna nemokamos istestines studijos? Aciu.

Labas Ignai!
Džiugu, kad domiesi studijomis mūsų universitete.
Šiais metais į atsinaujinančių energijos išteklių technologijų studijų programą studijos bus vykdomos tik nuolatine forma. Ištęstine forma studijos yra žemės ūkio mechanikos inžinerijos. Atsakant į kitus tavo klausimus, valstybės finansuojamos vietos yra ir ištęstinėse studijose. Šių metų pereinamas balas dar nėra žinomas, pernai buvo 3,6. Šiais metais stojimo reikalavimai: lietuvių, anglų, matematikos egzaminų vidurkis 40, penkių geriausių dalykų metinių pažymių vidurkis ne mažesnis kaip 7.

Jeigu kils klausimų dėl pasirinkimų drąsiai gali klausti:
el.paštas priemimas@asu.lt
tel.nr 837752200
Ignas
O i mokamas studijas irgi turi egzaminu vidurkis but ne mazesnis negu 40?
ASU priėmimas
Ignas rašė: O i mokamas studijas irgi turi egzaminu vidurkis but ne mazesnis negu 40?
Priklausomai nuo to koks pereinamasis balas bus nustatytas šiais metais. Jeigu balas bus 4 ar daugiau, tai automatiškai signalizuoja, kad egzaminai ir negali būti išlaikyti mažiau nei 40, nes iš jų ir susideda konkursinis balas. Šiais metais, kaip minėjau balas buvo 3,6 ir visi kurie turėjo mažesnį balą, rinkosi studijas kolegijose arba bando persilaikyti egzaminus šiais metais. Jeigu kils klausimų dėl pasirinkimų drąsiai gali klausti: el.paštas priemimas@asu.lt tel.nr 83775220
Lukass
Sveiki, noriu paklausti koks buvo minimalus balas įstojusiojo studento į agronomijos studijas 2018m. ?
VDU Žemės ūkio akademija
Lukass rašė: Sveiki, noriu paklausti koks buvo minimalus balas įstojusiojo studento į agronomijos studijas 2018m. ?
Labas Lukai, 2018 m. įstojusio į agronomiją VF vietą minimalus balas buvo 3,68, o į VNF vietą - 3,64.
Miglė
Sveiki, matau, kad aš čia viena iš mergaičių susidomėjus miškininkystės studijomis. Klausimas būtų toks šie 2019 metai man paskutiniai, aš 12 - okė. Norėčiau sužinoti koks yra 2019 m. vnf min ir max balas , ir vf min ir max balas. Ačiū :)
ASU priėmimas
Miglė rašė: Sveiki, matau, kad aš čia viena iš mergaičių susidomėjus miškininkystės studijomis. Klausimas būtų toks šie 2019 metai man paskutiniai, aš 12 - okė. Norėčiau sužinoti koks yra 2019 m. vnf min ir max balas , ir vf min ir max balas. Ačiū :)
Labas Migle, Norint pretenduoti šiais metais į vf vietą, tai būtini trijų egzaminių (matematikos, lietuvių, anglų kalbos) vidurkis 40, metinių pažymių vidurkis 7. Norint pretenduoti į vnf vietas, būtina išlaikyti bent vieną valstybinį egzaminą. Minimalūs konkursiniai balai turėtų būti skelbiami iki 2019m. gegužės mėn. pabaigos. Jeigu kils klausimų dėl pasirinkimų drąsiai gali klausti: el.paštas priemimas@asu.lt arba telefonu 8 37 75 22 00
Miglė
Sveiki, esu pasirinkus tokius egzaminus kuriuos parašėt tik dar biologiją. Ačiū už suteiktą informaciją :)
ASU priėmimas
Miglė rašė: Sveiki, esu pasirinkus tokius egzaminus kuriuos parašėt tik dar biologiją. Ačiū už suteiktą informaciją :)
Labai puiku, nes biologija sudaro pagrindinę dalį stojamojo balo. Linkime sėkmės!
Tomas
Norėčiau paklausti ar studijuojant į agronomija vnf galiu laikyti istorijos egzamina
VDU Žemės ūkio akademija
Labas Tomai, Stojant į agronomijos VNF studijas, turi būti išlaikęs bent vieną valstybinį egzaminą. Tačiau tavo konkursinis balas susidės iš biologijos (valst. egzamino rezultato, koef. 0,4), matematikos ar chemijos (valst. egzamino rezultato arba metinio pažymio, koef. 0,1), lietuvių k. (valst. egzamino rezultato, koef. 0,2) ir bet kurio kito dalyko, nesutampančio su prieš tai išvardintais (tai galėtų būti tavo laikomos istorijos egzamino rezultatas, koef. 0,3).
Kestas
Sveiki, įgyjau atestatą 2018m. Išlaikiau matematikos, anglu, biologijos ir lietuvių(bet gaila laikiau tik mokyklinį). Tai jei šiemet kai paskelbs konkursinį balą tarkim aš jį atitikčiau. Bet nėra jokių galimybių įstoti į agronomijos, studijas, aišku į vnf(sutinku mokėti už studijas) , kai nelaikiau lietuvių valstybinio ? P.S mokausi profesinėje žemės ūkio mokykloje pagal žemės ūkio krypties specialybe. Ačiū ūž atsakymą :)
VDU ŽŪA priėmimas
Kestas rašė: Sveiki, įgyjau atestatą 2018m. Išlaikiau matematikos, anglu, biologijos ir lietuvių(bet gaila laikiau tik mokyklinį). Tai jei šiemet kai paskelbs konkursinį balą tarkim aš jį atitikčiau. Bet nėra jokių galimybių įstoti į agronomijos, studijas, aišku į vnf(sutinku mokėti už studijas) , kai nelaikiau lietuvių valstybinio ? P.S mokausi profesinėje žemės ūkio mokykloje pagal žemės ūkio krypties specialybe. Ačiū ūž atsakymą :)
Labas Kęstai, Šių metų konkursinis balas jau paskelbtas- jis yra toks pats kaip ir praėjusiais metais, tačiau perskaičiavus 3,6 balą pagal naują skaičiavimo metodiką gaunasi 5,4. Tad jau gali tiksliai susiskaičiuoti, lamabpo.lt skaičiuoklėje, savo stojamąjį balą, kuris turi būti 5,4 ir daugiau. Stojant į vnf studijų vietą minimalūs reikalavimai yra tik 2: 1. atitikti minimalų stojamąjį balą (šiuo atveju 5,4); 2. turi būti išlaikęs bent vieną valstybinį brandos egzaminą. Tad skaičiuokis balą ir jeigu viskas gerai- tu jau beveik studentas! Jeigu kiltų klausimų, kreipkis! vdu@vdu.lt arba tel. 8 655 47241
Kestas
Tai kaip supratau stojant į vnf nebereikia lietuvių valstybinio. Jeigu balas minimalus yra 5,4 tai pasiekti bus gana sunku. Yra viena galimybė jį pasiekti tik gavus gerą kvalifikaijos įvertinimą t.y ant 10, tada balas būtu 5,67 (Nes mokinuosi profesinėje mokykloje) O gal dar yra galimybė balą kitaip pasikelti ? Nes nedalyvauju nei konkursuose, nei olimpiadose.P.S su pagyrimu diplomo irgi negausiu, nes du dalykai buvo mažesni negu 9. Ačiū
Arnoldas
Sveiki. Esu baigęs agronomijos bakalauro programą, planuoju studijuoti magistrantūroje, tačiau norėčiau rinktis kitą, bet su agronomiją glaudžiai susijusijusią studijų programą. Ką galite patarti, kuo kitos magistrantūros programos gali man padėti papildyti mano kaip agronomo žinias, kuo jos man pagelbės tolimesnėje ateityje siekiant karjeros? Ar yra ištestinių magistrsntūros studijų programų? Ačiū, lauksiu Jūsų atsakymo.
VDU ŽŪA
Arnoldas rašė: Sveiki. Esu baigęs agronomijos bakalauro programą, planuoju studijuoti magistrantūroje, tačiau norėčiau rinktis kitą, bet su agronomiją glaudžiai susijusijusią studijų programą. Ką galite patarti, kuo kitos magistrantūros programos gali man padėti papildyti mano kaip agronomo žinias, kuo jos man pagelbės tolimesnėje ateityje siekiant karjeros? Ar yra ištestinių magistrsntūros studijų programų? Ačiū, lauksiu Jūsų atsakymo.
Sveiki Arnoldai, Malonu, kad planuojate studijas tęsti pas mus. II pakopos studijas jūs galite rinktis agroekosistemas, agronomiją, augalinių maisto žaliavų kokybė ir sauga. Plačiau apie visas studijų programas galite rasti čia: https://www.vdu.lt/lt/visos-studijos-magistranturos-studijos/ Jeigu kyla klausimų susisiekite 8 37 75 22 00!

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]