DEV

Ar profesinese mokosi tik luzeriai?

Akvelina
Kur istotigal kas patars/Kur greiciausiai ir pigiausiai?
MissM
Pasakysiu is savo patirties - luzeriu yra visur. Luzeris yra ne tas kuris mokosi profesineje, ar baige 10 klasiu, ar dirba padaveju. Luzeris yra tas kuris nesugeba ir nenori nieko, nesistengia ir nemasto. Profesinese mokosi visokie - vieni motyvuoti,kiti ne - stojo nes liepe tevai ar todel kad stojo draugas. Pati baigiau aukstaja, zinokit ten tas pats - vieni atejo mokytis nes nori ismokti ir dirbti pagal ta specialybe, kiti atejo nes mama liepe, treti stojo belekur kad tik i aukstaja, dar kiti stojo del to kad tarkim matematikos sioj specialybej nera. Pripazystu padariau klaida - padirbejusi kelis metus pagal specialybe tai supratau, sedziu ne savo rogese, nemyliu savo darbo, noriu visai ko kito. Ta specialybe tik profesinej arba kursuose kurie kainuoja nemazus pinigus. Stosiu i profesine, ir tikrai zinau kad pasieksiu daug, nes turiu begalini nora. O kai myli savo darba niekada nebusi luzeriu, tikrai pasieksi daug :) Taigi nesvarbu kas ka baigs, svarbiausia motyvacija, aistra tam darbui, nes jei isejes is darbo vakare jauties kaip isejes is kalejimo tai tikrai nieko nepasieksi ir nebusi patenkintas...
aiste
specelybes
profesinis
Visiems mokamos stipendijos iki 1 MGL. Išskirtinių profesijų nėra. Ne visose mokyklose galima mokytis "neakivaizdžiai" ir ne visų profesijų. Vilniaus technologijų ir verslo profesinio mokymo centre galima ir dirbti, ir mokytis. Tai garantuoja ir Švietimo įstatymas. Profesiją pasirinktų kiekvienas "pagal savo skonį", nes jų čia yra beveik 30. Ir tikrai čia mokosi ne lūzeriai - ir valstybinius egzaminus gerai išlaiko, ir jei nori į aukštąsias su lengvatomis gavus diplomą įstoja, o ir darbą jau besimokant darbdaviai pasiūlo... Daugiau info - www.vtvpmc.vilnius.lm.lt
D1N4M0
Nesvaikit, bet , aš pats proftechninje mokiausi, pas mane yra ir Lt ir pazymiu taciau aš pats to noriu. Po prof. Žiūrėsim.
xzcv
Mano klasusimas ar baigus profesine mokykla galima stoti i kolegija?
Antanas
Studijuoju unike, bet eisiu i profke, nes cia liksi be darbis, o ten bent kanors ismoksi
atsakymasIxzcv
#29372 taip galima, ne tik i kolegija, bet ir i universiteta. :) Daugiau info: http://www.smm.lt/docs/abiturientams/LenteleProfKolUn2013.pdf
profesine
ar baigus profesine mokykla sunku bus įstoti į kolegiją?
mikis
Manau, kad profesinė yra tokia pat gera kaip ir universitetai, Profesinėse taip pat galima pratęsti mokslus ir siekti didesnio išsilavinimo be to žmogus jaučiasi labiau apsidraudęs nes į profke yra lengviau įstot negu į universitetą. Žinoma universitete tu mokisies aukštesniu lygiu ir būsi labiau įgudęs savo profesijos atstovas, bet to paties gali pasiekt ir profesinėje mokykloje jai tik turėsi motivacijos ir pasiryžimo mokytis. Bet į universitetus eina ir eis gerai besimokantys, o į profesines eis besimokantis per vidurį. P.S. Čia tik tokia mano nuomonė.
mokausi
tik norėčiau pridurti, kad luzeriai į peofesines neistoja. bent jau manojoj, jeigu tavo vidurkis tik 7-7,5 tai mažai šansų.
Likis
Profesineje neapsimoka mokytytis nes mokytis geriau varyti i užsieni daugiau uzdirbsi
Likis
Man is matiekos isseina 3 ar mane prims i profke

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]