Egle2010 05 01 • 78.61.201.182 cituotiLietuvoje aktorinis- LMTA(Lietuvos Muzikos ir Teatro akademijoje), kino ir teatro fakultete. Man neseniai sake (drauge,todel nezinau ar informacija tikrai tiksli :) ),kad aktorinis ten- 13.000LT uz semestra.Kas del mokymosi lygio..Paciai man tenka nuolat matyti studentus aktorius,dalyvauti egzaminuose,mokytis pas tuos pacius destytojus, kitaip tariant- viskas is arti :) lygis aukstas,kaip per toki trumpa laika,vaidybos studijos tikrai puikiai isvystytos.Blogai,kad tiktai kokia UK ar JAV gali ziuret is auksto,nes juk Lietuva nezinoma ir puikia studiju programa ten sunkiai patikes (mano nuomone taip GALI but ;) ).Lietuvoje susikoncentruota ties teatru,o kino studijos tik dabar pradedamos placiau vystyti.
Tik atkreipkit demesi i tai,ar aktoriaus duona-tavo didziausias troskimas.Esu jau keleta kartu girdejusi ir dabar jau pati suprantu fraze "jei gali gyventi be teatro,tai i ji ir nelisk.studijuok tik tuo atveju,jei be to- neisivaizduoji gyvenimo" (tikrai netiksli citata,bet cia svarbiausia yra prasme ;) ).Tai- labai sunkus gyvenimas.Studentai,praktiskai,gyvena akademijoje.Baige aktoriai- dazniausiai sedi be darbu.Bus labai sunku tam,kuris leis sau buti naiviam ir tiketi,kad aktoriaus darbas- rozem klotas.Reikia labai daug istvermes,valios,atkaklumo,uzsispyrimo,puikiu duomenu ir dar daug dalyku,kad pasisektu istot,baigt, o juo labiau,sekmingai dirbt pagal specialybe.
apie UK ar JAV is viso nekalbu.Zmones,isivaizduojat kokia ten konkurencija?;D vien Lietuvoje tukstanciai norinciu but aktoriais,o ka jau kalbet apie uzsieni.o dar kai visi svajoja but filmu zvaigzdutemis,bestovinciomis ant raudonojo kilimo ir besididziuojanciomis D&G suknute ;D labai sunku,todel pirma su tuo susitaikykite,kad nebutu labai didelio smugio,jei nesugebesite pasokinet pries ta didele konkurencija.o siaip,visiem sekmes :))