DEV

Klausimai apie Alytaus kolegiją

Alytaus kolegija
taip kolidorinio, tačiau renovuoti, nemokamas internetas, sporto įrengimai, poilsio kambariai, ir nėra budinčių, visiems studentams duoda žetonus, kuriais atsirakina duris. Daugiau informacijso apie bendrabutį http://www.akolegija.lt/?id=show&nr=64
xthunder
Aš visą informaciją Alytaus kolegijos tinklalapyje esu persiskaitęs, bet vistiek yra neaiškių dalykų. Nors nėra budinčių, bet tvarką kažkas prižiūri,kad nebūtų jokių nesamonių?
Alytaus kolegija
yra bendrabučio valdytojas, veikia vaizdo kameros, tikrai nėra buvę jokių incidentų
xthunder
o neskaitant bendrabučio nuomos mokesčio, kiek per mėnesį vidutiniškai atsieina komunaliniai patarnavimai vienam studentui?
Alytaus kolegija
130 Lt per mėn. sumoka studentas ir gauna viską, papildomai nieko nereikia mokėti.
xthunder
Kaip supratau pagal naujas taisykles stojant bus įskaitomas tik lietuvių kalbos valstybinis egzaminas, o jei aš esu laikęs mokyklinį pernai metais, tai ar iš viso turiu galimybę įstot kur nors ?
Alytaus kolegija
ne valstybinis egzaminas bus reikalingas tik nuo 2015 m., kurie stos į universitetus, šiais metais tiek universitetams, tiek kolegijoms reikalingas lietuvių kalbos brandos egzaminas. Parašykite į kokią studijų programą planuojate stoti, kaip suprantu į IST. Jums reikia matematikos egzamino, jei pretenduojate į valstybės finansuojamą vietą, toliau kuris pažymys didesnis (istorija / geografija / informacinės technologijos / fizika / chemija / biologija / užsienio kalba /) ir lietuvių kalbos brandos egzaminas.
xthunder
Taip,į IST norėčiau. Matematikos egzamino nelaikiau (matematikos B lygio metinį turiu 9),informatikos egzamino turiu 17 balų, lietuvių mokyklinio egzamino turiu 8, o iš tų, kur išvardinot skliausteliuose didžiausią metinį turiu geografijos - 10,tai galėčiau jį panaudot?
Alytaus kolegija
Visi pažymiai tikrai neblogai išlaikyti, tik gaila, kad matematikos egzamino nelaikėte, nes vietoj jo skaičiuosis 0, metinio balo neims. Patekti į valstybės finansuojamą vietą šansų ne per daugiausia, bet reikia visada bandyti. Arba stoti į mokamą vietą ir vėliau bandyti gauti finansavimą, nes vieni nutraukia studijas, kiti išvyksta ir laisvų vietų visada lieka.
xthunder
o šiais metais bus galima bus prie IST programos rinktis gretutinę verslo vadybą?
Alytaus kolegija
Baigus Informacinių sistemų technologijų studijų programą ir siekiant dvigubo profesinio bakalauro laipsnio galima pasirinkti gretutines Verslo vadybos studijų programos studijas. Baigusiam papildomai suteikiamas Verslo profesinio bakalauro laipsnis.
Tomas
Sveiki, ar yra pas jus išlyginamosios studijos baigusiems aukštesniąją verslo mokyklą?
Alytaus kolegija
Laba diena, taip yra, dėl išlyginamųjų studijų reikia kreiptis teisiai į fakultetus. O kokią studijų programą jūs estae baigęs?
Tomas
Esu baigęs Įstaigų Administravimą
Alytaus kolegija
Laba diena, kreipkitės į Informacijos ir ryšių technologijų fakultetą. Adresas: Ligoninės g. 1C/ Seirijų g. 2, tel. 8-315-65013. Dekanė Lina Kankevičienė ir Sekretorė Vida Gumauskienė.
xthunder
Ar sugebėčiau įstot į Informacinių sistemų technologijas su 2,7 balu?
xthunder
Į nuolatines studijas.
Alytaus kolegija
Sveiki, žiūrint į kokią vietą (valstybės finansuojamą ar nefinansuojamą). Į valstybės nefinansuojamą įstotumėte, tačiau ar įstotumėte į nuolatines valstybės finansuojamas informacinių sistemų technologijų studijų programos studijas su 2,7 balo negalime atsakyti, kadangi nuo šių metų pasikeitus konkursinio balo sandarai bei skaičiavimo tvarkai, bus kitokie ir konkursiniai balai, nei jie buvo ankstesniais metais. Įstojimo galimybė priklausys nuo visų stojančių konkursinių balų dydžio.
xthunder
Tai tas 2,7 balo ir yra pagal naują konkursinio balo skaičiavimo sistemą, per LAMABPO skaičiuoklę pasiskaičiavau (pernai mano balas buvo 6,94). 2,7 balo dešimbalėj sistemoj labai mažai, bet įstot į mokamą IST (nuolatines) studijų vietą tikrai turėtų užtekt?
Alytaus kolegija
Į mokamą vietą tikrai užteks. Jeigu pernai balas buvo 6,94, tai gali būti šansų ir į nemokamą vietą. Pildant prašymą rekomenduoju pirmu prioritetu įrašyti valstybės finansuojamą o paskui nefinansuojamą vietą.

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]