DEV

Klauskite visko apie priėmimą į ASU

Rūta
Sveiki, noriu paklausti apie ASU susijungimą su VDU. Jei šiais metais įstojau į bakalauro specialybę ir sutartį pasirašiau su ASU, tai po 4 metų baigsiu ASU ar VDU? Tai esmės nekeičia man, tiesiog įdomu žinoti ar susijungimas šiuo atveju turės tam įtakos.
ASU priėmimas
Rūta rašė: Sveiki, noriu paklausti apie ASU susijungimą su VDU. Jei šiais metais įstojau į bakalauro specialybę ir sutartį pasirašiau su ASU, tai po 4 metų baigsiu ASU ar VDU? Tai esmės nekeičia man, tiesiog įdomu žinoti ar susijungimas šiuo atveju turės tam įtakos.
Sveiki Rūtą! Džiugu, kad pasirinkote studijas ASU ir sveikiname tapus mūsų studente. Integracijos procesai jau prasidėjo, o nuo sausio 1d. įvyks ir oficialus susijungimas, tad Jūs ir kiti vyresnių kursų studentai baigę ASU po sausio 1d. gaus VDU diplomą. Jeigu kilo daugiau klausimų, mielai atsakysime! paštu: priemimas@asu.lt arba telefonu: 837752200
Lukas
Sveiki. Zadu kitais stoti i jusu universiteta, taciau domina istestine studiju forma. Noreciau paklausti ar vyksta studijos tokia studiju forma? Kokiose srityse? Kiek siemet tokiu yra?
ASU priėmimas
Lukas rašė: Sveiki. Zadu kitais stoti i jusu universiteta, taciau domina istestine studiju forma. Noreciau paklausti ar vyksta studijos tokia studiju forma? Kokiose srityse? Kiek siemet tokiu yra?
Labas Lukai, Džiugu, kad domina studijos ASU! Aleksandro Stulginskio universitete ištęstinę studijų forma yra visos studijų programos išskyrus želdininkystę. O čia nuoroda į mūsų studijų programas: http://asu.lt/stojantiesiems/stojantiesiems/priemimas-i-bakalauro-studijas/kaip-istoti-i-asu/ Jeigu kils klausimų mielai atsakysime! el.paštas priemimas@asu.lt tel.nr 837752200
Dovilė
Sveiki. Esu dešimtokė ir norėčiau rinktis miškininkystės studijas, šiuo metu reikia pasirinkti dalykus 11-12 kl. ką patartumėte rinktis?
ASU priėmimas
Dovilė rašė: Sveiki. Esu dešimtokė ir norėčiau rinktis miškininkystės studijas, šiuo metu reikia pasirinkti dalykus 11-12 kl. ką patartumėte rinktis?
Labas Dovile, Džiugu, kad galvoji apie studijas ASU. Norint tapti miškininke tau reikia pasirinkti biologiją, chemiją arba matematiką (kadangi matematikos egzaminas privalomas, tai jeigu nesiseka chemija, gali koncentruotis į matematiką). Lietuvių kalba, ir kitas dalykas nesutampantis su biologija ir chemija, dažniausiai tai būna anglų kalba, nes tai privalomas egzaminas. Jeigu kils klausimų drąsiai rašyk: priemimas@asu.lt arba skambink numeriu 837752200 p.s Kviečiame atvykti į atvirų durų dienas http://asu.lt/asu-atviru-duru-diena/
Monika
Laba diena. Noriu pasikonsultuoti dėl studijų ASU. Noriu studijuoti finansus ir apskaitą. Ar istorijos egzaminas ar bent jau metinis pažymys reikalingas? Kadangi neturiu istorijos nė metinio pažymio, nė nesu laikiusi egzamino. Laikiau matematiką, lietuvių ir anglų kalbas, fiziką ir biologiją. Matematiką išlaikiau 83%, visi kiti egzaminai apie 60%. Neramu, kad galiu neįstoti į vf vietą. Galbūt reikėtų laikyti istoriją eksternu? Gal turėtumėte patarimų?
VDU ŽŪA priėmimas
Monika rašė: Laba diena. Noriu pasikonsultuoti dėl studijų ASU. Noriu studijuoti finansus ir apskaitą. Ar istorijos egzaminas ar bent jau metinis pažymys reikalingas? Kadangi neturiu istorijos nė metinio pažymio, nė nesu laikiusi egzamino. Laikiau matematiką, lietuvių ir anglų kalbas, fiziką ir biologiją. Matematiką išlaikiau 83%, visi kiti egzaminai apie 60%. Neramu, kad galiu neįstoti į vf vietą. Galbūt reikėtų laikyti istoriją eksternu? Gal turėtumėte patarimų?
Labas,Monika, Stojant į Apskaitą ir finansus ties antruoju dalyku yra imamas, arba istorijos, arba informacinių technologijų, arba geografijos egzamino vertinimas ar metinis pažymys, tačiau jeigu šių dalykų neturi tuomet toje vietoje tiesiog bus 0 balų. Klausimas ar laikyti istoriją?! Ech... sunku patarti, nes tai tavo pasiryžimo ir apsisprendimo klausimas. Jeigu sieki aukšto balo, tuomet šis egzaminas tikrai tau padėtų. Skaičiuojant balą pagal tavo parašytus egzaminų vertinimus jis gaunasi labai geras (kažkur apie 6,47), tad su tokiu balu įstoti tikrai galimybė yra. Jeigu nori aptarti šią situaciją plačiau, drąsiai skambink pasikalbėti tel. 86 554 7241 arba parasyk giedre.giedraityte@vdu.lt
Jonas
Sveiki, dabar esu dešimtokas ir po dvejų metų norėčiau stotį į ASU, kokių egzaminų reikia stojant į agronomo arba veterinaro specialybę?
VDU ŽŪA priėmimas
Jonas rašė: Sveiki, dabar esu dešimtokas ir po dvejų metų norėčiau stotį į ASU, kokių egzaminų reikia stojant į agronomo arba veterinaro specialybę?
Labas Jonai, Stojant į Agronomijos studijų programą ir pretenduojant į valstybės finansuojamą studijų vietą turi laikyti biologijos, matematikos, lietuvių kalbos ir literatūros, užsienio kalbos valstybinius egzaminus, taip pat gali laikyti chemijos valstybinį egzaminą(bet tai nėra būtina, nes ties antruoju dalyku bus imamas aba matematikos arba chemejos egzamino vertinimas). Jeigu kils klausimų, gali kreiptis tiesiogiai vdu@vdu.lt arba tel.nr 837752200
Studentas
Laba diena. Ar studijuojant ir besimokant užsienio kalbos gali būti užskaitytas C1 lygmuo pagal kitų įstaigų pažymėjimus?
VDU ŽŪA priėmimas
Studentas rašė: Laba diena. Ar studijuojant ir besimokant užsienio kalbos gali būti užskaitytas C1 lygmuo pagal kitų įstaigų pažymėjimus?
Laba diena, dalyko užskaitymo vertina studijų prodekanas, tad Jums reikia kreiptis į savo fakulteto prodekaną studijoms.
Dominyka
Sveiki, kai vyko parengemieji kursai, minėjote, kad pridėsite vieną balą už lankytus užsiėmimus, ar tą pažymėjimą reikia atsivežti įstojus pas jus? Ar jūs jau turite sąrašus kam pridėsite po vieną balą?
VDU ŽŪA priėmimas
Dominyka rašė: Sveiki, kai vyko parengemieji kursai, minėjote, kad pridėsite vieną balą už lankytus užsiėmimus, ar tą pažymėjimą reikia atsivežti įstojus pas jus? Ar jūs jau turite sąrašus kam pridėsite po vieną balą?
Sveika Dominyka, Labai džiugu, kad lankei kursus pas mus, pažymėjimą kurį Tau įteikėme reikės nuskanuoti ir įkelti į LAMA BPO sistemą į priedus, tai padaryti galėsi jau nuo birželio 1 d. Jeigu kils klausimų apie prašymo pildymą, drąsiai rašyk! vdu@vdu.lt
Nerijus
Sveiki. Noreciau paklausti kaip vyksta sesijines studijos? Ypac domina Zemes ukio mechanikos inzinerija. Noreciau istestine forma studijuoti sia programa. Dekui.
Student
Sveiki, jeigu tarkim lama bpo turiu 4,8 bala ir dar turiu vdu kursu baigimo pazymejima ir planuoju stoti i vnf tai ar gali man rodyti, kad konkurse nedalyvauja ? Jeigu taip tai man įstoti nepavyks ?
VDU ŽŪA priėmimas
Nerijus rašė: Sveiki. Noreciau paklausti kaip vyksta sesijines studijos? Ypac domina Zemes ukio mechanikos inzinerija. Noreciau istestine forma studijuoti sia programa. Dekui.
Labas Nerijau, Žemės ūkio mechanikos inžinerijos studijos ištęstine forma šiais metais bus organizuojamos taip pat kaip ir praėjusiais, t.y. sesijiniu būdu. Sesija trunka apie 3-4 sav. Sesijų kalendoriniai grafikai ištęstinės studijų formos studentams paprastai skelbiami fakulteto tinklapyje semestro pradžioje. https://zua.vdu.lt/fakultetai/zemes-ukio-inzinerijos-fakultetas/studentams/pirmosios-pakopos-istestines-studijos/ Jeigu kils klausimų, gali kreiptis tiesiogiai į Žemės ūkio inžinerijos fakultetą tel. nr. 837 752332.
Student
Sveiki, jeigu tarkim lama bpo turiu 4,8 bala ir dar turiu + vdu kursu baigimo pazymejima ir planuoju stoti i vnf tai ar gali man rodyti, kad konkurse nedalyvauju ? Jeigu taip tai man įstoti nepavyks ?
VDU ŽŪA priėmimas
Student rašė: Sveiki, jeigu tarkim lama bpo turiu 4,8 bala ir dar turiu + vdu kursu baigimo pazymejima ir planuoju stoti i vnf tai ar gali man rodyti, kad konkurse nedalyvauju ? Jeigu taip tai man įstoti nepavyks ?
Sveiki, LAMA BPO sistemoje Jūsų įkelti pažymėjimai yra tikrinami. Kai jis bus patikrintas ir patvirtintas, konkursinio balo rezultatas turėtų pasikeisti į gerąją pusę. Jeigu kils klausimų, drąsiai rašykite vdu@vdu.lt.
Jolanta
Laba diena , stoti mokytis agronomijos , tačiau prieš tai norėčiau gauti profesinį išsilavinimą ,ar yra profesinių mokyklų , mokymo programų,kurias baigus pridedamas papildomas konkursinis balas ?

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]