DEV

Medicina

nomnomnom
Sveiki, norėčiau pasiteirauti, ar 2014-2015m. būtų galima įstoti į mediciną laikant biologijos, lietuvių kalbos, matematikos, anglų kalbos VBE ir turint chemijos A lygio pažymį?
atsakymas
tikrai galima istoti
karina
stojant i Utena kokius reikia laikit egzaminus ? ten galima studijuot akuserija?
danilka
Sveiki , norėčiau paklausti , aš noriu studijuot mediciną , neurologiją , kokių dalykų man reiktu A lygių , ir kokių B ?
Rasa
Sveiki, ar pagal naujus istatymus (stojant 2015m.), galeciau istoti I bendraja medicina laikant siuos valstybinius egzaminus: Lietuviu k., Anglu k., Chemija, Biologija? Ar reikalinga laikyti papildomai dar viena egzamina (pvz: Istorija) ,ar uztenka ir siu?
Simas
danilka rašė: Sveiki , norėčiau paklausti , aš noriu studijuot mediciną , neurologiją , kokių dalykų man reiktu A lygių , ir kokių B ?
Biologija A, chemija A, matematika A, anglų A, lietuvių. Iš esmės tai viskas, ko reikia. Tiesa, į rezidentūrą (šiuo atveju neurologiją) vyks tik po šešių metų. Tačiau iliuzijų dėl šios specializacijos nepuoselėčiau, nes net jei besimokytum kiaurais dešimtais(kas yra nesulyginamai sunkiau nei mokykloje), būtum velniškai aktyvi šansai ten patekti būtų labai maži, mat esti papildomų faktorių, kurie ateina su rimtu užnugariu ir dideliais pinigais. Tad jei svajoji tik apie pačias prestižiškiausias specialybes, siūlau gerai pagalvoti ar tikrai verta čia stoti visgi mokytis teks 10-12 metų..
biochemistry
Sveiki,gal kas studijuojat lsmu biochemija?Ar daug praktikos?Ar esate patenkinti studijomis?
Eglė
Sveiki, norėčiau studijuoti sveikatos mokslų fakultete, tik įdoomu, kur geriau ar LSMU ,ar KU?
112daktaras
Sveiki, esu jaunas vienoliktokas. Mano tikslas yra sieti savo ateiti su medicina. Noreciau paklausti, nuo ko man pradeti ir ka mazdaug mokytis sia kryptimi, kad ateityje man butu lengviau?
Gabija
Sveiki, norėjau paklausti,ar galima stoti į mediciną turint tik 4 egzaminus(biologijos,matematikos,anglų,lietuvių),bet neturint chemijos metinio pažymio atestate?
Baloon
Sveiki, kiek visų žmonių studijuojančių klausiu kaip jiem ta medicina, tai visi sako, kad jei galėtų perstot, tai rinktųsi kitas studijas.Yra patenkintų savo sprendimu? Ar lieka iš viso kiek nors laisvo laiko studijuojant mediciną?
Studentė
Sveiki visi! Šiais metais įstojau į mediciną VU. Mano egzaminų balai buvo: lietuvių 95, anglų 89, biologija 89, matematika 70. Šiaip tikrai nelengva. Jei mokykloj, 12toj klasėj pasitaikydavo kartais kokia sunki savaitė ir reikėdavo daug daug skaityt ir mokytis, tai čia univere kiekviena tokia diena, tik mokytis dvigubai. Informacijos kiekiai milžiniški, o laiko ir miego vis maža. Tad jei norit paaukoti savo sveikatą, kad ateityje gelbėtumėt kitų, tai stokit :D Laisvo laiko nėra, tačiau turiu antrą pusę, tai susitinkam savaitgalį vieną kartą, daugiau tikrai neįmanoma. Tiesa, dar dalyvauju tokioj LiMSA (Lietuvos medicinos studentų asocijacija), tai ten visokios akcijos vyksta, kaip prevencija prieš krūties vėžį, pirmosios pagalbos mokymai, ir šiaip būna smagūs susitikimai, tai kažkiek padeda atsikvėpti nuo to kalimo.Tačiau nesiskundžiu, stojau čia iš pašaukimo ir daugiau niekur kitur nestočiau, man čia patinka :) Kam įdomu kokių reikia dalykų ar kokie tie minimalūs stojimo balai, tai yra atrodo kurstoti.lt ar VU puslapyje. O šiaip lietuvių, anglų ir biologija būtina, o jau ar matematika ar chemija-jūsų pasirinkimas. Tačiau jei renkatės vieną, nereiškia, kad kito nereikia mokytis. Čia reikės visko. Tačiau manau svarbiau yra chemija, nes matematikos kaip dalyko mes neturim, tik pritaikom ją kituose dalykuose. Tai tiek :)
Baloon
O gal zinai kokia alternatyvia studiju programa ? :D nu kur irgi biologija, chemija pagrinde būtų, nes visada norejau į mediciną, dabar persigalvojau ir nebezinau kur reiks stot
Sveiki! Norėčiau studijuoti mediciną LSMU, kokių dalykų reikia A ir B lygiu?
Sveiki. Mokausi 11 kl. Norėjau paklausti, ar įmanoma būtų įstoti į mediciną LSMU, be chemijos pažymio arba egzamino?
Evelina
Kokie medicinos privalumai?
Alma mater
Čia klausimas, į kurį labai sunku atsakyti.. Studijuojant mediciną, daugelis pagalvoja, jog dabar viskas ''okey'', pasiekiau savo gyvenimo tikslą, būsiu turtingas ir laimingas. Tačiau anaiptol, mediko profesija reikalauja be galo didelio ryžto, pastangų ir laiko. Norint tapti profesionaliu gydytoju reikia mokytis dar beveik tiek, kiek reikėjo vidurinėje mokykloje. Jeigu žmogus tam tikrai pasiryžęs atiduoti visą savo gyvenimą, tai šaunu, tačiau jeigu tam nesi pasišventęs, tai gyvenimas tikrai bus nelaimingas, o priedu prie šito, kasdien matomi liūdni pacientų veidai, gero ūpo tikrai neteikia. Naktiniai iškvietimai, dažnai bemiegės naktys neretai ,,siunčia" žmogų į neviltį, nelaimingą gyvenimą. ČIA, MANO MANYMU, KIEKVIENO ŽMOGAUS REIKALAS, VIENI ČIA MATO DAUGIAU PRIVALUMŲ, O KITI TRŪKUMŲ. Gero vakaro :)
Indrė
O gal kas žinot ar radot informacijos, koks mažiausias konkursinis balas buvo praėjusiais metais į mediciną tiek VF tiek VNF?
Indrė
Na va, pati radau atsakymą: į valstybės finansuojamą- 9,08; į nefinansuojamą- 9,04. Pasverkit savo galimybes ir pagalvokit apie alternatyvas. :)
to Indrė
tai kad netokie balai :) http://www.lsmuni.lt/lt/stojantiesiems/priimtuju-2015-m-konkursiniai-balai/ I finansuojama 9,04, nefinansuojama 7,95 :)

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]