DEV

Miškininkystė

Joana
Laba diena, norėčiau sužinoti, kokių egzaminų ir kokių dalykų reikia, kad įstočiau į miškininkystę. Labai ačiū už atsakymą :)
asukomisija
Joana rašė: Laba diena, norėčiau sužinoti, kokių egzaminų ir kokių dalykų reikia, kad įstočiau į miškininkystę. Labai ačiū už atsakymą :)
Labas Joana. :) Pirmasis dalykas: biologija (0,4). Antrasis dalykas: chemija arba matematika (0,2). Trečiasis dalykas: Istorija / geografija / informacinės technologijos / fizika / chemija / biologija / matematika arba užsienio kalba (0,2). Ketvirtasis dalykas: lietuvių kalba ir literatūra (0,2). P.S. Trečiasis dalykas neturi sutapti su pirmuoju ar antruoju dalyku. Daugiau informacijos: http://www.asu.lt/noriu_studijuoti_lzuu/lt/51584
Martynas
Sveiki.Ar tinka stojimui į miškininkystę:Biologijos egzaminas,Chemijos metinis įvertinimas,Anglų egzaminas,Lietuvių kalbos ir literatūros egzaminas? Ačiū.
asukomisija
Martynas rašė: Sveiki.Ar tinka stojimui į miškininkystę:Biologijos egzaminas,Chemijos metinis įvertinimas,Anglų egzaminas,Lietuvių kalbos ir literatūros egzaminas? Ačiū.
Sveikas Martynai. Taip. Ties antruoju dalyku Jūs renkatės chemiją arba matematiką, jei egzmino neturite, ims to dalyko metinį įvertinimą, kuris bus geresnis. :)
Justinas
laba diena, Norėčiau pasiteirauti, ar stojant į miškininkystės studijų programą ir renkantis tikslinį finansavimą, aš (jeigu būsiu atrinktas) turėsiu sudaryti tiesioginę sutartį su darbdaviu ar LŽŪ ministerija? Jeigu darbdavio siūlymas manęs netenkintų, ar aš, atsisakęs tikslinio finasavimo vietos, neprarasčiau vf vietos miškininkystės studijų programoje? Kokie darbdaviai siūlo tikslinio finansavimo vietas būsimiems pirmakursiams? Ačiū
asukomisija
Justinas rašė: laba diena,
Norėčiau pasiteirauti, ar stojant į miškininkystės studijų programą ir renkantis tikslinį finansavimą, aš (jeigu būsiu atrinktas) turėsiu sudaryti tiesioginę sutartį su darbdaviu ar LŽŪ ministerija? Jeigu darbdavio siūlymas manęs netenkintų, ar aš, atsisakęs tikslinio finasavimo vietos, neprarasčiau vf vietos miškininkystės studijų programoje? Kokie darbdaviai siūlo tikslinio finansavimo vietas būsimiems pirmakursiams?
Ačiū

Sveiki. :) Jei įstosite į VF vietą, sutartį geriau pasirašykite vf vietoje, nes jos atsisakęs nesate garantuotas, kad Jus atrinks per tikslinį valstybės finansavimą. :) Sutartis gali būti pasirašyta ir su LR ŽŪM ir su konkrečia įmone. Tiksliai bus aišku, kai vyks pokalbiai su kandidatais į tikslinį valstybės finansavimą. Konkrečios įmonės kol kas nėra skelbiamos, nes ketinimų protokolus LR Švietimo ir mokslo ministerijai pateikė daug daugiau įmonių, nei valstybė skyrė tikslinio finnasavimo vietų ASU. Įmonės taip pat yra atrenkamos. :) Jei plačiau domina atrankos tvarka, parašyk į el. paštą komisija@asu.lt, atsiųsiu kandidatų atrankos aprašą. Sėkmės. :)
Simon
geriau universitetas ar kolegijai kai specialybe miskininkyste?:)
asukomisija
Simon rašė: geriau universitetas ar kolegijai kai specialybe miskininkyste?:)
Sveikas. :) Rekomenduojame Universitetą. Su kolegijiniu išsilavinimu galėsite pretenduoti ne į visas pareigas valstybinėse miškų įmonėse. Kolegijose daugiau praktikos, tačiau ASU išsiskiria taip pat iš Universitetų, kuris mokomųjų praktikų suteikia daug. Kviečiu prisijungti į būsimų ASU studentų grupę FB: https://www.facebook.com/groups/1461969477415832/ Jei kils daugiau klausimų - gali rašyti el. paštu komisija@asu.lt arba skambink tel. 862067179. Iki. :)
Ila
Sveiki, planuoju studijuoti 2016 m. miškininkystę, Norėčiau sužinoti ar yra galimybė įstoti į valstybės nefinansuojamą vietą su mano pasirinktais dalykais. Lietuvių k. mokyklinis egzaminas geografija, biologoja, matematika -valstybiniai egzaminai. Dėkui už atsakymą.
asukomisija
Ila rašė: Sveiki, planuoju studijuoti 2016 m. miškininkystę, Norėčiau sužinoti ar yra galimybė įstoti į valstybės nefinansuojamą vietą su mano pasirinktais dalykais. Lietuvių k. mokyklinis egzaminas geografija, biologoja, matematika -valstybiniai egzaminai. Dėkui už atsakymą.
Laba diena, taip, į mokamą vietą galėtumei stoti (kol kas nėra patvirtinta kokie bus minimalūs balai mokamas vietas). Jei 2016 m. norėtumei pretenduoti į valstybės finansuojamą vietą, būtinai tarp laikomų egzaminų pasirink lietuvių kalbos ir literatūros, užsienio kalbos ir matematikos valstybinius egzaminus. :)
Aušra
Sveiki, Esu baigusi tarptautinio verslo vadybos bakalauro studijas, gyvenimas taip susiklostė, kad reikia miškininkystės bakalauro. Ar man reikia stoti iš naujo į miškininkystès pirmą kursą, ar yra kokios galimybės baigti greičiau? Dėkoju.
asukomisija
Aušra rašė: Sveiki, Esu baigusi tarptautinio verslo vadybos bakalauro studijas, gyvenimas taip susiklostė, kad reikia miškininkystės bakalauro. Ar man reikia stoti iš naujo į miškininkystès pirmą kursą, ar yra kokios galimybės baigti greičiau? Dėkoju.
Labas Aušra. :) Atsiųskite man į el. paštą: priemimas@asu.lt savo skenuotą diplomą ir priedėlį (tuos lapus kur surašyti studijuoti dalykai), fakulteto studijų prodekanė peržiūrės ir Jus informuosime, tačiau, studijų programos visiškai skirtingos, tad dauguma dalykų neužsiskaitys.. Iki. :)
Artūras
Laba diena , dabar aš mokausi 10kl. ir man reikia pasirinkti dalykus kurios mokysiuos 11kl. kokiu man reiks egzaminu ar metiniu pazimiu norint stoti i miškininkystę?
asukomisija
Artūras rašė: Laba diena , dabar aš mokausi 10kl. ir man reikia pasirinkti dalykus kurios mokysiuos 11kl. kokiu man reiks egzaminu ar metiniu pazimiu norint stoti i miškininkystę?
Sveikas Artūrai. Būtinai pasirink šiuos valstybinius egzaminus: biologija, matematika, užsienio kalba (anglų, vokiečių arba prancūzų) ir lietuvių kalbą ir literatūrą. :) Taip pat rekomenduoju pasirinkti chemiją, egzaminas nėra būtinas, tačiau, kaip dalyką turėk, kadangi studijuojant miškininkystę pirmąjį studijų pusmetį chemijos reikės. :) Jei kils daugiau klausimų - kreipkis: el. paštas: priemimas@asu.lt arba tel. 837-752-200. Sėkmės. :)
Edvinas
O jei Biologijos egzamino nelaikai, bet turi si moksla. Priimtu su matematikos, lietuviu, geografijos ir uzsienio kalba?
asukomisija
Edvinas rašė: O jei Biologijos egzamino nelaikai, bet turi si moksla. Priimtu su matematikos, lietuviu, geografijos ir uzsienio kalba?
Sveikas, taip, įstotumei, tačiau, neturint pagrindinio dalyko (biologijos)- į valstybės finansuojamą vietą įstoti galimybių mažiau. :)
gerda016
Laba diena. Aš taip pat kaip Artūras, mokausi 10-oje klasėje, ir man jau reikia pasirinkti dalykus, kuriuos mokysiuos 11 ir 12 klasėje, pasirinktai profesijai. Noriu būti girininkė - miškininkė. Taigi, kokių egzaminų man reikėtų? Ir kokius dalykus turėčiau pasiimti (ir kuriuos A lygiu (3+1A (4pam. per savaitę)), o kuriuos B lygiu (2B (2pam. per savaitę)). Ir dar plačiau paaiškinkit su chemija. Nes žinau, kad reikalinga arba matematika arba chemija. Tai kaip čia yra? Ar chemiją reiktų 3+1A ar 2B lygiu? Nes matematiką imčiau 5+1A ž, nes ar taip, ar taip reikia laikyti egzaminą matematikos. Labai ačiū už atsakymą ;)
asukomisija
gerda016 rašė: Laba diena. Aš taip pat kaip Artūras, mokausi 10-oje klasėje, ir man jau reikia pasirinkti dalykus, kuriuos mokysiuos 11 ir 12 klasėje, pasirinktai profesijai. Noriu būti girininkė - miškininkė. Taigi, kokių egzaminų man reikėtų? Ir kokius dalykus turėčiau pasiimti (ir kuriuos A lygiu (3+1A (4pam. per savaitę)), o kuriuos B lygiu (2B (2pam. per savaitę)). Ir dar plačiau paaiškinkit su chemija. Nes žinau, kad reikalinga arba matematika arba chemija. Tai kaip čia yra? Ar chemiją reiktų 3+1A ar 2B lygiu? Nes matematiką imčiau 5+1A ž, nes ar taip, ar taip reikia laikyti egzaminą matematikos. Labai ačiū už atsakymą ;)
Sveikas. :) 12 klasėje planuok laikyti šiuos valstybinius egzaminus: biologija, matematika, užsienio kalba (anglų, vokiečių arba prancūzų) ir lietuvių kalba ir literatūra. :) Kaip metinį A arba B lygiu pasirink chemiją. Studijuojant miškininkystę, chemija kaip dalykas bus 1 pusmetį. :) 2017 m. norint pretenduoti į valstybės finansuojamą vietą, matematikos, užsienio kalbos ir lietuvių kalbos ir literatūros valstybiniai egzaminai bus privalomi, tad juos laikyk būtinai. :) Jei kils daugiau klausimų kreikis, tel.: 862067179; el. paštas: priemimas@asu.lt Sėkmės. :)
Dalia
Sveiki, turiu klausimą, o pavyktų įstoti į miškininkystę laikant visus minėtus egzaminus, bet nesimokius chemijos 11-12 kl?
asukomisija
Dalia rašė: Sveiki, turiu klausimą, o pavyktų įstoti į miškininkystę laikant visus minėtus egzaminus, bet nesimokius chemijos 11-12 kl?
Laba diena Dalia, taip :).

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]