gerda016 rašė: Laba diena. Aš taip pat kaip Artūras, mokausi 10-oje klasėje, ir man jau reikia pasirinkti dalykus, kuriuos mokysiuos 11 ir 12 klasėje, pasirinktai profesijai. Noriu būti girininkė - miškininkė. Taigi, kokių egzaminų man reikėtų? Ir kokius dalykus turėčiau pasiimti (ir kuriuos A lygiu (3+1A (4pam. per savaitę)), o kuriuos B lygiu (2B (2pam. per savaitę)). Ir dar plačiau paaiškinkit su chemija. Nes žinau, kad reikalinga arba matematika arba chemija. Tai kaip čia yra? Ar chemiją reiktų 3+1A ar 2B lygiu? Nes matematiką imčiau 5+1A ž, nes ar taip, ar taip reikia laikyti egzaminą matematikos. Labai ačiū už atsakymą ;)
Sveikas. :) 12 klasėje planuok laikyti šiuos valstybinius egzaminus: biologija, matematika, užsienio kalba (anglų, vokiečių arba prancūzų) ir lietuvių kalba ir literatūra. :) Kaip metinį A arba B lygiu pasirink chemiją. Studijuojant miškininkystę, chemija kaip dalykas bus 1 pusmetį. :) 2017 m. norint pretenduoti į valstybės finansuojamą vietą, matematikos, užsienio kalbos ir lietuvių kalbos ir literatūros valstybiniai egzaminai bus privalomi, tad juos laikyk būtinai. :)
Jei kils daugiau klausimų kreikis, tel.: 862067179; el. paštas: priemimas@asu.lt
Sėkmės. :)