DEV

Kokia profesija pasirinkti

R3dman
Dabar eisiu i 11 klase, taj net nezinau kokius dalykus issirinkti A lygiui... Gal galit pakonsultuot ar galima gauti gera profesija jei nelaikaj matematikos egzo? (nes nelabaj man ta matematika sekasi :)
Svaja
Labas,
Jeigu nesiseka matematika, rinkis humanitarinius dalykus A lygiu, kalbas, istorija ir pan. Ziurek kas tau arciausiai sirdies.
Girl
na siaip siais laikais manau, kad mazai kur istosi be maematikos........
liberty
siulyciau:
matematika, istorija, anglu ir lietuviu kalba pasiimti A lygiu. tai gana neblogas pasirinkimas, nes siu dalyku dazniausiai reikia stojant. aisku yra atskiros profesijos, kurioms butina chemija, fizija, biologija ar geografija (bei pan.) taciau tie 4 yra pagrindiniai;)
pasimetusi
ziauri situacija..db busiu 12 kl ir net nznau ka toliau reiks studijuot..neviltis..:(
Lepeckoja
sveiki, db busiu 12 ir nzn, ka studijuoti, padėkit man išsirinkti viena iš šių specialybių pradinukų mokytoja, buhalterė, archelogė ir ja žinot parašykit kokių egzų rek šiom specelybėm ir kur galima to mokintis. Plyyyyyyz
Beta Valeri
Pagelbekit ;/

Ka geriau rinktis? :?
Visuomenes sveikata, ar socialinius mokslus (teise, ekonomika). Na as protinga mergaite, gerai mokaus, taciau siuo metu mano galvoje visiska sumaistis. Teks 11 klase mokytis jau naujoje mokykloje. Sioks toks stresas, o dar neaisku ka pasirinkti. Realiai mastant, jei tureciau kvalifikacini visuomenes sveikatos bakalauro laipsni, tuomet dirbciau tik toje sferoje. O jei baigciau ekonomika, atsivertu platesnes darbo galimybes. Dar mane domina darbas Vaiku teisiu apsaugoje. Taciau nelabai suprantu, ka man reikia baigit? Na savaime suprantama reiketu baigti teise, taciau kokia teisine krypti reikia pasirinkti? Gal galite patarti , kas nors ?

Aciu.
Jane
Del profesijos pasirinkimo, tai nemanau, kad kas nors galetu tiksliai patart. Jeigu kalbeti apie perspektyvuma, tai gal ir galima pasakyt, kad turint vienoki issilavinima atsiveria geresnes galimybes, nei turint kitoki, bet tai irgi priklauso nuo pacio zmogaus, nuo jo noru, polinkiu ir t.t. Mano manymu, reiketu daugiau padirbt su savim ir pabandyt atvert savo slaptus gebejimus. Paprasciausiai paanalizuot pragyventus metus, jug kiekvienas gali pastebet, kad jam, pvz., patinka bendraut su vaikais, juos priziuret:) Vasarai galima paieskot darbo susijusio su kazkokia idomia veikla ir patikrint ar tau tikrai tai patinka;)
O del to, kokiu ekzu reikia stojant i univera, tai visa tai galima rasti www.studijos.lt arba www.stojimai.lt . Ten yra tokia balu skaiciuokle, kur net imanoma suskaiciuot kokiu balu reikia stojant i bet kuria profesija:)
kur stoti
DB eisiu i 10kl. ir vis suku galva kur stoti po 12kl.ka turiu moketi ir kur mokintis toliau kad buciau dizainere?
nelabai moku matemetika ,kokia profesija rinktis kad galima butu apseit be matekos....?
...
Kokius dalykus siulytumet pasirinkt A lygiu..pasirinkau,bet noreciau pasikejsti..laukiu jusu nuomoniu :)
ana
dabar einu i 10klase ir nezinau kur stoti is desimt gal galit patart? bet matematikos egzo nelaikysiu
Milda
aš kitais metais būsiu 11tokė... bet jau šiemet noriu žinoti ko man riekėtų jei norėčiau studijuo istoriją,geografiją ar turizmą...
i\į kokius dalykus man labiausiai reikėtų koncentruotis?
tarka
Einu i 10 klase dar neapsispendes kur stoti bet manau stoti i policija...man neblogai sekasi lietuviu ir gerai anglu.Gal kas turi kokiu neblogu pasiulimu kur stoti? Deja man nelabai patinka tikslieji mokslai bet is bedos manau islaikyciau egzamina.Gal pasakytumet - ar geras mano pasirinkimas ir ar yra geresniu (nebutinai aukstas atlyginimas, bet butinai Lietuvoje).Ruosiuos baigti visas 12 klasiu...
RRRRRrrrrr
pasakykit is vis kokiu profesiju egzistuoja..???
Aciu
lelytea
as dabar 10 ir nezinau kokius dalykus paimti A lygiu...matematikos visiskai nemoku,gerai sekasi lietuviu,anglu istorija,biologija..ka daryt?
arturas
krepsinis profesija?
egle
AS DABAR EINU I 10KL KITAIS METAIS NEZINAU KA PASIRINKTI a LYGIU NORECIAU BUT KIRPEJA, BET MAMA NELEIDZIAI SAKO, PERGERAI MOKAUS.. MANO VIDURKIS 8,4 NESISEKA ISTORIJA IR ANGLU. LABAI MEGSTU CHEMIJA, MATEMATIKA, FIZIKA. VISAI NORECIAU PO 10KL STOTI.
inga
sweiki;]
man labai sekasi matematika chemija ir kokius dalykus reiketu pasirinkt norint bulhaltere?
karolis
as einu i 10kl. mane trauke vadyba.Kokius mokslus reik imti kad geleciau istoti? ACIU
Marius
Tai va, esu abiturientas.
Mokausi Lietuviu (A),Matematika (A), Anglu (A), Fizika (A), Istorija (A), Braizyba (B),Informatika (B), Muzika (B), Kuno kultura (B).
Laikysiu siuos egzaminus.
Matematika(M)
Lietuviu(M)
Istorija(V)
Fizika(V)
Anglu(V)
Planuoju stoti y sias specialybes
1. Verslo vadyba
2. Transporto ir logistikos vadyba
3. Viesbuciu ir turizmo administravimas
4. Mechanika (KTK)
5. Statybos inzinerija.

nezinau kur galeciau stoti. ta prasme y kolegijas ar universitetus... ar turiu realia galimybe ystoti y pirmas tris pasirinktas profesijas ?

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]