DEV

Kas geriau odontologija ar dantu technologija?

Tadas
Tai via siais metais reiks kazkur stoti ir kyla klausimas, kas butu geriau odontologija ar dantu technologija studijuoti?
aas
aisku geriau odontologija, dantu technologijos yra zemesnis lygis, mokslas tik kolegijoje. Tik aisku i odontologija tik su superiniais balais ( <90 ) ir nusiteikimu ilgai ilgai ir labai ilgai mokytis :)
Tadas
aisku..:) o ar tokia specialybe kaip dantu technologija butu perspektyvu pabaigti?ta prasme kaip su darbo susiradimu? gal kas zino? :)
Edita
Keistas klausimas. Aišku, kad perspektyvu.
Ir kaip aas minėjo, tereikia baigti 5m studijų + interntaūra ir gali atsidaryti savo privatų kabinetą arba dirbti viešojoje ligoninėje kokioje nors.
Dantų technologija... Na, universitetas yra universitetas. Kaip nori, taip sakyk, bet lygis aukštesnis. Baigęs universitetą galėsi daug plačiau dirbti, tobulėti, o baigsi dantų technologiją ir būsi tik technologas su neuniversitetiniu išsilavinimu..
Čia tik mano subjektyvi nuomonė. :)
aas
tadai, siaip normaliai, jeigu daug dirbsi - tai uzsidirbsi tiek, kiek tau reikes:D
aisku, nebandau taves perkalbeti stoti cia, o ne i odontologija, bet turi baigti labai labai gerais balais ir zinot dalyka, kad turesi nusiteikt labai ilgai mokytis.
nesupratau Editos su pasakymu „tereikia baigti 5m studijų + interntaūra “? cia apie odontologija tu kaip supratau. „tereikia“ man juokingai skamba :D juk ten yra labai sunku mokytis. plius mokaisi 5m. + 3m. rezidentura + 2m. kokie kai mokaisi ir jau dirbi. zodziu, 10m. vaikai :)siaip esu uz abi spec., bet tiesiog linkiu, kad pasirinktum pagal savo galimybes, gebejimus ir nora mokytis :)
Tadas
na aisku universitetas yra universitetas,bet kad ta mokslo reforma labai sugadina mano planus galvojau apie medicina,bet jau i nemokama man sansu nebutu,o mokamai per brangu, todel ir mastau apie kolegijoje dantu technologija,nes siek tiek pigiau iseitu:) o is tu profesoriu neesu,kur istojes galeciau garantuoti,kad ir baigsiu tikrai:D
aas
tai jei gerai egzus pavarysi, gal ir istosi i ta nemokama odontologija. nu nzn, tau geriau znot savo galimybes.
siaip i dantu tech. yra stojamieji, bet turbut zinai :)
Tadas
taip zinau,kad yra stojamieji :) na viska nulems egzaminu rezultatai,bet universitete i nemokama tikrai nebutu sansu,ateina geriau besimokinantys..:D
Technikas
Dar priklauso ir nuo paties-ar sugebesi po 12 val arti prie stalo galvos nepakeldamas.Dar ir meniniu sugebejimu reikia,dar ir techninio mastymo ir dar visokios velniavos.Nueik i laboratorija ir pabuk pas ka nors 1 diena-tada keliauk i kabineta.O jau tada pats mastyk...
kuku
Mane domina Utenos kolegija. Ten galima studijuoti sia specialybe. Idomu ar daug ten studentu verziasi? Gal kam ka teko girdeti? nelabai randu kur pasiskaityti atsiliepimus. Idomu kainos madaug kokios studiju. Ar sunku ten patekti- butent Utenos kolegija
Tadas to TECHNIKAS
kaip suprantu pats esi technikas ir studijuojantis tai? jei nesuklydau,tai papasakok,ka nors apie studijas,kur pats studijuoji ar studijavai?ar sunku?kaip su perspektyva? na o del darbo,tai gal sugebeciau kantrybes turiu,bent jau dabar taip galvoju:D
dantechnikas
kas domisi DT studijomis > www.dantech.eforum.lt
Tadas
dekoju:)
kuku
Tiesa i klausima neatsakiau, as pati renkuosi dantu tecnologija, man labai patinka si specelybe ir tikiuosi pavyks ja iveikti. O odontologijos as nesirinkciau, kad ir zinociau kad galiu istoti be jokiu konkursu.
Administratorius
dantų technikai nėra gydytojai, odontologai yra gydytojai. tačiau finansiniu požiūriu abi sritys labai labai pelningos.kalbu remdamasi labai konkrečiais šeimyniniais pavyzdžiais :)
ogi ;)
dantu technologija labai pelningas darbas
mano brolis ir mama dirba sita specialybe
aisku aria lb daug,net naktimis sedi
bet uz tat 24 000 per menesi i kisene ;)
o stojant neturejo jokiu gabumu,net lygiai ovalo nupaidyt negalejo
taigi galvokit
gal net pati ten stosiu
ciopi
Universitetuose DT nedesto, kadangi univeruose yra daugiau teorijos nei praktikos. O DT svarbiausia yra praktika, del to destoma kolegijoje. Labai perspektyvi profesija.
susidomėjusioji
o kokie pan atlyginimai? DT ir odontologijoj? ir kokių reikia egzaminų? Lt, chemijos, biologijos?
ogi ;)
aisku geriau odontologija
bet aisku daug brangiau mokslai ir sunkesni
odontologija 5m
DT 3 m
o kaina :DDDD
odontologija 17 000
Dt apie 4 000
:DDDDDD
taigi cia jau rinktis
Rob
o is vis i DT reikia ko kiu nors egzaminu? kokiu?;S ???

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]