DEV

Klausimai apie KTU priėmimą

Kamilė
Sveiki, norėjau paklausti ar lietuvių valstybinis egzaminas labai sunkus jeigu pusmetis man iššeina vos 6, ar turiu galimybę išlaikyti lietuvių valstybinį egzaminą? Aplamai ar pavyktų, rašybos klaidų darau mažai, tik mintys nukrypsta į šalį be pavyzdžių.
KTUstudijos
Kamilė rašė: Sveiki, norėjau paklausti ar lietuvių valstybinis egzaminas labai sunkus jeigu pusmetis man iššeina vos 6, ar turiu galimybę išlaikyti lietuvių valstybinį egzaminą? Aplamai ar pavyktų, rašybos klaidų darau mažai, tik mintys nukrypsta į šalį be pavyzdžių.
Laba diena, Kamile, gebėjimas išlaikyti egzaminą priklauso nuo Jūsų motyvacijos ir noro, tad į šį klausimą atsakyti galėtumėte tik Jūs pati. Rekomenduojame peržvelgti praėjusių metų egzaminus, pabandyti rašyti kuo daugiau rašinių, leisti juos taisyti mokytojoms, o vėliau atidžiai peržvelgti padarytas klaidas. Tikimės, kad mūsų patarimas Jums bus naudingas.
Anonimas
Sveiki, norėčiau pasiteirauti. Kitais metais norėčiau stoti į Informatiką, šiuo metu mokausi profesinėje mokykloje, ketinu laikyti lietuvių, bei anglų egzaminus. Mano klausimas būtų, ar įmanoma įstoti į VNF vietą?
KTUstudijos
Anonimas rašė: Sveiki, norėčiau pasiteirauti. Kitais metais norėčiau stoti į Informatiką, šiuo metu mokausi profesinėje mokykloje, ketinu laikyti lietuvių, bei anglų egzaminus. Mano klausimas būtų, ar įmanoma įstoti į VNF vietą?
Laba diena, šiuo metu galiojantys reikalavimai į valstybės nefinansuojamą vietą yra tokie: - Išlaikytas vienas laisvai pasirenkamas valstybinis egzaminas. - Konkursinis balas ne mažesnis kaip einamaisiais metais nustatytas LR švietimo, mokslo ir sporto ministro – 5,4 balo, išskyrus stojantiesiems, kurie yra atleisti nuo brandos egzaminų dėl ligų, nurodytų LR sveikatos apsaugos ministro. Taigi, jeigu Jūsų konkursinis balas sieks 5,4, kandidatuoti į valstybės finansuojamą vietą galėsite. Informatikos konkursinio balo dedamąsias galite rasti čia: https://stojantiesiems.ktu.edu/programme/b-informatika/#konkursinio-balo-sandara Anglų kalbos egzaminas sudaro 0,2 konkursinio balo, lietuvių kalbos ir literatūros - taipogi 0,2 balo. Tokiu atveju, net jei ir gausite aukščiausius įvertinimus, Jūsų maksimalus konkursinis balas sieks 4, t.y. netenkins minimalaus balo kriterijaus. Tokiu atveju rekomenduojame taip pat rinktis laikyti matematikos (0,4 konkursinio balo) ar informacinių technologijų ar fizikos egzaminus (0,2 balo). Preliminarų konkursinį balą galite pasiskaičiuoti čia: https://bakalauras.lamabpo.lt/balo-skaiciuokle/
Virginija
Laba diena mokykla baigiau 2006metais, kaip bus skaičiuojamas mano konkursinis balas? Ar pagal sena tvarka ar pagal naują? valstybiniu egzaminu neturiu, bet esu laikiusi 5 mokyklinius egzaminus, (istorija,chemija,užsienio kalba, lietuviu kalba,lietuviu kalba,)noriu studijuoti pedagogika, dabar apskaičiavus su skaičiuokle mano balas yra 4,62, esu baigusi profesija ir dirbu jau 7metus grožio sritį,taip pat baigusi paramediko profesija, ar galiu įstoti i veterinarija su balu 3,9 arba bendrosios praktikos slaugytoja 3,9 balo?
KTUstudijos
Virginija rašė: Laba diena mokykla baigiau 2006metais, kaip bus skaičiuojamas mano konkursinis balas? Ar pagal sena tvarka ar pagal naują? valstybiniu egzaminu neturiu, bet esu laikiusi 5 mokyklinius egzaminus, (istorija,chemija,užsienio kalba, lietuviu kalba,lietuviu kalba,)noriu studijuoti pedagogika, dabar apskaičiavus su skaičiuokle mano balas yra 4,62, esu baigusi profesija ir dirbu jau 7metus grožio sritį,taip pat baigusi paramediko profesija, ar galiu įstoti i veterinarija su balu 3,9 arba bendrosios praktikos slaugytoja 3,9 balo?
Sveiki, Norime informuoti, kad KTU nevykdo veterinarijos studijų programos, o pedagogikos studijos yra skirtos asmenims, kurie jau yra įgiję bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir savo ateitį sieja su pedagogika. Visas bakalauro pakopos studijų programas galite rasti: https://stojantiesiems.ktu.edu/programmes/b/
Jonas
Sveiki. Kiek studentų buvo priimta į magistrantūros didžiųjų verslo duomenų analitikos programą vf 2020, 2021?
KTUstudijos
Jonas rašė: Sveiki. Kiek studentų buvo priimta į magistrantūros didžiųjų verslo duomenų analitikos programą vf 2020, 2021?
Sveiki, Įstojusių į valstybės finansuojamas vietas studentų skaičiaus neviešiname, kadangi šis skaičius kiekvienais metais kinta, priklausomai nuo stojančiųjų skaičiaus, jų konkursinių balų, valstybės skiriamų krepšelių.
Gabrielė
Sveiki, koks praeitais metais buvo mažiausiais konkursinis balas stojant į vf marketingo studijas?
KTUstudijos
Gabrielė rašė: Sveiki, koks praeitais metais buvo mažiausiais konkursinis balas stojant į vf marketingo studijas?
Sveiki, Preliminarus praėjusių metų konkursinis balas į marketingo studijų programą buvo 7,39 balai. Visgi, tai nereiškia, kad toks konkursinis balas išliks ir šiais metais, tai priklauso nuo stojančiųjų skaičiaus, jo konkursinių balų.
Ignė
Sveiki, norėjau pasiteirauti koks praeitais metais buvo mažiausiais konkursinis balas stojant į vf finansų studijas? Galbūt kažkur yra skelbiami visų studijų programų mažiausi įstojusiųjų balai?
KTUstudijos
Ignė rašė: Sveiki, norėjau pasiteirauti koks praeitais metais buvo mažiausiais konkursinis balas stojant į vf finansų studijas? Galbūt kažkur yra skelbiami visų studijų programų mažiausi įstojusiųjų balai?
Sveiki, Konkursiniai balai kiekvienais metais keičiasi, priklausomai nuo stojančiųjų skaičiaus, jų konkursinių balų, valstybės skiriamų krepšelių bei kitų aspektų. Praėjusiais metais preliminarus balas į valstybės finansuojamas vietas buvo 7,39.
Jonelis1
Sveiki, Studijavau Vgtu 3 metus, išėjau akademių atostogų. Per tuos metus įgijau profesinį išsilavinimą multimedijos srityje ir šiuo metu dirbu. Galvoju stoti į studijų programą: "Komunikacija ir informacijos valdymo technologijos" Turiu keletą klausimų: 1. Ar įmanoma užskaityti tam sutampančius kreditus ir taip mokėti mažesnę studijų įmoką? 2. Ar mano įgyta profesinė kvalifikacija prisideda prie konkursinio balo sandaros? 3. Koks konkursinis balas buvo mažiausias įstojęs į valstybės finansuojamą vietą būtent šioje studijų programoje? Lauksiu jūsų atsakymo, Linkėjimai J.Ž
KTUstudijos
Sveiki, 1. Įgyti studijų kreditai gali būti įskaitomi universitetinėse studijose, įgytus studijų rezultatus sulyginus su Universiteto studijų programos rezultatais. Daugiau informacijos apie išklausytų studijų kreditų įskaitymą Jums suteiks fakulteto, kuriame studijuosite, studijų centras. Kontaktai: https://ktu.edu/studijos/fakultetu-kontaktai/ 2. Už ką yra skiriami papildomi balai, galite rasti čia: https://stojantiesiems.ktu.edu/programme/b-komunikacija-ir-informacijos-valdymo-technologijos/#papildomi-balai 3. 2021 metais per PAGRINDINĮ priėmimą minimalus konkursinis balas į nemokamas vietas šioje programų grupėje buvo - 6.18.
Justė74
Sveiki, 4 kurse buvau pašalintas iš studentų sąrašų už nepažangumą, mokiausi valstybės nefinansuojamoje vietoje. Turėjau vieno modulio ir bakalauro baigiamojo darbo skolą. Ar studijas galiu tęsti ir ką turėčiau daryti?
KTUstudijos
Sveiki, Kadangi kiekvienas atvejis yra individualus, rekomenduojame susisiekti su savo fakulteto studijų centru. Visų fakultetų studijų centrų kontaktus rasite: https://ktu.edu/studijos/fakultetu-kontaktai/
TAUTVYDAS
Sveiki, noriu pasiteirauti ar su 5.77 stojamuoju balu yra galimybė įstoti į vf vietą programų sistemose?
KTUstudijos
TAUTVYDAS rašė: Sveiki, noriu pasiteirauti ar su 5.77 stojamuoju balu yra galimybė įstoti į vf vietą programų sistemose?
Sveiki, Taip, tokia galimybė yra, jeigu tenkinate kitus minimalius reikalavimus: 1) Esate išlaikęs 3 valstybinius brandos egzaminus: lietuvių k. ir literatūros, matematikos ir vieną laisvai pasirenkamą. 2) Jūsų brandos atestato priedelyje esančių 5 geriausių metinių pažymių vidurkis yra ne mažesnis nei 7.
SimasS
Sveiki, Koks buvo mažiausias konkursinis balas patekęs į taikomosios matematikos vf vietą?
KTUstudijos
SimasS rašė: Sveiki, Koks buvo mažiausias konkursinis balas patekęs į taikomosios matematikos vf vietą?
Sveiki, 2021 metais per PAGRINDINĮ priėmimą minimalus konkursinis balas į nemokamas vietas šioje programų grupėje buvo - 5.4.

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]