DEV

Klausimai apie KTU priėmimą

laimis
esu 10kl mokinys ir noriu zinoti kokiu dalyku egzaminus reikes laikyti ir kokiu lygiu 11-12kl norint stoti i Mechanikos inžinerija
Tomas
Sveiki, svarstau apie programų sistemų studijas. Labai norėčiau sužinoti kokie buvo minimalus konkursiniai balai per 5 paskutinius metus. Dėkui iš anksto.
KTUstudijos
laimis rašė: esu 10kl mokinys ir noriu zinoti kokiu dalyku egzaminus reikes laikyti ir kokiu lygiu 11-12kl norint stoti i Mechanikos inžinerija
Sveiki, čia galite rasti konkursinio balo sandarą stojant į Mechanikos inžinerijos studijų programą: https://stojantiesiems.ktu.edu/programme/b-mechanikos-inzinerija/#konkursinio-balo-sandara Pagal tai ir galite nuspręsti, kokius dalykus rinktis.
KTUstudijos
Tomas rašė: Sveiki, svarstau apie programų sistemų studijas. Labai norėčiau sužinoti kokie buvo minimalus konkursiniai balai per 5 paskutinius metus. Dėkui iš anksto.
Sveiki, konkursinių balų neviešiname, kadangi jie kiekvienais metais kinta, priklausomai nuo stojančiųjų skaičiaus, jų konkursinių balų, valstybės skiriamų krepšelių bei kitų aspektų. Dėl preliminaraus konkursinio balo reikėtų kreiptis į studijų programos vadovą, kontaktai: Studijų programos vadovas Lekt. dr. Ramūnas Kubiliūnas Studentų g. 67-407, Kaunas Tel. +370 688 15 330 el. p. ramunas.kubiliunas@ktu.lt O minimalus konkursinis balas, kad galėtumėte stoti į Universitetą turėtų būti ne mažiau 5,4.
Gvidas
Koks buvo 2022 konkursinis balas stojant į informatikos inžinerija?
KTUstudijos
Gvidas rašė: Koks buvo 2022 konkursinis balas stojant į informatikos inžinerija?
Sveiki, Konkursinių balų neviešiname, kadangi jie kiekvienais metais kinta, priklausomai nuo stojančiųjų skaičiaus, jų konkursinių balų, valstybės skiriamų krepšelių bei kitų aspektų. Dėl preliminaraus konkursinio balo reikėtų kreiptis į studijų programos vadovą. Kontaktai: Studijų programos vadovas Prof. dr. Agnius Liutkevičius Studentų g. 50-202, Kaunas Tel.: +370 37 300 394, +370 626 22 304 el. p. agnius.liutkevicius@ktu.lt
Erika
Sveiki.
Ar galima pretenduoti į valstybės finansuojamą studijų programą Jūsų universitete jeigu esu baigusi bakalaurą (valstybės nefinansuojamą) bei įgijusi magistrą (valstybės finansuojamą)?
Noriu studijuoti bakalauro studijas.
KTUstudijos
Erika rašė: Sveiki. Ar galima pretenduoti į valstybės finansuojamą studijų programą Jūsų universitete jeigu esu baigusi bakalaurą (valstybės nefinansuojamą) bei įgijusi magistrą (valstybės finansuojamą)? Noriu studijuoti bakalauro studijas.
Sveiki, Pretenduoti į valstybės finansuojamą studijų vietą negali asmenys, pakartotinai studijuojantys pagal tos pačios arba žemesnės pakopos studijų programą, jeigu daugiau kaip pusę tos studijų programos kreditų įgijo valstybės biudžeto lėšomis. Taigi, Jūsų atveju, bakalauro studijos jau būtų mokamos.
Ignas
Esu 10-okas, ateityje galvoju stoti į programų sistemas ar kitą informacinių technologijų krypties specialybę, tačiau mokykloje nuo 10 klasės neplanuoju turėti fizikos. Nes kitais metais, pasikeitus Bendrąjai lavinimo programai, iš gamtamokslinių dalykų planuoju pasirinti informacines technologijas (privaloma bus pasirinkt 1 dalyką iš šio bloko). Įdomu ar ši studijų programa nebus per sunki, nes mačiau, kad studijų programoje yra fizika1, o gal dar kažkas susijusio su fizika. Ar man geriau rinktis fiziką, ne informacines tevhnologijas…?
KTUstudijos
Ignas rašė: Esu 10-okas, ateityje galvoju stoti į programų sistemas ar kitą informacinių technologijų krypties specialybę, tačiau mokykloje nuo 10 klasės neplanuoju turėti fizikos. Nes kitais metais, pasikeitus Bendrąjai lavinimo programai, iš gamtamokslinių dalykų planuoju pasirinti informacines technologijas (privaloma bus pasirinkt 1 dalyką iš šio bloko). Įdomu ar ši studijų programa nebus per sunki, nes mačiau, kad studijų programoje yra fizika1, o gal dar kažkas susijusio su fizika. Ar man geriau rinktis fiziką, ne informacines tevhnologijas…?
Sveiki, Šiuo klausimu rekomenduojame kreiptis į studijų programos vadovą. Kontaktai: Studijų programos vadovas Lekt. dr. Ramūnas Kubiliūnas Studentų g. 67-407, Kaunas Tel. +370 688 15 330 el. p. ramunas.kubiliunas@ktu.lt
Matas
Sveiki. Ar galima pretenduoti į bakalauro studijų valstybės finansuojamą vietą, jeigu baigiau pirmus du semestrus bakalauro studijų, o trečiame semestre nutraukiau studijas ir grąžinau studijų krepšelio skolą?
KTUstudijos
Matas rašė: Sveiki. Ar galima pretenduoti į bakalauro studijų valstybės finansuojamą vietą, jeigu baigiau pirmus du semestrus bakalauro studijų, o trečiame semestre nutraukiau studijas ir grąžinau studijų krepšelio skolą?
Sveiki, VF studijų vietos gauti negali asmenys, pakartotinai studijuojantys pagal tos pačios arba žemesnės pakopos studijų programą, jeigu daugiau kaip pusę tos studijų programos kreditų jie įgijo valstybės biudžeto lėšomis.
Tadas
Laba diena,norejau paklausti kokiu dalyku egzaminu reikia laivu inžinerija?
KTUstudijos
Tadas rašė: Laba diena,norejau paklausti kokiu dalyku egzaminu reikia laivu inžinerija?
Sveiki, KTU tokia studijų programa nevykdoma. Čia galite rasti visas siūlomas bakalauro pakopos studijų programas: https://stojantiesiems.ktu.edu/programmes/b/
Jokūbas
Sveiki, ar užtenka pasiekti minimalų finansuojamos vietos balą, tam kad įstoti į finansuojamą vietą? Pavyzdžiui, domina programų sistemų programa, kur praeitais metais minimalus finansuojamas balas buvo 5.4. Ar pasiekus šį balą, valstybės finansuojama vieta praktiškai garantuota? Kitaip, ar finansuojamų vietų kiekis yra ribojamas, ar tiesiog visi patenka kas pasiekia tą balą?
KTUstudijos
Jokūbas rašė: Sveiki, ar užtenka pasiekti minimalų finansuojamos vietos balą, tam kad įstoti į finansuojamą vietą? Pavyzdžiui, domina programų sistemų programa, kur praeitais metais minimalus finansuojamas balas buvo 5.4. Ar pasiekus šį balą, valstybės finansuojama vieta praktiškai garantuota? Kitaip, ar finansuojamų vietų kiekis yra ribojamas, ar tiesiog visi patenka kas pasiekia tą balą?
Sveiki, minimalus konkursinis balas yra toks pat (5,4) ir stojant į valstybės finansuojamą vietą ir į valstybės nefinansuojamą viet1, nepasiekus šio balo Jūs apskritai nebegalite pretenduoti stoti į Universitetą. Mažiausių konkursinių balų, su kuriais interesantai įstojo į VF ir VNF vietas neviešiname, kadangi tai priklauso nuo tais metais valstybės skirtų VF krepšelių tam tikroms studijų krypčių grupėms skaičiaus, kandidatuojančių interesantų skaičiaus ir kandidatuojančių interesantų konkursinių balų.
Kristina
Sakote, kad neviešinate mažiausių konkursinių balų, bet juos galima rasti žurnale (paskutinio įstojusio balą), tai jiems pateikiate informaciją? Kiek planuojate šiemet priimti į programų sistemas VF?
KTUstudijos
Kristina rašė: Sakote, kad neviešinate mažiausių konkursinių balų, bet juos galima rasti žurnale (paskutinio įstojusio balą), tai jiems pateikiate informaciją? Kiek planuojate šiemet priimti į programų sistemas VF?
Sveiki, Mažiausių konkursinių balų (KB), su kuriais asmenys įstojo į valstybės finansuojamas (VF) ir nefinansuojamas (VNF) vietas neskelbiame, nes kiekvienais metais jie kinta. Valstybės skirtų VF vietų skaičius, kandidatuojančių asmenų skaičius ir kandidatuojančių asmenų konkursiniai balai skiriasi, todėl raginame teikti prašymą į pageidaujamos studijų programos VF vietą ir, esant galimybei, į VNF vietą. Taigi, pats universitetas savo puslapyje neviešina konkursinių balų, tačiau visuomet galima kreiptis į programos vadovą, kuris gali pateikti preliminarią informaciją. Taip pat galite kreiptis į universiteto priėmimo skyrių. Kontaktai: el.p.: priemimo.sistema@ktu.lt tel.nr.: +37068596007
taujas
Norėjau pasiklausti dėl rotacijos. Ar kokiu principu vyksta rotacija? Jeigu esu VF vietoje ir turiu daugiau negu 15 kreditų skolą, tai yra tikimybė kad būsiu išrotuotas. Tačiau man klausimas kilo dėl tų žmonių kurie įstojo į finansuojamas vietas ir išėjo iš universiteto. Tai tie žmonės kurie dabar mokosi VNF vietose, užims tų žmonių vietas kurie užleido VF vietas (nes išėjo iš universiteto) ir nepretenduos į mano vietą kaip VF studento. (įsivaizduokime kad išėjusių iš VF vietos studentų skaičius yra didesnis negu tų kurie mokosi VNF ir per rotacija galbūt pateks į VF). Pagrindinė šio klausimo esmė, ar VF vietų skaičius išlieka visada toks pat nuo pirmo kurso pradžios, iki bakalauro baigimo.
KTUstudijos
taujas rašė: Norėjau pasiklausti dėl rotacijos. Ar kokiu principu vyksta rotacija? Jeigu esu VF vietoje ir turiu daugiau negu 15 kreditų skolą, tai yra tikimybė kad būsiu išrotuotas. Tačiau man klausimas kilo dėl tų žmonių kurie įstojo į finansuojamas vietas ir išėjo iš universiteto. Tai tie žmonės kurie dabar mokosi VNF vietose, užims tų žmonių vietas kurie užleido VF vietas (nes išėjo iš universiteto) ir nepretenduos į mano vietą kaip VF studento. (įsivaizduokime kad išėjusių iš VF vietos studentų skaičius yra didesnis negu tų kurie mokosi VNF ir per rotacija galbūt pateks į VF). Pagrindinė šio klausimo esmė, ar VF vietų skaičius išlieka visada toks pat nuo pirmo kurso pradžios, iki bakalauro baigimo.
Laba diena, Šiuo klausimu reikėtų kreiptis tiesiogiai į fakulteto, kuriame studijuojate, studijų centrą. Visų fakultetų kontaktai: https://ktu.edu/studijos/fakultetu-kontaktai/

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]