DEV

Klausimai apie VTDK priėmimą

rytis
reikes fotkint, arba piešti kadruotę arba kompozicija. o kita dalis tai rašyti scenariju
Kaukšverstas
Štai pdf dokumentas, nurodantis kūrybines galimybes stojamųjų egzaminų metu:
http://www.vtdko.lt/images/stories/Egzamino%20struktura.pdf

Taip pat VTDKO oficialiame puslapyje yra "Papildomo priėmimo" tema. Tereikia patiem kiek įtempčiau panaršyti, viskas išdėstyta.

Ryti, gal matęs, gal ne, bet VTDKO Facebook grupėje yra apsiskelbęs turėjęs 18,28 KB, bet, kaip jau numanai, irgi nepatekęs į VF vietą. Aš patekau, bet manasis KB - 20,11, tad nelabai ir galiu numanyti minimalų.
Visgi tokį kilimą galima pagrįsti sumažėjusių krepšelių kiekiu bei, galbūt, teikusių paraiškas kūrybiniu "išprusimu". Gali būti, kad susirinko "stipraus potėpio" savamoksliai arba ruošęsi stoti į VDA, bet supratę, kad dėl suprastėjusių stojimo sąlygų jiems gali netekti patekti į "artsojuznikų frontą", kaip išlygą pasirinko šią kolegiją. Aišku, didžiausią balo dalį sudaro stojamieji egzaminai (net 0,7! = 70%), tad vertinimas turi bene didžiausią sveriamąją galią. Bet nemanyčiau, kad vertintojai buvo ytin kritiški ar jau perdėm pedantiški, ką nurodytų ganėtinai aukšti įvertinimai. Tadgi susirinkusių kontingentas ir davė kone didžiausią balo kilimo stimulą. Vėlgi, galiausiai patekimą į VF vietą lemia ne balas, o krepšelių skaičius.
rytis
taigi vat, kas liūdniausia o kur tu stojai? i kokią sriti ir kur istojai? kažka girdejau kad atseit šiemet daugiau krepšelių...
Išverstakaukštis
Ten pat, į interaktyvą. Kol sutarties sudarinėtoja buvo nusliuokus daryti dokumentų kopijų, krieva akim šmirktelėjau į rezultatų lapą. Mažiausias balas - 18,7. Aišku, diagramos jau pateiktos, tad nieko nauja.

Blogiausia gal buvo tai, kad nebuvo realaus "atspirties" taško, pagal kurį būtų buvę galima savo balą objektyviau įvertinti. Praeitų metų rezultatai visiškai neatitiko šiemetinių. Tai galima buvo numanyti, betgi ne tokiu mastu, ar ne? Nemanau, kad net ir kitais metais situacija keisis: vargu, ar didins finansavimą, kol vyriausybės prisilaiko "diržaveržio". Vienintelė priebėga - galimas sumažėjęs stojančiųjų skaičius, bet to nuspėti nedrįsčiau.

O pati diagrama ganėtinai informatyvi: gali įvertinti save valstybiniu mastu, nors ir nėra nurodomas aukščiausias gautas pasirinktų studijų balas. Būtų paranku turėti ir kitų studijų krypčių rezultaus.
rytis
jau pasirašei? bet žiūriu tik trys pasiraše... ko tiek mažai?
Išverstaaulis
Pasirašyta. O kiti, galbūt, ateinačiomis dienomis sudarys sutartį. Keistenybė, kad stulpelinė diagrama rodo tik tuos pakviestus, kurie atitinka tavo pageidavimo numerį; o gal aš klystu?

O pats tebuvai interaktyvą pasirinkęs, ar dar ką nors?
rytis
taip aš interaktyvą ir buwau pasirinkęs. wis dar wyliuosi kad liks vietų, taip nesinori moketi tokius pinigus už kolegijos studijas, geriau būčiau jau waręs i užsienį
Cipsas
Laba diena. Ka daryti jeigu nespejau issiusti prasymu lamoje?
Rytis
Sveikas. kokių kada?
Tadas
Sveiki,
Kokiais kriterijais vadovaujantis nebuvau pakviestas į technikos f.(automobilių techninis aptarnavimas)? Mano balas buvo 12,54,o paskutinis įstojęs su 12,51 (nuolatinės studijos VF),nors šią specialybę nurodžiau kaip pirmesnę.
Išverstašvarkis
Cipsas, nieko, lauk kitų metų, nes šiuos jau pražioplinai. O gaila. Vienintelės mokymo institucijos, į kurias dar gali teikti paraiškas tėra profesinės mokyklos (iki vasaros galo). Bet ir su šiomis jau geriau paskubėti: grupei užsipildžius, nieks nemes užsiregistravusių lauk tam, kad galėtų "geresnį" patalpinti. Užsienio aukštosiose kandidatūra irgi užsiraukė.

Tadai, ar esi užtikrintas, kad žemiausias balas yra šios kolegijos sudarinėtos grupės, o ne bendros studijų krypties? Geriausia tau būtų skambinti kolegijon arba kreiptis į LAMABPO, nes nematydami tavosios diagramos negalime nieko doro nurodyti, paaiškinti.
Rytis
Sveiki dar karta. norečiau paklausti ar bus galima gauti nemokama vietą po semestro jei gerai mokaisi. na žinot kai perkelia ar kaip ten vadinasi?
Justina
Labas vakaras,
kur galima rasti studijų kainas mokantis elektronikos fakulteto spec. ir su geležinkeliu susijusias specialybes?

Iš anksto dėkoju.
Mantas
Labas vakaras,
kokia automatikos ir elektronikos studijų kaina?
Rytis
Justina ir Mantai
nuolatinių studiju kaina 4680 i visas jūsų norimas spec. ir 3120 i ištestinę.

Administratoriai ar liko interaktyviajame dizaine vietų ir ar istosiu su 17,91kb i mokamą vietą?
Administratorius
VILNIAUS TECHNOLOGIJŲ IR DIZAINO KOLEGIJA: Vykstant stojančiųjų priėmimui visą informaciją teikiame tel. 8 5 261 0353
Regina
Noreciau baigusi 12 klasiu stoti i dizaino studijas. Kiek kainuotu sios studijos? Kokius dalykus man reiktu stipriau pasimokyti? As desimtoke.
Rokas
Sveiki,

Esu pirmo kurso VU MIF informatikos studentas. Na, šiaip mokykloje mėgau matematiką, informatiką (negalėčiau sakyti, kad šių dalykų nekenčiu), esu dalyvavęs olimpiadose, bet jokių prizinių vietų nelaimėjau. Tačiau visada mėgau piešti ir tik įstojus į informatiką pajaučiau dar didesnį potraukį piešimui. Norėčiau, būt iliustratorius, ar net įgauti animacijos įgūdžių. Mėgstu piešt veikėjus, išbandyt naujus piešimo būdus. Tačiau mesti informatiką turėčiau dabar, nes jei mesiu vėliau, t.y. po 1 semestro, teks mokėti pusę metinės studijų kainos.. Tai būtų rizikinga, nes nežinau ar įstočiau kitur į nemokamą vietą, kiek ieškojau, tai radau tik vieną kolegiją Lietuvoje, kur galbūt galėčiau įstoti – į VTDK grafinį dizainą. Norėčiau išgirsti daugiau informacijos apie studijas.
Ar sunku įstoti į vf vietą? (mano valstybinių egz. balai, lietuvių – 56, užsienio kalba (anglų) – 91, dailės egzamino nelaikiau, (matematika – 86, informatika – 96, bet čia dabar turbūt neesmė)) Gal kas turi stojamųjų darbų pavyzdžių? (jei kas galėtų atsiųsti man į gmailą – rair20@gmail.com arba sype rair19).
Kristina92
sveiki noreciau paklausti kokiu egzaminu reikia norint istoti i fotografija ir apskritai ko dar reikia. dekui
MargaMaja
Sveiki,

ar šioje kolegijoje yra galimybė studijuoti kažką su režisūra,ką nors su televizija?

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]