DEV

Klauskite visko apie Vilniaus technologijų ir dizaino kolegiją

specas
Sveiki, ar imanoma po pirmu studiju metu pirmo pusmecio pereiti is vgtu i jusu kolegija neprarandant vf vietos ir testi studijas jau nuo antro semestro?
VTDKO
Sveikas, Specai, pagal galiojančius teisės aktus toks perėjimas negalimas, kaip ir atvirkščiai. Na dar praėjo tik 2 studijų mėnesiai, susisiek su atitinkamo fakulteto dekanu, kuriame norėtum studijuoti - gal dar ir priimtų (bet tik į VNF). Studijų metų eigoje studentų priėmimo klausimus sprendžia fakultetai. Šiaip mano patarimas būtų toks - jeigu jau tvirtai esi nusprendęs nestudijuoti VGTU, tai ten studijas nutrauk dar neprasidėjus pavasario semestrui, kitaip pusmečio kainą privalėsi grąžinti į biudžetą, o kitais metais per LAMA stok pas mus - jei į VGTU įstojai į VF, tai pas mus taip pat įstosi į VF. Minusas tas, kad bus prarasti vieneri metai. Pamąstyk. Ir dar - nuo pirmadienio iki lapkričio 30 b0siu ne Lietuvoje. Taip, kad jeigu kils klausimu, mane ,,pasigauti" galėsi ti nuo lapkričio 30 d. Geriau kreipkis tiesiogiai ne per ,,Kur stoti" E. Zakarevičius VTDK Studijų tarnybos vedėjas, tel (8-5) 261 0353 el. p. e.zakarevicius@vtdko.lt
Tomas
Laba diena, norint įstoti į valstybės apmokamą vietą reikia būti išlaikius anglų kalbos egzaminą B1 lygiui, mano klausimas būtų toks, ar tą egzaminą būtina įrašyti į ta lentele iš kurios vedamas stojamasis balas ( t. y. Matematika/ Lietuvių k./ fizika/ anglų k.) ar vietoje anglų aš galiu įrašyti kitą dalyką pvz. geografiją, ir anglų egzamino nerašyti, o būti tiesiog jį išlaikius. Iš anksto, dėkoju.
VTDKO
Sveiki, Tomai, taip tą egzaminą būtina rašyti būtent į angkų k. langelį, priešingu atveju sistema suoras, kad anglų k. egzaminas nelaikytas (jei į jo langelį įrašysite kitą dalyką). Bent praeitais metais taip buvo. Nedrįstu tvirtai spręsti, kad ir šiais metais tikrai taip pat bus. Bijodamas Tamstą suklaidinti, rekomenduoju tiesiogiai pasiskambinti į LAMA, nes ta lentelė yra jų sukurtas produktas ir tik jie teisingiausiai atsakys. E. Zakarevičius VTDK Studijų tarnybos vedėjas, tel (8-5) 261 0353 el. p. e.zakarevicius@vtdko.lt
ugneek
Sveiki, turiu klausimų dėl bendrabučio . Visų pirma esu iš socialiai remtinos šeimos ir pagal viską, sutvarkius dokumentus, turėčiau gauti bendrabučio kambarį su pirmumo teise. Bet dabar domina tokia situacija: na, sakykim, kad įstojau VDK (ne, nepraleidau "T" raidės, kalbu apie Vilniaus Dizaino Kolegiją), o kadangi ši kolegija neturi bendrabučio, mane labai domintų apsistojimas jūsų bendrabutyje. Ar tokiu atveju begaliotų ta pirmumo teise bendrabučiui jei pristatyčiau dokumentus? Ir ar įmanoma susitarti į kambarį ateiti su drauge, taip pat iš VDK? Dar vienas klausimas: ar bėra galimybių gauti kažkokią nuolaidą bendrabučio nuomai? Žinau, kad seniau būdavo teikiamos nuolaidos studentams, kurių tėvai išsiskyrę ir kurių šeimoje pajamos neišneša reikiamos sumos asmeniui. [i] Dėkoju už atsakymus iš anksto, man tai labai svarbu :) [/i]
VTDKO
Sveikas, ugneek, saviems studentams, gyvenantiems studentų bendrabučiuose, o bendrabutį suteikiame visiems įstojusiems, legvatos yra taikomos, tačiau išimtinais ir argumentuotais studento motyvais, tačiau, kadangi pats esi (ar dar būsi) VDK studentas, bendrabutis, jeigu jame yra laisvų vietų, gali būti išnuomuotas komercinėmis kainomis. Šiuo klausimu reikėtų kreiptis į ūkio tarnybos vadovą M. Lomaną (el. p. m.lomanas@vtdko.lt ) E. Zakarevičius VTDK Studijų tarnybos vedėjas, tel (8-5) 261 0353 el. p. e.zakarevicius@vtdko.lt
studente
Sveiki, ar laikant tik (rusu, anglu, istorijos ir lietuviu valstibinius egzaminus) yra galimybe istotoi i transporto logistikos studijas, i istestines?
VTDKO
Sveika, studente, tikriausiai žinote, kad pagrindinis įvertinimas, iš kurio formuojamas konkursinis balas yra matematikos brandos egzaminas ir vietoj jo metinis pažymys konkursiniam balui apskaičiuoti nebus imamas. Taigi bus imamas 0 (nulis). Tokiu būdu gali gautis taip, kad konkursinis balas bus mažas ir galimybės įstoti neatsiras. Šiai dienai yra numatyta, kad į valstybės finansuojamas studijas gali pretenduoti tik tie, kurių balas bus ne mažesnis nei 1,2, o į mokamas studijas - ne mažesnis nei 0,8. Dabar laikykite brandos egzaminus ir bet kokiu atveju bandykite stoti. E. Zakarevičius VTDK Studijų tarnybos vedėjas, tel (8-5) 261 0353 el. p. e.zakarevicius@vtdko.lt
klaud
Sveiki, noriu pasitikslinti dėl stojimų į grafinio dizaino sritį. Tinklapyje rašot, kad stojamieji vyks 2016-06-17 – 2016-07-08. Ar gerai supratau, kad galiu atvykti bet kurią iš šių dienų ir laikyti stojamąjį? Gal galite patikslinti laiką, t.y. ar tomis dienom visi atvykstą tam tikru laiku ir laiko stojamuosius, ar kaip kam patogu? Taip pat, ar galima stojimo prašymą pateikti prieš atvykstant laikyti stojamąjį, ar geriau po to (pagal pateiktą lentelę prašymus pateikti reikia 2016-06-01 – 2016-07-19 12 val.)
VTDKO
Laba diena, kadangi bendrąjį studentų priėmimą šiais kaip ir ankstesniais metais vykdo LAMA BPO, tai iki stojamųjų egzaminų Jūs privalote jų internetinėje svetainėje užsiregistruoti ir ten pat užpildyti prašymą dėl stojimo. Pildydami prašymą, Jūs galėsite pasirinkti sau tinkamiausią dieną stojamojo egzamino laikymui. Šiuo metu yra peteiktos bendros stojamųjų egzaminų datos į menų studijų srities programas. Kai tik LAMA BPO prezidentas patvirtins konkrečias datas į konkrečias studijų kryptis ir studijų programas, mes iš karto jas paskelbsime savo svetainėje. Stojamųjų egzaminų datų projekte mes pateikėme, kad į Jūsų pasirinktą studijų programą stojamieji egzaminai būtų vykdomi birželio mėn. 17, 18, 20 ir 21 dienomis mūsų kolegijos Dizaino fakultete (Olandų g. 16). Tikiuosi, kad greitai konkrečios datos bus patvirtintos (būtent šios, kurias minėjau) ir mes jas nedelsiant paskelbsime. Taip pat noriu priminti, kad stojančiųjų registracija ir prašymų priėmimas bus pradėtas vykdyti nuo birželio 1 d. Kilus daugiau klausimų, geriau man rašykite tiesiogiai į mano el. paštą. E. Zakarevičius VTDK Studijų tarnybos vedėjas, tel (8-5) 261 0353 el. p. e.zakarevicius@vtdko.lt
Gabrielė
Sveiki, susidūriau su tokia situacija: per vėlai sugalvojau, kad noriu stoti į grafinį dizainą. Tad visiškai nesiruošiau stojamiesiems ir, manau, šiais metais aš čia neįstosiu. Kaip atitikmenį radau VGTU Multimedija ir kompiuterinis dizainas, į kurį šiais metais stosiu. Jeigu nutiktų taip, kad man ten nepatiktų ir suplanuočiau po metų perstot į VTDK grafinį dizainą, ar dar galėčiau gauti vf, jeigu VGTU turėsiu vf vietą? :)
VTDKO
Labas rytas, perstoti iš universiteto pas mus Jūs galėsite, tačiau teisės aktai nenumato, kad Jūs mokylkos keitimo atveju, jeigu turėtumėte VF studijų vietą, su ja galėtumėte pereiti pas mus, tokiu atveju Jūs pas mus galėtumėte studijuoti tik VNF studijų vietoje. E. Zakarevičius VTDK Studijų tarnybos vedėjas, tel (8-5) 261 0353 el. p. e.zakarevicius@vtdko.lt
Defaultas
Sveiki, noriu paklausti ar įmanoma norint stoti į VTDKO susitvarkyti visus dokumentus būnant užsienyje?
VTDKO
Sveiki, jeigu planuojate stoti į tą programą, kur nereikalaujama laikyti stojamoje egzamino, tai - TAIP. Jūs privalote internetiniu būdų užsiregistruoti ir pateikti prašymą LAMA BPO IS (į ją galite ,,įeiti" per LAMA BPO svetainę) ir įgalioti kurį nors iš savo giminaičių ar draugų pateikti reikiamus dokumentus ir pasirašyti studijų sutartį vietoj Jūsų, jei būsite pakviestas studijuoti. (Įgaliojimas turi būti notariškai patvirtintas). E. Zakarevičius VTDK Studijų tarnybos vedėjas, tel (8-5) 261 0353 el. p. e.zakarevicius@vtdko.lt
Laura
Sveiki! Mane domina, koks buvo žemiausias konkursinis balas, su kuriuo 2015 metais žmogus buvo priimtas į VTDK valstybės finansuojamą grafinio dizaino studijų vietą?
VTDKO
Laba diena, Laura, praėjusių ir užpraėjusių metų konkursiniai balai skelbiami mūsų svetainėje, taigi - min. balas į Grafinio dizaino studijų programos VF studijų vietą buvo - 6,45. E. Zakarevičius VTDK Studijų tarnybos vedėjas, tel (8-5) 261 0353 el. p. e.zakarevicius@vtdko.lt
jomantie
Sveiki, galbūt būtų galima sužinoti, kiek žmonių, stojusių į grafinį dizainą 2015 m., gavo valstybės finansavimą?
VTDKO
Labas rytas, prėjusiais metais 36 įstojusieji į grafinio dizaino studijų programą gavo valstybinį finansavimą. E. Zakarevičius VTDK Studijų tarnybos vedėjas, tel (8-5) 261 0353 el. p. e.zakarevicius@vtdko.lt
Emilija
Sveiki, ar priiemate baigus tik pagrindinio išsilavinimo (10) klasių?:)
VTDKO
Labas rytas, nukiudinsiu - kaip ir visos aukštosios mokyklos mūsų kolegija priima studijuoti, tik įgijusius vidurinį išsilavinimą. E. Zakarevičius VTDK Studijų tarnybos vedėjas, tel (8-5) 261 0353 el. p. e.zakarevicius@vtdko.lt

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]