nuo senai noriu dramą studijuoti, ir štai va ateina laikas kai reikės egzaminus rinktis - nežinau nė kokius egzus laikyti, nei kur vėliau varyti studijuoti. pats esu kaunietis, bet man atrodo kaune nėra dramos studijų - kiek domėjausi, lietuvoj yra tik dvi vietos: klaipėdos universitetas ir kažkoks muzikos ir dramos (ar kažkas pan.) univesitetas vilniuje. bet tiksliai nežinau, pataisykit, prašau, jei klystu.
tai va, galbūt kažkas taip pat nori rinktis vaidybos studijas? o dar geriau - gal jau studijuoja? reiktų keleto patarimų - kur, ką, kaip...
Administratorius2007 12 04cituoti
Vilniuje yra Lietuvos muzikos ir teatro akademija, kurioje, galima mokytis aktorystės dalykų.Egzai- jokių egzų valstybinių ar tt, reikia tik pačiame LMTA:Vaidyba (I turas,
šokis)
Vaidyba (II turas)
Pašnekesys
pasirinktos studijų
programos klausimais. Reikalavimai vaidybai:Vaidyba (3 turai):
1 turas – eilėraštis, proza, pasakėčia, daina;
savarankiškas etiudas su stojančiaisiais atlikėjais.
II. Pašnekesys pasirinktos studijų programos klausimais.
Visi egzaminai vyks centriniuose rūmuose (Gedimino pr. 42) mokomajame teatre.
Klaipėdos universitete yra režisūra, o Šiaulių universitete- estrados menas.
actor2007 12 13cituoti
dėkui už atsakymą, tik sunkiai supratau apie tuos egzaminų turus. gal yra kur plačiau pasiskaityti kaip kas ir kada, kodel viskas ten vyksta...? ačiū dar kart
Administratorius2007 12 14cituoti
ten priėmimas vyksta turais, kurių metų rodai savo sugebėjimus- deklamuoji, rodai etiudą.sakykim, pirmam ture dalyvauja šimtas žmonių, po jo lieka penkiasdešimt, o po trečio turo lieka dešimt ir tt.
actor2007 12 17cituoti
o būtent apie tuos "proza", "pasakėčia", "daina" ir t.t. paskaityti galima kur nors plačiau? nelabai įsivaizduoju kaip ten šiuos punktus laikyti reikėtų... thx.
Administratorius2007 12 23cituoti
patariu pasitarti su savo literatūros ar dramos mokytoju, jie tikrai patars kažką konkretesnio. Matai, niekur nerasi jokio aprašo, nes tos "daina, pasakėčia"- jau tavo fantazijos sprendimas. Taip ir tikisi atrinkti talentingiausius: ar tu dainuosi dainą tiesiog šiaip, ar prie jos dar parengsi improvizaciją ir tt.
Aktorystė, manau, pats gi žinai- sunkus darbas, ne tik gražūs dalykai iš žurnalų ir filmų :)
liska2008 04 30 • 78.63.129.165 cituoti
Girdejau toki dalyka, kad i vaidyma stojimai vyksta tik viena kart i keturis metus? Ar tai tiesa?
Administratorius2008 05 03cituoti
netiesa
anta:D2008 05 05 • 194.176.50.48 cituoti
as tai manau geriau vaziuot i uzseni studijuoti nes cia nelabai kur kilsi gali koki teatra ir tiek bet siaip galima kazkiek pasimokyti cia o paskui bus lengviau jei vaziuosi i uzseni
:D
klausiu2008 05 06 • 78.57.6.230 cituoti
Kiek žmonių iš stojančių patenka?ar tikslus skaičius nėra nustatytas?
Administratorius2008 05 07cituoti
kursą renka režisierius, paprastai būna apie kelios dešimtys žmonių
Ugne2008 05 13 • 78.61.64.42 cituoti
Butina baigti dramos bureli stojant i aktoryste?
Agnė2008 05 14 • 217.77.26.5 cituoti
Mokausi vaidybą LMTA.
Dramos būrelyje prieš stojant vaidinti nebūtina- tiesiog nueikit,parodykit,paskaitykit,padainuokit,pašokuokit ir rodykit save,o ne ką kitą. Jei labai tikėsit savim,bet neraitysit nosies, šansai dideli. Nors stojamieji- beveik loterija. Nuėjęs nežinai,ko režisierius tavyje ieško.
Kasmet režisieriams reikia vis kitokio "personažo" žmoguje. Sėkmės,susitiksim
sasa2008 06 15 • 62.80.224.200 cituoti
o jeigu pavyzdziui neislaikai egzamino ar galima butu perlaikyti?
Justė2008 07 31 • 89.116.23.5 cituoti
esu talentinga, gerai vaidinu, pamėgdžioju balsus, moku pasijuokti tiek iš savęs, tiek iš kitų, baigiau muzikos mokyklą, taip pat nuo mažens mokiausi vokalo, lankiau chorą. ar komisija atsižvelgia į tai? norėčiau studijuoti dramą, bet baisu, kad galiu likti nesuprasta, galiu nepatekti į kitą turą. ar reikia šito bijoti? :)
paulina2008 08 14 • 78.61.111.69 cituoti
daug kas sake, kad gerai vaidinu ir pati tai jauciu. noreciau,kad tai pamatytu dar daugiau kas nors... kur man reiketu gauti aktorini issilavinima? nejaugi vaziuoti i uzsieni?
Ieva2008 09 05 • 78.59.12.237 cituoti
Norėčiau paklausti tu, kurie jau yra istoje ar šeip gal žino.Tarkim yra pirmas turas ir ten yra "eilėraštis, proza, pasakėčia, daina" tai cia reikia atlikt viska ar pasirinkt viena? is anksto aciu
Bagu2008 09 10cituoti
Sveiki. Aš taipat norėčiau studijuoti LMTA aktorystę, esu dešimtokė, bet mano mieste nėra jokių rimtų būrelių vaidinti, o klaipėdoje taip pat nėra tokių rimtų.Vistiek manau reikia kažką pasiruošti,lankyti prieš norint stoti į LMTA ;) Bet manau ,kad vaidinti sugebu,tik nėra kur išbandyti jėgas, kad kažkas jas įvertintų. Gal turit kasnots kokių pažystamų kurie stojo į LMTA? Ar sunku ten įstoti? Kokie būna klausimai ir t.t.t? Labai būsiu dėkinga jei atsakysite ;)
Juste2008 09 11 • 78.57.131.103 cituoti
Sveiki tai va as esu Juste ir turiu rimta klausima tai va zodziu noriu istoti i vaidyba bet nezinau kokius dalykus pasilikti na as desimtoke ir reikia gi kazka pasilikt isanksto dekui:)beje Bagu,zinoma manau butu gerai jei kazka pries stojant lankytum bet manau jei esi tikra aktore sugebeji viska padaryti savo jegomis jei visiskai nera kur vaidinti bandyk vaidinti nors sau ar pazystamai publikai o gal pati ikursi kokia dramos studija?zinok svarbiausia tureti ideja pasitiketi savimi ir begalo myleti teatra ar sunku ten istoti?manau kad sunku taciau tiek tu tiek as dar turime 3 metelius tobuleti tad sekmes tau!!!
Bagu2008 09 12cituoti
Juste, na taip,jei jau kas sugeba vaidinti tai sugeba ;) bet aš tarkim esu lankius trumpus kursus, ten toks studentas mums vedė pats studijuojantis režisūra, tai darėm etiudus visokius, bet tai truko maždaug tik savaitę ;) o man trūksta informacijos ,kaip paruosšti tą etiudą, kaip aplamai pasiruošti stojimui į LMTA, trūksta konkrečios informacijos ;)