DEV

Klauskite visko apie VDU

VDU
Ugne rašė: Kokiu egzaminu reikes 2014 metais norint stoti i sociologija ir kokie bus ju koeficientai?
Sociologija Istorija 0,4 Matematika/informacinės technologijos 0,2 Geografija/antroji užsienio kalba/informacinės technologijos/matematika 0,2 Lietuvių kalba 0,2
xxx
pvz aš studijuoju lietuvių filologiją ir mokausi anglų kalbą, tad kiek aš ją laiko mokysiuos vieną semestrą ar keturis metus? ir jei pasiemu rusų kalbą kiek ji man laiko bus dėstoma?
Ugne
Tai taip iseina, jog 2014 metais reikes laikyti ne 3, bet jau 4 egzaminus? Cia taip visuose moksluose?
VDU
xxx rašė: pvz aš studijuoju lietuvių filologiją ir mokausi anglų kalbą, tad kiek aš ją laiko mokysiuos vieną semestrą ar keturis metus? ir jei pasiemu rusų kalbą kiek ji man laiko bus dėstoma?
Kaip ir minėjau anskčiau, visų kalbų mokymosi trukmė jeigu ją pasirenkate yra pusė metų,t.y. semestrais. Vėliau galite rinktis aukštesnius lygius ir toliau mokytis vieną ar kitą kalbą. Anglų kalbos mokymosi laikotarpis priklauso nuo to į kurį lygį patenkate išlaikiusi testą kai įstojate į universitetą. :) Jeigu dar kiltų klausimų galite konsultuotis ir su VDU Užsienio kalbų institutu tel: 8 37 327845. :)
VDU
Ugne rašė: Tai taip iseina, jog 2014 metais reikes laikyti ne 3, bet jau 4 egzaminus? Cia taip visuose moksluose?
Sveika Ugne, taip, pagal minsitro įsakymą susidaro tokia situacija. Tačiau tie egzaminai, kurių svertinis koeficientas yra 0,2 gali būti keičiami metiniais pažymiais (išskyrus leituvių kalbos egzaminą), tiesiog tada stipriai mažėja konkursinis balas. Stojant į menų studijas 1 stojamasis egzaminas ir du kiti egzaminai.
xxx
Kokį balą reikia turėt stojant į karjera ir profesinis konsultavimas , kad gaučiau stipendiją?
VDU
xxx rašė: Kokį balą reikia turėt stojant į karjera ir profesinis konsultavimas , kad gaučiau stipendiją?
Laba diena, 2012 m. visi pirmakursiai, kurių stojamasis balas buvo 19 ir daugiau, vieną semestrą gavo stipendiją.
Jurga
O kaip pas jus yra su bendrabučiais? Ar juos gauna visi norintys studentai ar vyksta kažkokia atranka?
Ieva
Ar pas jus teises fakultete suteikiama ir magistro ar tik bakalauro laipsnis?
Ramiinta
Gal galite konkrečiai įvardinti kokias nors įmones, kuriose galima dirbti baigus sociologija?
xxx
Kai vyksta motyvacinis testas,pvz į karjerą ir profesinį konsultavimą, tai duodama nuo 1 iki 2 balų, kurie pridedami prie konkursinio balo?
VDU
Jurga rašė: O kaip pas jus yra su bendrabučiais? Ar juos gauna visi norintys studentai ar vyksta kažkokia atranka?
Laba diena, Pasirašius sutartį galima pildyti prašymą dėl bendrabučio. Skirstymas vyksta atsižvelgiant į pajamas ir socialinę padėtį. Bendrabučio vietą gauna apytiksliai kas trečias parašantis. Tačiau uyra galimybė gyventi ir kitų universitetų bendrabučiuose. :) Geros dienos.
VDU
Ieva rašė: Ar pas jus teises fakultete suteikiama ir magistro ar tik bakalauro laipsnis?
Laba diena, Teisės fakultete vykdomos vientisosios teisės studijos, kurios po 5 metų iškart suteikia magistro laipsnį. :) Geros dienos
VDU
Ramiinta rašė: Gal galite konkrečiai įvardinti kokias nors įmones, kuriose galima dirbti baigus sociologija?
TNS Gallup,Baltijos tyrimai, Statistikos departamentas, Sprinter tyrimai ir kitos. :) Geros dienos
VDU
xxx rašė: Kai vyksta motyvacinis testas,pvz į karjerą ir profesinį konsultavimą, tai duodama nuo 1 iki 2 balų, kurie pridedami prie konkursinio balo?
Taip, motyvacinis testas yra privalomas, todėl reiėktų nepamiršti į jį užsiregistruoti pildant prašymą. Išlaikius testą pridedami papildomi balai, jeigu gaunate 0 toliau galite pretenduoti ir į nemokamą vietą, nes 0 yra tik rekomendacinio pobūdžio. :) geros dienos
Ieva
norėjau paklausti, jei aš ketinu duoti prašymus į keletą universitetų, kuriems reikia motyvacinio testo, tai užtenka vieno motyvacinio testo ar kiekvienam universitetui reikia atskiro?
Ieva
norėjau paklausti, jei aš ketinu duoti prašymus į keletą universitetų, kuriems reikia motyvacinio testo, tai užtenka vieno motyvacinio testo ar kiekvienam universitetui reikia atskiro?
xxx
Kiek jūsų universitetas gavo tiklsinių vietų? Ar yra tikslinių vietų skirtų į filologines studijas ir socialinius mokslus?
VDU
Ieva rašė: norėjau paklausti, jei aš ketinu duoti prašymus į keletą universitetų, kuriems reikia motyvacinio testo, tai užtenka vieno motyvacinio testo ar kiekvienam universitetui reikia atskiro?
Sveiki, motyvaciniai testai yra į tam tikras specialybes, todėl jei renkatės keletą specialybių su motyvaciniais testais tai turite juos atskirai ir laikyti :) Testų laikus galite rasti http://www.lamabpo.lt/bendrasis-priemimas/2013#top Gražios dienos :)
VDU
xxx rašė: Kiek jūsų universitetas gavo tiklsinių vietų? Ar yra tikslinių vietų skirtų į filologines studijas ir socialinius mokslus?
Laba diena, tikslines vietas rasite čia http://www.smm.lt/stuff/talpykla/upload/TFisakymas2013.pdf. Į socialinius ir filologinius moklus tikslinių vietų nra. Tačiau gavome į Etnologiją net 10 vietų. :) Geros dienos

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]