DEV

Ar įmanoma įstoti į vf?

VDU
Studente rašė: Sveiki, studijas baigiau 2015-aisiais. Studijavau tarptautiniame universitete Lietuvoje, turėjau valstybės finansuojamą vietą, tačiau turėjau vis tiek mokėti, kadangi studijos buvo brangesnės nei krepšelis. Praėjo jau beveik dešimt metų, suprantu, kad baigta specialybė visiškai ne apie mane. Ar yra kokia galimybė vėl gauti VF vietą arba išsilaikius trūkstamus egzaminus stoti į kitos srities magistrą? Arba pretenduoti į kažkokį finansavimą bent jau po pirmųjų metų? Kur galėčiau gauti informacijos apie tai? Ačiū
Laba diena, Dėl magistrantūros studijų turėtumėte kreiptis į fakultetą, kuriame norite studijuoti. Linkėjimai! VDU
Rasa
Sveiki, Norėjau pasitikslinti, ar įmanoma viename universitete vienu metu studijuoti ir vf magistrą, ir vf bakalaurą (tai būtų antras kitos krypties bakalauras, pirmas nebuvo vf)? Taip pat norėčiau pasitikslinti, kaip tokiu atveju būtų su akademinėmis atostogomis, jei jų prireiktų? Ar būtų galima jas pasiimti vienose, bet ne kitose studijose? Mąstau apie šį keistoką sprendimą, nes galvoju apie profesijos, darbo keitimą. Dėkoju už informaciją.
VDU
Rasa rašė: Sveiki, Norėjau pasitikslinti, ar įmanoma viename universitete vienu metu studijuoti ir vf magistrą, ir vf bakalaurą (tai būtų antras kitos krypties bakalauras, pirmas nebuvo vf)? Taip pat norėčiau pasitikslinti, kaip tokiu atveju būtų su akademinėmis atostogomis, jei jų prireiktų? Ar būtų galima jas pasiimti vienose, bet ne kitose studijose? Mąstau apie šį keistoką sprendimą, nes galvoju apie profesijos, darbo keitimą. Dėkoju už informaciją.
Laba diena, Parašykite laišką vdu@vdu.lt.
Nedas
Laba diena, norėjau paklausti ar baigias multimedijos studijas profesinėje mokykloje, galima gauti valstybės finansuojama vieta stojant i kolegiją ar universitetą tos pačios krypties mokslus jei neesu išlaikes matematikos egzamino. Ačiū
VDU
Nedas rašė: Laba diena, norėjau paklausti ar baigias multimedijos studijas profesinėje mokykloje, galima gauti valstybės finansuojama vieta stojant i kolegiją ar universitetą tos pačios krypties mokslus jei neesu išlaikes matematikos egzamino. Ačiū
Laba diena, Jeigu mokyklą baigiate 2024 m., tuomet be matematikos egzamino negalite pretenduoti į aukštąsias mokyklas. Sėkmės! VDU
Nedas
Mokyklą baigiau 2023m. Ar baigias multimedijos studijas profesinėję mokykloje galiu stoti į tos pačios krypties mokslus kolegijoję i VF vietą ? Ačiū
Jūratė
Sveiki, kai studijavau mokėjau dalinai už mokslą ( po 500 lt už pusmetį) ar skaitosi kad aš išnaudojau vf bakalauro studijas?
VDU
Jūratė rašė: Sveiki, kai studijavau mokėjau dalinai už mokslą ( po 500 lt už pusmetį) ar skaitosi kad aš išnaudojau vf bakalauro studijas?
Laba diena, Taip, išnaudojote VF vietą. Linkėjimai! VDU
Monika
Sveiki. Dabar per pagrindini priemima gavus pakvietima i vf studijas,pasirasiau sutarti su kolegija,bet kita diena jas nutraukiau,nes ne tas studijas pasirinkau. Jei dar pabandysiu per papildoma priemima pateikti prasyma i vf vieta,bet kitas studijas ar yra šansas gauti vf.vieta kolegijoje?
VDU
Monika rašė: Sveiki. Dabar per pagrindini priemima gavus pakvietima i vf studijas,pasirasiau sutarti su kolegija,bet kita diena jas nutraukiau,nes ne tas studijas pasirinkau. Jei dar pabandysiu per papildoma priemima pateikti prasyma i vf vieta,bet kitas studijas ar yra šansas gauti vf.vieta kolegijoje?
Laba diena, Mes konsultuojame apie studijas universitete, o ne kolegijose. Sėkmės! VDU
Guoda
Ar įmanoma gauti bakalauro studijoms VF vietą jeigu profesinėje mokykloje baigei kursus VF vietoje?
VDU
Guoda rašė: Ar įmanoma gauti bakalauro studijoms VF vietą jeigu profesinėje mokykloje baigei kursus VF vietoje?
Laba diena, Galite pretenduoti į VF vietą pirmosios pakopos studijose. Sėkmės! VDU
Karina
Ar pabaigus profisinės kvalifikaciją vf, nuėjus į universitetas vf, ar bus mokamos magistro studijos?
Regina
Sveiki, Esu KTU VF pirmo kurso informatikos mokslų stufentè. Supratau, kad šitos studijos ne man ir noriu nutraukti sutartį. Ar galèsiu kitais metais vèl stoti į VF vietą į kitos krypties studijas?
VDU
Karina rašė: Ar pabaigus profisinės kvalifikaciją vf, nuėjus į universitetas vf, ar bus mokamos magistro studijos?
Laba diena, Jeigu magistrantūros studijose dar neišnaudojote VF vietos, galėsite į ją pretenduoti. Linkėjimai! VDU
VDU
Regina rašė: Sveiki, Esu KTU VF pirmo kurso informatikos mokslų stufentè. Supratau, kad šitos studijos ne man ir noriu nutraukti sutartį. Ar galèsiu kitais metais vèl stoti į VF vietą į kitos krypties studijas?
Laba diena, Jeigu studijų metu neišnaudojote daugiau nei pusės kreditų, tuomet į VF vietą pretenduoti galėsite. Sėkmės! VDU
z.kuzmarskyte
Sveiki, Prieš porą metų baigiau bakalauro studijas valstybės finansuojamoje vietoje. Ar dar galiu pretenduoti į valstybės finansuojamą vietą vientisosioms studijoms?
Visvaldas
Sveiki. Buvau įstojęs į vf vietą magistrantūros studijų programoje VDU ir po pirmojo semestro be skolų jas nutraukiau. Ar stojant iš naujo į magistrantūros studijas vf vietą turėsiu mokėti už pirmąjį semestrą? Ačiū.
VDU
z.kuzmarskyte rašė: Sveiki, Prieš porą metų baigiau bakalauro studijas valstybės finansuojamoje vietoje. Ar dar galiu pretenduoti į valstybės finansuojamą vietą vientisosioms studijoms?
Laba diena, Jeigu išnaudojote VF vietą bakalauro studijose, stojant į vientisąsias studijas į VF vietą pretenduoti negalite. Linkėjimai! VDU
VDU
Visvaldas rašė: Sveiki. Buvau įstojęs į vf vietą magistrantūros studijų programoje VDU ir po pirmojo semestro be skolų jas nutraukiau. Ar stojant iš naujo į magistrantūros studijas vf vietą turėsiu mokėti už pirmąjį semestrą? Ačiū.
Laba diena, Šiuo klausimu konsultuokitės su Studijų departamentu: https://www.vdu.lt/lt/apie-vdu-kaune/struktura-ir-valdymas/departamentai-ir-kiti-padaliniai/studiju-departamentas/. Sėkmės! VDU

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]