DEV

2015 stojimas

Kristina
Sveiki. Esu vienuoliktokė, tačiau jau žinau, kad noriu studijuoti Azijos studijas (VDU arba VU). Tik man iškilo vienas klausimas - jei man reikalingi istorijos, geografijos, lietuvių kalbos ir trečiojo dalyko egzaminai, o stoti aš noriu į valstybės finansuojamą vietą, kuriai reikia užsienio kalbos egzamino įvertinimo, tai ar gali tas mano trečias egzaminas būti užsienio kalbos? Ar kalbos egzaminas lemia tik jau tai, ar tu įstosi į finansuojamą vietą ir trečiu dalyku būti nebegali? Dėkoju už atsakymą
VDU
Kristina rašė: Sveiki. Esu vienuoliktokė, tačiau jau žinau, kad noriu studijuoti Azijos studijas (VDU arba VU). Tik man iškilo vienas klausimas - jei man reikalingi istorijos, geografijos, lietuvių kalbos ir trečiojo dalyko egzaminai, o stoti aš noriu į valstybės finansuojamą vietą, kuriai reikia užsienio kalbos egzamino įvertinimo, tai ar gali tas mano trečias egzaminas būti užsienio kalbos? Ar kalbos egzaminas lemia tik jau tai, ar tu įstosi į finansuojamą vietą ir trečiu dalyku būti nebegali? Dėkoju už atsakymą
Sveika, Reikėtų pabrėžti, kad pas mus universitete Rytų azijos regiono kultūros ir kalbos speiclybė yra išskirtinė tuo, kad įstojusi galėsi rinktis studijuoti japonųm, kinų arba korėjiečių kalbą. Aišku galėsi mokytis ir kelias iš jų. :) 2015 m. stojant į valstybės finansuojamą vietą bus reikalingas anglų, vokiečių arba prancūzų kalbos egzaminas, tad jis gali būti imamamas ir į konkursinį balą.
Lalalala
Laba diena, noreciau paklausti i kokia specialybe galeciau istoti su tokiais egzaminais: anglu kalba, rusu kalba, lietuviu kalba ir istorija, matematikos B lygio pazymys ???? Aciu uz atsakyma is anksto. 2015 metais
VDU
Lalalala rašė: Laba diena, noreciau paklausti i kokia specialybe galeciau istoti su tokiais egzaminais: anglu kalba, rusu kalba, lietuviu kalba ir istorija, matematikos B lygio pazymys ???? Aciu uz atsakyma is anksto. 2015 metais
Laba diena, čia rasite 2015 m. stojimo sąlygas į VDU, tad pasinagrinėkite, bus šiek tiek aiškiau. Taip pta yra leidinys su visomis studijų programomis ir studijuojamais dalykais. http://www.vdu.lt/lt/studijos/priemimas-i-studijas-vdu/
Deimante
Ar stojant iš profesinės mokyklos, su gerais egzaminų rezultatais, numažinami balai, vien todėl, kad mokaisi ne gimnazijoje, o profesinėje mokykloje?
VDU
Deimante rašė: Ar stojant iš profesinės mokyklos, su gerais egzaminų rezultatais, numažinami balai, vien todėl, kad mokaisi ne gimnazijoje, o profesinėje mokykloje?
Laba diena, tikrai niekas nėra mažinama, o jeigu dar turite metus ir daugiau darbo patirties pagal specialybę tai prideda 1 balą :)
Ass
O vienus metus ar daugiau padirbus pagal specialybe pridedamas vienas, tai turi dirbti pagal ta specealybe kuria baigei profesineje ar pagal ta i kuri stosi universitete? :)
VDU
Ass rašė: O vienus metus ar daugiau padirbus pagal specialybe pridedamas vienas, tai turi dirbti pagal ta specealybe kuria baigei profesineje ar pagal ta i kuri stosi universitete? :)
Laba diena, Pagal tą kurią baigėte profesinėj mokykloj.
ass
O vienu metu praktika uzsiskaito kaip darbas ar ne?
VDU
ass rašė: O vienu metu praktika uzsiskaito kaip darbas ar ne?
laba diena, Praktika yra praktika, darbas yra darbas, yra sudaromos visiškai skirtingos sutartys ir skirtingai įregistruojama Sodroje. Tačiau jeigu dirbote įmonėje ir kartu atlikinėjote praktiką, tai galima užskaityti.
ele
laba diena, noreciau studijuoti psihologija 2015 metais i vnf vieta dabar mokausi anglu kalba b1 lygiu ar sio anglu kalbos lygio pakanka norint istoti i valstybes nefinansuojama vieta o zadu laikyti matematikos,biologijos,geografijos,lietuviu ir dailes egzaminus. Aciu uz atsakyma.
VDU
ele rašė: laba diena, noreciau studijuoti psihologija 2015 metais i vnf vieta dabar mokausi anglu kalba b1 lygiu ar sio anglu kalbos lygio pakanka norint istoti i valstybes nefinansuojama vieta o zadu laikyti matematikos,biologijos,geografijos,lietuviu ir dailes egzaminus. Aciu uz atsakyma.
Laba diena, 2015 m. pretenduojant į valstybės finansuojamą vietą bus privalomas valstybinis lietuvių kalbos egzaminas bei anglų,vokiečių arba prancūzų kalbos egzaminas, išlaikytas B1 lygiu. Koks tai proncentas kolkas nėra numatyta. Taip pat valstybės finansuojamos vietos gavimas priklausys ir nuo kitų dalykų rezultatų, kurie reikalingi stojant į specialybę. Kuo geriau išlaikysite egzaminus, tuo didesnė tikimybė gauti nemokamą vietą. :) Viskas bus gerai, bandykite pretenduoti į nemokamą vietą.
ele
Bet i valstybes nefinansuojama vieta uztenka mokykloje mokintis ir b1 lygiu.aciu uz atsakyma.
VDU
ele rašė: Bet i valstybes nefinansuojama vieta uztenka mokykloje mokintis ir b1 lygiu.aciu uz atsakyma.
Laba diena, B1 yra reikalavimas anglų,vokiečių arba prancūzų kalbos egzamino rezultatui. Mokykloje jūs galite mokytis ir B, A lygiais, bet svabru, kad egzminą išlaikytumėte B1. :)
Jule
Laba diena, man iskilo klausimas. Zinau, kad nuo 2015m. norint istoti i nemokama vieta, tures islaikyti anglu kalbos egzamina, taciau nelabai suprantu, ar uzteks tik svarbu islaikyti, ar reikes dar ir pasikekti tam tikra lygi, pvz., B1 arba B2? Jei reikes pasiekti kuri nors lygi, tai gal galite pasakyti, kiek tai atitinka procentu? Aciu :)
VDU
Jule rašė: Laba diena, man iskilo klausimas. Zinau, kad nuo 2015m. norint istoti i nemokama vieta, tures islaikyti anglu kalbos egzamina, taciau nelabai suprantu, ar uzteks tik svarbu islaikyti, ar reikes dar ir pasikekti tam tikra lygi, pvz., B1 arba B2? Jei reikes pasiekti kuri nors lygi, tai gal galite pasakyti, kiek tai atitinka procentu? Aciu :)
Laba diena, reikės laikyti anglų, vokiečių arba prancūzų kalbą. Kolkas ministerija nėra numačiusi kiek bus B1. ar tik išlaikyti ar kažkoks procentas.
Diana
Sveiki , kiek procentu reikia surinkti iš anglų kalbos egzamino , kad išlaikyt B1 lygiu ?
VDU
Diana rašė: Sveiki , kiek procentu reikia surinkti iš anglų kalbos egzamino , kad išlaikyt B1 lygiu ?
Labas, Diana, reikia surinkti iš egzamino 16-35 taškus, kad būtų išlaikyta B1 lygiui. Detalesnės informacijos reikėtų teirautis Nacionalinio egzaminų centro :) Sėkmės, VDU
1578
Sveiki, turiu daug klausimų: 1) Kaip vyksta konkursas į gretutines studijas kai jau įstoji į VDU? Priimami visi, kurie nori, ar atrenkama pagal konkursinį balą kaip ir į pagrindines studijas? 2) Ar pasirinkus gretutines studijas šias studijas reikia mokytis vietoj A, B, C, D pasirenkamųjų studijų dalykų ar galima mokytis ir pasirenkamuosius ir gretutines (nes iš pasirenkamųjų noriu mokytis kalbų)? 3) Ką reiškia gretutinių studijų baigimo pažymėjimas? Ar tai tas pat, kaip dvigubo bakalauro diplomas? Ar suteikia antrą kvalifikaciją ar tik papildomus kreditus, kurie reikalingi stojant į magistrantūrą? 4) Ar stojant į filologiją ( prancūzų, anglų- vokiečių) galima kalbos mokytis nuo nulio? Ačiū už atsakymus
VDU
1578 rašė: Sveiki, turiu daug klausimų: 1) Kaip vyksta konkursas į gretutines studijas kai jau įstoji į VDU? Priimami visi, kurie nori, ar atrenkama pagal konkursinį balą kaip ir į pagrindines studijas? 2) Ar pasirinkus gretutines studijas šias studijas reikia mokytis vietoj A, B, C, D pasirenkamųjų studijų dalykų ar galima mokytis ir pasirenkamuosius ir gretutines (nes iš pasirenkamųjų noriu mokytis kalbų)? 3) Ką reiškia gretutinių studijų baigimo pažymėjimas? Ar tai tas pat, kaip dvigubo bakalauro diplomas? Ar suteikia antrą kvalifikaciją ar tik papildomus kreditus, kurie reikalingi stojant į magistrantūrą? 4) Ar stojant į filologiją ( prancūzų, anglų- vokiečių) galima kalbos mokytis nuo nulio? Ačiū už atsakymus
Sveiki, 1) gretutines studijas gali rinktis visi VDU studentai. Tačiau jei tai studijų programą į kurią įprastai stojant reikia laikyti stojamąjį egzaminą tai ir gretutinių studijų metu reikia laikyti stojamąjį egzaminą. 2) Gretutinės studijos yra atskiras dalykas, jas studijuoji šalia savo pagrindinių studijų. PVZ: įstojate į ekonomiką, tačiau gretutines pasiimate biologiją. Tai reiškia, kad mokysitė tės A, B, D dalykus ir C dalykus ekonomikos, o kas semestrą prisidės papildomi gretutinių studijų biologijos dalykai taip pat C - kadangi jie yra specialybiniai. 3) Tai nėra bakalauro diplomas, tai yra pažymėjimas, kuris nurodo, kad išklausėte tam tikros specialybės dalykus. Ir tai suteikia Jums teisę stoti į tos srities magistrantūrą. 4) tikrai taip. Šios specialybės ir yra išskirtinės tuo, jog į jas galima stoti net nesimokius prancūzų ar vokiečių. Sėkmės, VDU

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]