DEV

2015 stojimas

Gedas
Sveiki, praėjusiais metais (2014 m.) baigiau mokyklą, laikiau 4 egzaminus : biologiją, matematiką, chemiją bei lietuvių valstybinį. Įstojau į norimą specialybę, tačiau tik VNF. Šiemet galvoju persilaikyti egzaminą ir perstoti į VF vietą. Klausimas būtų, ar man reikia laikyti anglų egzaminą, jei mokyklą baigiau praeitais metais, norint perstoti į VF vietą?
Justinas
Sveiki, ketinu studijuoti istoriją.Tačiau man iškilo vienas klausimas, ar būtų įmanoma įstoti pas jus išlaikius mokyklinį lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą?
VDU
Gedas rašė: Sveiki, praėjusiais metais (2014 m.) baigiau mokyklą, laikiau 4 egzaminus : biologiją, matematiką, chemiją bei lietuvių valstybinį. Įstojau į norimą specialybę, tačiau tik VNF. Šiemet galvoju persilaikyti egzaminą ir perstoti į VF vietą. Klausimas būtų, ar man reikia laikyti anglų egzaminą, jei mokyklą baigiau praeitais metais, norint perstoti į VF vietą?
Labas Gedai, tokio reikalavimo baigusiems 2014 m. mokyklą ir pretenduojantiems į vf vietą nėra. Sėkmės, VDU
VDU
Justinas rašė: Sveiki, ketinu studijuoti istoriją.Tačiau man iškilo vienas klausimas, ar būtų įmanoma įstoti pas jus išlaikius mokyklinį lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą?
Labas Justinai, išlaikius mokyklinį šį egzaminą galima pretenduoti tik į vnf vietas. Įstoti įmanoma :) Sėkmės, VDU
irisa
Sveiki, norėčiau paklausti, koks konkursinis balas vf buvo 2014 metais į biochemijos studijas? Ir ar būtų šansų įstoti su tokiais rezultatasi (jie numanomi) : Matematika ~60 Chemija ~70 Anglų k. ~80 Lietuvių k. ~60
VDU
irisa rašė: Sveiki, norėčiau paklausti, koks konkursinis balas vf buvo 2014 metais į biochemijos studijas? Ir ar būtų šansų įstoti su tokiais rezultatasi (jie numanomi) : Matematika ~60 Chemija ~70 Anglų k. ~80 Lietuvių k. ~60
Labas, numanomi balai yra tikrai neblogi :) Pernai metais biochemijos paskutiniojo priimto į vf vietą balas buvo: 8,44. Sėkmės, VDU
Gediminas
Sveiki, norėčiau pasiteirauti koks mažiausias konkursinis balas 2014 buvo stojant į biochemijos vnf vietas?
Vid
Sveiki, man iškilo klausimas. Žinau, kad nuo 2015m. norint įstoti i nemokamą vietą, tures išlaikyti anglu kalbos egzaminą, tačiau nelabai suprantu, ar užteks tik svarbu išlaikyti, ar reikės dar ir pasiekti tam tikra lygi, pvz., B1 arba B2? Jei reikės pasiekti kuri nors lygi, tai gal galite pasakyti, kiek tai atitinka procentu ar kiek taškų reiks surinkti? Ar jie nebus minusuojami, t.y. surinkus 16-ka nebus skaitoma kad tik išlaikyta ir tie taškai numinusuojami ir pradeda iš naujo skaičiuoti norit gauto tą B1 lygį? Ačiu iš anksto :)
VDU
Gediminas rašė: Sveiki, norėčiau pasiteirauti koks mažiausias konkursinis balas 2014 buvo stojant į biochemijos vnf vietas?
Labas Gediminai, vnf vietų balai teikiami tik vidutine išraiška, ir jis į šią studijų programą buvo 5,23. Sėkmės, VDU
VDU
Vid rašė: Sveiki, man iškilo klausimas. Žinau, kad nuo 2015m. norint įstoti i nemokamą vietą, tures išlaikyti anglu kalbos egzaminą, tačiau nelabai suprantu, ar užteks tik svarbu išlaikyti, ar reikės dar ir pasiekti tam tikra lygi, pvz., B1 arba B2? Jei reikės pasiekti kuri nors lygi, tai gal galite pasakyti, kiek tai atitinka procentu ar kiek taškų reiks surinkti? Ar jie nebus minusuojami, t.y. surinkus 16-ka nebus skaitoma kad tik išlaikyta ir tie taškai numinusuojami ir pradeda iš naujo skaičiuoti norit gauto tą B1 lygį? Ačiu iš anksto :)
Sveiki, geriausiai būtų pasikonsultuoti su LAMA BPO > lamabpo.lt, tačiau yra priimta nuostata kad pakanka egzaminą išlaikyti:) Sėkmės, VDU
Gediminas
Sveiki, norėčiau pasiteirauti ar išlaikius mokyklinį lietuvių kalbos egzaminą, galima įstoti į biochemijos vnf vietą?
VDU
Gediminas rašė: Sveiki, norėčiau pasiteirauti ar išlaikius mokyklinį lietuvių kalbos egzaminą, galima įstoti į biochemijos vnf vietą?
Sveiki, taip, galima mėginti, tačiau balo dydis priklausys ir nuo visų kitų dalykų pažymių, kurie įeis į balo sudėtį, bei likusių pretendentų balų į vnf vietas.
hey
sveiki, norėčiau sužinoti koks buvo mažiausias konkursinis balas 2014 metais stojant į vf anglų filologiją?
Tomas
Sveiki, noriu paklausti ar su tokiais valstybiniais egzaminu rezultatais: Istorija ~95, Geografija ~95, Lietuvių.k ~80, Anglų.k ~65 ir su metinis Informatikos pažymys A lygiu 7-8 priimtu mane i bent viena VF iš išvardintų studijų, (Politikos mokslai, Viešasis administravimas arba Tarpautinės politikos ir vystymo studijos)?
Gintarė
Vid rašė: Sveiki, man iškilo klausimas. Žinau, kad nuo 2015m. norint įstoti i nemokamą vietą, tures išlaikyti anglu kalbos egzaminą, tačiau nelabai suprantu, ar užteks tik svarbu išlaikyti, ar reikės dar ir pasiekti tam tikra lygi, pvz., B1 arba B2? Jei reikės pasiekti kuri nors lygi, tai gal galite pasakyti, kiek tai atitinka procentu ar kiek taškų reiks surinkti? Ar jie nebus minusuojami, t.y. surinkus 16-ka nebus skaitoma kad tik išlaikyta ir tie taškai numinusuojami ir pradeda iš naujo skaičiuoti norit gauto tą B1 lygį? Ačiu iš anksto :)
http://www.nec.lt/failai/3552_2013_UK_BE_programa-pataisyta1.pdf B1 lygis nuo 40%, o B2 nuo 60%, kai turi pasiekęs B1 lygį - gali pretenduoti į VF.
VDU
hey rašė: sveiki, norėčiau sužinoti koks buvo mažiausias konkursinis balas 2014 metais stojant į vf anglų filologiją?
Labas, mažiausias vf balas šioje studijų programoje buvo 5,72 :) Sėkmės, VDU
VDU
Tomas rašė: Sveiki, noriu paklausti ar su tokiais valstybiniais egzaminu rezultatais: Istorija ~95, Geografija ~95, Lietuvių.k ~80, Anglų.k ~65 ir su metinis Informatikos pažymys A lygiu 7-8 priimtu mane i bent viena VF iš išvardintų studijų, (Politikos mokslai, Viešasis administravimas arba Tarpautinės politikos ir vystymo studijos)?
Labas Tomai, balai išties aukšti, todėl labai didelė tikimybė, kad priims. Tačiau viskas priklauso nuo visų kitų ten pat stojančių ir jų balų :) Didžiausios sėkmės, VDU
Vakarė
Sveiki. :) Ar nelaikant anglų egzamino, yra užkertamas kelias įstoti į nemokamą vietą visiškai? :)
Lina
Sveiki, stojant per išankstinį priėmimą reikia užpildyti metinių pažymių formą, jei taip, tai tuomet nesvarbu kokiais lygiais aš mokausi tuos dalykus? Kadangi toje lentelėje tiesiog išvardinti dalykai, ir nėra surašyti lygiai. Ar tiesiog pridėti nuskenuotą pažymių ataskaitą? Ačiū.
VDU
Vakarė rašė: Sveiki. :) Ar nelaikant anglų egzamino, yra užkertamas kelias įstoti į nemokamą vietą visiškai? :)
Sveiki, stojant į vf vietą būtinai reikalingas anglų/vokiečių/prancūzų egzaminas pasirinktinai. Jo nereikia tik tuo atveju jei esi laikusi tarptautinį egzaminą iš išvardintų kalbų. Sėkmės, VDU

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]