DEV

2015 stojimas

Luna
Aš planuoju stoti į mediciną arba veterinarinę mediciną.Jau kaip žinau, jog reiks laikyti anglų kalbos egzaminą.Mes laikysim B1 lygiu , tačiau koks tai procentas , kad galečiau patekti į vf vieta :)?
VDU
Labas, priimta nuostata yra tokia, jog šį egzaminą reikia išlaikyti, kad galėtum pretenduoti į vf vietą. Be jo atmink, jog bus ir visa eilė kitų egzaminų, kurie taip pat didžiąja dalimi įtakos vf vietos gavimą :) Didžiausios sėkmės, VDU
Tomas
sveiki, koks buvo mažiausias konkursinis balas vnf į politikos mokslus?
VDU
Tomas rašė: sveiki, koks buvo mažiausias konkursinis balas vnf į politikos mokslus?
Labas Tomai, vidutinis balas į vnf politikos mokslus buvo 4,03. Sėkmės, VDU
Agne
Sveiki. Kaip skaičiuojasi stojamasis balas? Norėčiau stoti į biomedicinos studijas, laikysiu lietuvių, anglų, matematikos, biologijos egzaminus. Pagal stojamojo balo skaičiavimą, didesnis balas būtų jei minimaliai išlaikyčiau chemijos egzaminą ar metiniame chemijos pažymyje A lygiu turėtčiau 8?
VDU
Agne rašė: Sveiki. Kaip skaičiuojasi stojamasis balas? Norėčiau stoti į biomedicinos studijas, laikysiu lietuvių, anglų, matematikos, biologijos egzaminus. Pagal stojamojo balo skaičiavimą, didesnis balas būtų jei minimaliai išlaikyčiau chemijos egzaminą ar metiniame chemijos pažymyje A lygiu turėtčiau 8?
Labas Agne :) A lygiu 10ukas prilygsta beveik valstybinio egzamino 50balų, tačiau nevertėtų bijoti laikyti egzamino. Jei planuoji turėti gerą pažymį metiniame, ir jei laikytum egzaminą, kuris pavyktų puikiai - tau imtų palankesnį variantą skaičiuojant konkursinį balą. Sėkmės, VDU
Ainė
Sveiki,esu vienuoliktokė,sekančiais metais planuoju stoti į biomedicinos studijas ir turiu kelis klausimus. Privalomi egzaminai 2015m jau bus trys:lietuvių k.,anglų k. ir matematika. Jeigu laukysiu šiuos tris egzaminus (nes privalomi), taip pat laikysiu chemijos bei biologijos,ar svarbu bus,kiek išlaikysiu anglų k. egzaminą,tarkime stojant i vf vietą,jeigu kaip antrą dalyką aš pasirinkčiau ne užsienio kalbą (šiuo atveju anglų),o biologiją arba matematiką,ar svarbu tiesiog išlaikyti anglų egzaminą,tačiau nebus skaičiuojama į konkursinį balą?
VDU
Ainė rašė: Sveiki,esu vienuoliktokė,sekančiais metais planuoju stoti į biomedicinos studijas ir turiu kelis klausimus. Privalomi egzaminai 2015m jau bus trys:lietuvių k.,anglų k. ir matematika. Jeigu laukysiu šiuos tris egzaminus (nes privalomi), taip pat laikysiu chemijos bei biologijos,ar svarbu bus,kiek išlaikysiu anglų k. egzaminą,tarkime stojant i vf vietą,jeigu kaip antrą dalyką aš pasirinkčiau ne užsienio kalbą (šiuo atveju anglų),o biologiją arba matematiką,ar svarbu tiesiog išlaikyti anglų egzaminą,tačiau nebus skaičiuojama į konkursinį balą?
Labas Aine, anglų kalbos egzaminas reikalingas norint pretenduoti į VF vietą apskritai. Ir šį egzaminą reikia išlaikyti B1 lygiu. Skaičiuojant tavo balą, jei turėsi ir biologijos, ir anglų egzaminą, bus imamas tas variantas, kuris tavo konkursiniam balui bus naudingesnis. Sėkmės, VDU
Gintarė
Laba diena :) Šiais metais planuoju stoti į istoriją, norisi į VF vietą. Reikalingas istorijos egzaminas, geografijos pažymys arba egzaminas ir pažymiai iš matematikos\užsenio kalbos\ biologijos\ gimtosios kalbos\ menų. Ar teisingai supratau, kad būtinas anglų kalbos egzaminas, kad galėčiau stoti į VF vietą? Ar pakanks pažymio? Aš mokausi aukščiausiu lygiu. Ačiū :)
Laura
Sveiki, noriu stoti į muzikos pedagoginį VDU. Problema ta, kad nežinau kaip man skaičiuosis konkursinis balas. Pagal privalomus nuostatus turėsiu laikyti lietuvių kalbos egzaminą, kuris suadro 0,2 balo, taip pat dabar reikės laikyti anglų, kokį koeficientą sudaro jis? Be to žinau, kad mano stojamasis egzaminas sudaro 0,6 balo, žadu laikyti muzikologijos egzaminą, nes maniau, kad jis daug lemia, bet dabar sužinojau, kad jis skaitosi tik mokyklinis. Prašau man parašyti kokie egzaminai man kokį procentą sudarys ir kokius man reiktų laikyti. Iš karto dėkoju.
Agnė
Sveiki, nuo šių metų, kad įstoti į falstybės finansuojamą vietą reikia laikyti anglų kalbos brandos egzaminą, klausimas, ar užtenka tik išlaikyti, ar reikia pasiekti kažkokią ribą, kuria būtų nustatomas B1 lygis? Ačiū už atsakymą
Rasa S
Laba diena Norėjau paklausti ar galiu laikyti anglų kalbos egzaminą B1 lygiu ar užduotys yra skiriamos bendrai kiek ir B2 lygiui.Ačiū
Tomas
Sveiki , ar būtų įmanoma istoti į teisę VNF su 3.36kb lyginant su 2014 metų konkursiniais balais?
VDU
Gintarė rašė: Laba diena :) Šiais metais planuoju stoti į istoriją, norisi į VF vietą. Reikalingas istorijos egzaminas, geografijos pažymys arba egzaminas ir pažymiai iš matematikos\užsenio kalbos\ biologijos\ gimtosios kalbos\ menų. Ar teisingai supratau, kad būtinas anglų kalbos egzaminas, kad galėčiau stoti į VF vietą? Ar pakanks pažymio? Aš mokausi aukščiausiu lygiu. Ačiū :)
Labas Gintare, taip, supratai teisingai :) Norintys pretenduoti į vf vietą turi išlaikyti anglų kalbos B1 lygio egzaminą. Todėl metinio pažymio nepakaks. Sėkmės, VDU
VDU
Laura rašė: Sveiki, noriu stoti į muzikos pedagoginį VDU. Problema ta, kad nežinau kaip man skaičiuosis konkursinis balas. Pagal privalomus nuostatus turėsiu laikyti lietuvių kalbos egzaminą, kuris suadro 0,2 balo, taip pat dabar reikės laikyti anglų, kokį koeficientą sudaro jis? Be to žinau, kad mano stojamasis egzaminas sudaro 0,6 balo, žadu laikyti muzikologijos egzaminą, nes maniau, kad jis daug lemia, bet dabar sužinojau, kad jis skaitosi tik mokyklinis. Prašau man parašyti kokie egzaminai man kokį procentą sudarys ir kokius man reiktų laikyti. Iš karto dėkoju.
Labas Laura, tavo konkursinį balą sudarys stojamasis - 0,6 koeficientas, lietuvių kalba - 0,2 koeficientas. Norint pretenduoti į vf vietą būtinas anglų kalbos egzaminas B1 lygiu, jei turėsi ir šį egzaminą jis įsiskaičiuos taip pat ir jo koeficientas - 0,2. Visų šių dedamųjų pakaks tavo konkursiniam balui. Jeigu iš skilties istorija/geografija/matematika/užsienio kalba/ inform.technlg. šalia anglų kalbos laikytum dar vieną egzaminą, tarkim, istorijos, tokiu atveju skaičiuojant balą tau lygintų anglų kalbos ir istorijos rezultatus, o į balą įtrauktų tą rezultatą, kuris būtų naudingesnis tau. Tokiu atveju anglų kalbos egzamino turėjimas tau leistų pretenduoti į vf vietą. Sėkmės, VDU
VDU
Agnė rašė: Sveiki, nuo šių metų, kad įstoti į falstybės finansuojamą vietą reikia laikyti anglų kalbos brandos egzaminą, klausimas, ar užtenka tik išlaikyti, ar reikia pasiekti kažkokią ribą, kuria būtų nustatomas B1 lygis? Ačiū už atsakymą
Labas Agne, dėl anglų kalbos B1 lygio egzamino, bent kol kas, yra priimta sąlyga jį tik išlaikyti, ar niekas nepasikeitė rekomenduojame kreiptis lamabpo.lt kontaktais. Sėkmės, VDU
VDU
Rasa S rašė: Laba diena Norėjau paklausti ar galiu laikyti anglų kalbos egzaminą B1 lygiu ar užduotys yra skiriamos bendrai kiek ir B2 lygiui.Ačiū
Labas Rasa, dėl anglų kalbos lygių egzaminų rekomenduojame kreiptis lamabpo.lt kontaktais, tave tikrai pakonsultuos :) Sėkmės, VDU
VDU
Tomas rašė: Sveiki , ar būtų įmanoma istoti į teisę VNF su 3.36kb lyginant su 2014 metų konkursiniais balais?
Labas Tomai, pernai metais teisės studijų programoje vnf vidutinis balas buvo 4,23, kaip bus šiemet tikrai sunku pasakyti :) Sėkmės, VDU
Brigita
sveiki,noriu studijuoti Naujuju mediju mena pas jus. Studijos deja labai brangios, ar butu imanoma istoti i VF? Ir ar yra tokiu vietu? :) Aciu uz atsakyma
VDU
Brigita rašė: sveiki,noriu studijuoti Naujuju mediju mena pas jus. Studijos deja labai brangios, ar butu imanoma istoti i VF? Ir ar yra tokiu vietu? :) Aciu uz atsakyma
Labas Brigita, įmanoma įstoti į vf vietą, viskas priklauso nuo išlaikytų egzaminų, ypač stojamojo :)Pernai metais minimalus vf balas buvo 6,87. Didžiausios sėkmės, VDU

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]