Laura rašė: Sveiki, noriu stoti į muzikos pedagoginį VDU. Problema ta, kad nežinau kaip man skaičiuosis konkursinis balas. Pagal privalomus nuostatus turėsiu laikyti lietuvių kalbos egzaminą, kuris suadro 0,2 balo, taip pat dabar reikės laikyti anglų, kokį koeficientą sudaro jis? Be to žinau, kad mano stojamasis egzaminas sudaro 0,6 balo, žadu laikyti muzikologijos egzaminą, nes maniau, kad jis daug lemia, bet dabar sužinojau, kad jis skaitosi tik mokyklinis. Prašau man parašyti kokie egzaminai man kokį procentą sudarys ir kokius man reiktų laikyti. Iš karto dėkoju.
Labas Laura,
tavo konkursinį balą sudarys stojamasis - 0,6 koeficientas, lietuvių kalba - 0,2 koeficientas. Norint pretenduoti į vf vietą būtinas anglų kalbos egzaminas B1 lygiu, jei turėsi ir šį egzaminą jis įsiskaičiuos taip pat ir jo koeficientas - 0,2. Visų šių dedamųjų pakaks tavo konkursiniam balui. Jeigu iš skilties istorija/geografija/matematika/užsienio kalba/ inform.technlg. šalia anglų kalbos laikytum dar vieną egzaminą, tarkim, istorijos, tokiu atveju skaičiuojant balą tau lygintų anglų kalbos ir istorijos rezultatus, o į balą įtrauktų tą rezultatą, kuris būtų naudingesnis tau. Tokiu atveju anglų kalbos egzamino turėjimas tau leistų pretenduoti į vf vietą.
Sėkmės,
VDU