DEV

2015 stojimas

VDU
Politika's rašė: Sveiki, Ar pasaulio politikos ir ekonomikos studijos susilaukė dėmesio tarp stojančiųjų? Ar įstojus su mokykliniu lietuvių egzaminu į valstybės nefinansuojamą vietą, galima kitais metais, perlaikius valstybinį egzaminą, perstoti į nemokamą vietą?
Sveiki, Kadangi prašymų studijuoti teikimas prasidėjo vos prieš kelias dienas, kol kas sunku atsakyti apie studijų populiarumą. Perlaikius egzaminą tikrai galima bandyti kitais metais stoti į nemokamą vietą. Taip pat išlieka galimybė pereiti į nemokamą vietą, atsižvelgiant į savo turimo vidurkio ir viso kurso rezultatus. Sėkmės, VDU
Belenkyte
Sveiki. Aš baigiau mokyklą 2014 metais, įkeltas į lama bpo atestatas. Esu įstojusi į kolegiją, bet esu pasiėmusi akademines atostogas , planuoju iš ten išeiti , todėl vėl prisijungiau į lama bpo. Kai pridėjau paraiškas į vdu rodė balus aukštus, ir dalyvavau konkurse, tik nesuprantu kodėl balai nukrito ir vietoje taip , atsirado ne ? Gali būti dėl to kad esu įstojusi ?
VDU
Belenkyte rašė: Sveiki. Aš baigiau mokyklą 2014 metais, įkeltas į lama bpo atestatas. Esu įstojusi į kolegiją, bet esu pasiėmusi akademines atostogas , planuoju iš ten išeiti , todėl vėl prisijungiau į lama bpo. Kai pridėjau paraiškas į vdu rodė balus aukštus, ir dalyvavau konkurse, tik nesuprantu kodėl balai nukrito ir vietoje taip , atsirado ne ? Gali būti dėl to kad esu įstojusi ?
Laba diena, Jeigu balas pasikeitė nepadarius jokių pakeitimų, tai gali būti sistemos klaida, dėl kurios reikėtų kreiptis į LAMA BPO centrinę būstinę (info@lamabpo.lt). Be to, sistema dar neturi rodyti ar gaunate pakvietimą studijuoti, kol vyksta prašymų registravimas. Tai, kad esate įstojusi, įtakos konkursiniam balui neturi. Sėkmės, VDU
Ana
Laba diena! Norėčiau paklausti, ar įmanoma įstoti į valstybės nefinansuojamą vietą, jeigu neišlaikai pirmojo dalyko egzaminą?
VDU
Ana rašė: Laba diena! Norėčiau paklausti, ar įmanoma įstoti į valstybės nefinansuojamą vietą, jeigu neišlaikai pirmojo dalyko egzaminą?
Laba diena, Įstoti yra įmanoma, jeigu tai nėra lietuvių kalbos egzaminas, kurį išlaikyti yra būtina, norint gauti brandos atestatą. Neišlaikius pagrindinio egzamino, viskas priklausys nuo kitų egzaminų ir metinių pažymių. Sėkmės, VDU
Biochemija
Laba diena,norėjau pasiteirauti,kiek studentų priėmėte 2014 metais į biochemijos studijų programą ir koks buvo max balas?Taip pat būtų įdomu sužinoti,ar turite besidarbuojančių studentų?Jei taip,tai kokiose įmonėse ar laboratorijose konkrečiai? P.S.(dėl smalsumo)-Kas lemia tokį aukštą biochemijos stojimo balą,kodėl pvz biotechnologijų balas yra žymiai mažesnis,nors specialybės yra labai giminingos,bent aš taip manau?Ačiū už atsakymus.
Biochemija
P.S.Kuo skiriasi biotechnologijų ir biochemijos studijų programos ir profesijps?
Goda
Sveiki, noriu sužinoti, koks buvo minimalus konkursinis balas 2014 m. stojant į tarptautinio verslo teisės magistrantūros vf ir vnf studijas?
Andrius
Sveiki, noriu paklausti, nelankius krepšinio mokyklos nėra galimybių patekti į krepšinio rinktines? Ačiū :)
VDU
Andrius rašė: Sveiki, noriu paklausti, nelankius krepšinio mokyklos nėra galimybių patekti į krepšinio rinktines? Ačiū :)
Laba diena, Galimybės visada yra, svarbiausia Jūsų turimi gebėjimai ir įgūdžiai. Sėkmės, VDU
VDU
Goda rašė: Sveiki, noriu sužinoti, koks buvo minimalus konkursinis balas 2014 m. stojant į tarptautinio verslo teisės magistrantūros vf ir vnf studijas?
Laba diena, Praėjusiais metais šioje specialybėje įstojusių į vf vietą nebuvo, o vnf balas siekė 8,57. Šių metų balai keisis pagal stojančiųjų rezultatus. Sėkmės, VDU
VDU
Biochemija rašė: Laba diena,norėjau pasiteirauti,kiek studentų priėmėte 2014 metais į biochemijos studijų programą ir koks buvo max balas?Taip pat būtų įdomu sužinoti,ar turite besidarbuojančių studentų?Jei taip,tai kokiose įmonėse ar laboratorijose konkrečiai? P.S.(dėl smalsumo)-Kas lemia tokį aukštą biochemijos stojimo balą,kodėl pvz biotechnologijų balas yra žymiai mažesnis,nors specialybės yra labai giminingos,bent aš taip manau?Ačiū už atsakymus.
Laba diena, 2014 m. į biochemijos studijų programą buvo priimti 39 studentai; max balas - 9,16. Biochemijos studentai (kaip ir kitų gamtos mokslų atstovai) dirba studijų metu gana plačioje sferoje. Kartais dirba ne pastoviai, o praktikų metu ir su tuo sieja savo bakalaurinį darbą ir vėlesnę darbovietę. Paminėsime tik sritis ir kelias konkrečias įmones. Biotechnologijos srityje žinoma Thermofisher scientific, Biotechfarma (tai biotechnologinė/biofarmacinė kompanija) ir kt.. Platus spektras vaistų pramonės ir sveikatos įmonių bei laboratorijų: Sanitas, Aconitum, įvairūs LSMU institutai ir kt.. Didelė dalis studentų dirba maisto pramonės srityje: Maisto instituto laboratorijose,alaus daryklose ir labai įvairiose maisto pramonės įmonėse kaip Pieno žvaigždės ir kt. Agropramonės srityje trąšų ar kitų produktų gamyboje, pvz. Amilina. Kosmetikos pramonės įmonėse, pvz Biok. Skirtumus tarp stojamųjų balų lemia skiriamų valstybės finansuojamų vietų skaičius. Biochemija - biomedicininiai mokslai, biotechnologija - technologijos mokslų sritis. Technologijos mokslų sritis gauna daug daugiau valstybės finansuojamų vietų. Programų skirtumai: biotechnologijos studijų programa apima daugiau genetikos, biofizikos ir molekulinės biologijos. Biochemijoje daugiau įvairių chemijos mokslų, enzimologijos. Sėkmės, VDU
Itta
Laba diena, norėčiau sužinoti kiek 2014 metais studentų priėmėte į multimedijų ir interneto technologijų studijas?
VDU
Itta rašė: Laba diena, norėčiau sužinoti kiek 2014 metais studentų priėmėte į multimedijų ir interneto technologijų studijas?
Laba diena, 2014 m. į multimedijų ir interneto technologijų studijų programą buvo priimti 29 studentai. Sėkmės, VDU
Justas.
Sveiki, kiek studentų 2014 m. pretendavo į filosofiją ir kiek jų buvo priimta? Ir ar užtektų įstoti į VF su 6,2 balu?
Simonas
Sveiki. Norėjau pasiteirauti, ar stojant į VDU reikalinga medicininė pažyma?
VDU
Justas. rašė: Sveiki, kiek studentų 2014 m. pretendavo į filosofiją ir kiek jų buvo priimta? Ir ar užtektų įstoti į VF su 6,2 balu?
Laba diena, 2014 m. į filosofijos studijų programą buvo priimta 12 studentų, o minimalus VF balas buvo 5,76. Kiekvienais metais balas svyruoja, todėl tiksliai atsakyti ar Jūsų turimo balo tikrai užteks negalime. Sėkmės, VDU
VDU
Simonas rašė: Sveiki. Norėjau pasiteirauti, ar stojant į VDU reikalinga medicininė pažyma?
Sveiki, Stojant į VDU medicininė pažyma nėra reikalinga. Sėkmės, VDU
Andrius
Sveiki,norejau paklausti ar imanoma istoti i vnf su mokykliniu lietuviu egzaminu.? Dekui.
Mhmm
Sveiki, Norėjau paklausti, koks buvo minimalus stojamasis balas 2014m stojant į Regiono kultūros studijas VF vietoje?

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]