Kepti, tai ne tik minkyti tešlą, sluoksniuoti, kepti pyragus ar formuoti sausainius. Namuose pasklidęs net ir  paprasto  kepinuko aromatas - tai šventė sielai, malonumas, proga pabūti su artimaisiais, draugais, paskanauti, pabendrauti, atsipalaiduoti, nors trumpam pabėgti nuo kasdienių rūpesčių rutinos.  Paties iškeptas gaminukas gali būti nuostabi dovana bet  kokiai  progai.

Mūsų mokykloje konditerijos specialybės  besimokantys  mokiniai gaus daug naudingų patarimų ir žinių apie šiuolaikinį kepimo meną. Teorinės žinios papildomos praktiniais įgūdžiais. Mokiniai susipažins su tešlų įvairove, išmoks jas atpažinti, parinkti tinkamus produktus jų gamybai, tinkamai paruošti, iškepti, skoningai papuošti, gražiai pateikti. Ir pradedantysis, ir kiek prakutęs, kiekvienas gaus sau naudingos, įdomios ir reikalingos informacijos, nes mokytojos ir mokiniai dalyvauja įvairiuose projektuose, konkursuose, mainų programose, atlieka praktiką ne tik Lietuvos, bet ir užsienio konditerijos įmonėse, restoranų konditerijos cechuose.

Visi žinome, kad nei vienas negimė viską mokėdamas. Tik įgijęs žinių ir praktinių įgūdžių kiekvienas  tikrai pasieks puikių rezultatų.