Su maisto ruošimu susijusi visa mitybos fiziologija, higiena, sveika mityba, valgymo ir pateikimo papročiai ir tradicijos.
Šiuolaikinis kulinaras ne tik skaniai, naujoviškai, bet ir sveikai ruošia maistą. Jis turi gebėti gražiai – skonį ir akį viliojančiai patiekti maistą.
Dirba jis su naujausia įranga, visomis moderniausiomis technologijomis. Tačiau mieliausias įrankis - kokybiškas peilis. Ne tik drabužiai turi savo mados įvairiausias kryptis, bet ir maistas, įvairūs patiekalai.
Kulinaras turi puikiai mokėti ne tik savo gimtąją, bet ir užsienio kalbas. Jis turi nuolat tobulėti, stažuotis ir perteikti savo žinias kitiems. Kartu šis žmogus turi būti ir puikus psichologas, mokėti bendrauti su žmonėmis.
Jei kulinaras yra geros nuotaikos, tai ir maistas bus skanus. Puikios higienos žinios suteikia galimybę visada patiekti švarų ir sveiką maistą.
O išmokti ir sužinoti apie tai galite Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokykloje.