Ragaudami, degustuodami ir aiktelėję iš nuostabos bei susižavėjimo, dažnai net nepagalvojame apie žmogų, kuris mums pagamino tą šedevrą. Jis paprastai lieka už virtuvės durų...
Šiandien mūsų šalyje restoranų verslas – vienas iš perspektyviausių, pelningiausių ir sparčiai plėtojasi. Matome kaip atsidaro naujos picerijos, kavinės, restoranai, barai.
Kiekvienos įmonės sėkmė priklauso nuo darnios komandos parinkimo. Viena iš pagrindinių figūrų restorano ar kavinės įvaizdžio formavime yra virėjas, todėl ši profesija visada buvo, yra ir bus paklausi.
Koks turėtų būti šiuolaikinis virėjas?
Virėjo darbas yra specifinis ir galbūt kai kam atrodo labai sunkus. Tačiau tas, kuris ją įvaldo savo kantrybe, pasišventinimu, ištverme, tampa geru specialistu, o jo profesija - prestižine bei gerai apmokama.
Kulinarija – tai nereiškia įmesti į vandenį ,,Maggi“ kubelį ir po penkių minučių mėgautis puikiu sultiniu. Valgio gaminimas virsta menu, kai virėjas sugalvoja kažką savo, kuria, nebijo fantazuoti, eksperimentuoti, nes lankytojas įvertina ne tik patiekalo skonį ir kokybę, bet ir estetinį vaizdą. Viena vertus, ši profesija reikalauja skrupulingo tikslumo, vaizduotės, kita – kūrybiškumo tam, kad sugalvoti įdomų receptą arba originalų papuošimą.
Virėjo specialybė paklausi bet kuriame šios srities sektoriuje. Geras specialistas reikalingas visur: ligoninėje, vaikų darželyje, mokykloje, moderniame biure ir prašmatniame restorane. Jis niekada neliks be darbo.