Šiais mokslo metais mokiniai dalyvavo mokymosi visą gyvenimą programos Leonardo da Vinci mobilumo projekte “Restoranų darbuotojų praktinių įgūdžių ir įvairių darbo kompetencijų tobulinimas užsienio šalyse“ Nr. LLP-LdV-IVT-2013-LT-0855 ir stažavosi Danijos, Prancūzijos, Italijos profesinės mokyklose, restoranuose ir viešbučiuose.
Projektų nauda geriausiai atsispindi dalyvių įspūdžiuose:
„Tai buvo išskirtinė kelionė: naujos pažintys, patirtis, kuria su mumis dalinosi patyrę virėjai, darbas tarptautinėse komandose - tai, kas dar labiau skatina siekti užsibrėžto tikslo! Labai patiko kolektyvas ir vidinis mokyklos gyvenimas (renginiai, veikla po pamokų). Galiu drąsiai teigti, kad įgijau įvairiapusės patirties, kurią galėsiu pritaikyti ateities veikloje!“ Aleksandras Buiko, stažuotė Danijoje
„Nepamirštamos akimirkos, neįkainojama patirtis, ypatingi mokytojai – visa tai susideda į vieną žodį Danija. Sunku trumpai atpasakoti įspūdžius patirtus ten, nes tai, ką išmokome, ką sužinojome, su kiek nuoširdžių žmonių susipažinome per penkias savaites, gali suprasti tik tas, kam teko pabuvoti mūsų „kailyje“. Nuo pat pirmos vizito dienos Danijoje pajutome teigiamas emocijas. Profesiniai, anglų kalbos, organizaciniai įgūdžiai buvo patobulinti šimtu procentu, todėl atsiliepimai apie praktikos vietą, joje praleistą laiką, patirtį ir sutiktus žmones – tik geriausi“ Dainius Bigas, stažuotė Danijoje
„Čia viskas taip kruopščiai suderinta, patiekalų skonis ir išvaizda. Čia maistas natūralus, bet į kiekvieną porciją sudėta tiek daug kūrybos ir dėmesingumo. Kaip jie sakydavo: tiesiog daryk, galvok apie idealų skonį ir tavo rankos pačios jį pagamins. Mano prancūzų kolegų natūralus požiūris į maistą buvo kaip gryno oro gurkšnis.
Čia aš išmokau kelių dalykų - niekad nebijoti atrasti, visada viską stebėti plačiai atmerktom akim, nepamiršt užsirašinėti ir visko klausinėti. O svarbiausia - kulinarija jau seniai nėra tik išgyvenimo dalis, o vis naujai atrandama meno sfera“. Monika Vaičiūnaitė, stažuotė Prancūzijoje.