Šiais mokslo metais dalyvavo Erasmus+ programos mobilumo projekte “Restoranų ir viešbučių darbuotojų praktinių gebėjimų ir darbo tarptautinėje komandoje įgūdžių tobulinimas“ Nr. 2014-1-LT01-KA102-000302. Net 34 virėjo, konditerio, padavėjo-barmeno, viešbučio darbuotojo specialybės mokiniai turėjo galimybę stažuotis Jungtinių Karalysčių, Danijos, Prancūzijos ir Italijos profesinės mokyklose, restoranuose ir viešbučiuose. Dalyviai įgijo nepakartojamos patirties tiek profesinėje, tiek asmeninėje srityse.
„Mano svajonė buvo aplankyti Italiją, taigi mano svajonė išsipildė. Gavau puikią galimybę susipažinti su Italijos kultūra, tradicijomis, su itališka virtuve. Tie visi kalnai, jūra, gamta, ji tiesiog nereali. Mes vykom į stažuotę ne šiaip atostogauti, bet atlikinėti praktinius darbus. Esu konditerė, tai gavau puikią galimybę gaminti konditerinius gaminius. Su mumis dirbo puikūs žmonės, mūsų šefas Mindaugas su mumis buvo labai draugiškas. Taigi jaunimas, jeigu pasitaiko tokia galimybė išvykti į stažuotę į Italiją arba į bent kuria kitą šalį, sutikite, tikrai nepasigailėsite, būsite labai laimingi ir pilni įspūdžių“. Brigita Vysocka, stažuotė Italijoje, praktikos vieta viešbutis PIETRE NERE
„Tokie projektai, kaip šis, suteikia žmogui labai svarbios patirties savo profesinėje veikloje. Šios programos metu aš susipažinau su virtuvės subtilybėmis, taip pat sužinojau virtuvės "triukų". Dar patiko, kad ne tik turėjau galimybę pagilinti savo kulinarines žinias, bet ir teko galimybė pagilinti savo anglų kalbos žinias. Esu labai sužavėtas tiek pačiu restoranu, tiek Londonu, tiek ir Docklands akademija. Dėkoju mokyklai ir šiam projektui už suteiktą galimybę patirti tai, ką prisiminsiu visą gyvenimą“. Ričardas Liaskovskis. Stažuotė Londone, restoranas Hazev
„Tai buvo mano pirmoji kelionė į Daniją su Erasmus+ programa. Labai patiko mokykla, kurioje mokėmės, nes ji buvo labai didelė ir moderni. Mokantis Danijoje teko paragauti jų tradicinių patiekalų, kuriuos gaminome patys. Tai buvo įdomi bei naudinga patirtis. Studentai ir mokytojai buvo labai draugiški ir paslaugūs. Apgyvendinimas ir maitinimas verti dešimt balų, nes studentams dėl nieko netekdavo rūpintis, viskas buvo apgalvota iš anksto. Būdamas Danijoje patobulinau savo anglų kalbos žinias bei profesinius sugebėjimus, kurie labai padės mano karjeroje.““. Deivydas Dimša, stažuotė Danijoje.
„ERASMUS programa yra viena geriausių galimybių, kurias galima išnaudoti mokslo metu. Ši praktika suteikia galimybę išvažiuoti praktikuotis į galbūt, labiau pažengusią šalį profesiniu atžvilgiu, taip pat pažinti svetimą šalį, jos kultūrą, patobulinti užsienio kalbos žinias. Šios praktikos metu leidžiama maksimaliai išnaudoti pasirinkimo laisvę ir patenkinti visus savo, kaip mokinio/praktikanto poreikius. Manau, kad tai man buvo geriausia ir įvairiapusiškiausia patirtis užsienyje mokslo metu, leidusi susipažinti su prancūziška virtuve ir jos darbo kultūra. Galiu teigti, kad šioje šalyje labai rimtai vertinami praktikantai, kurie turi galimybę gauti tikras užduotis, daug atsakomybės bei pilnai susipažinti su profesionalaus darbo virtuvėje specifika. Mėnuo praleistas Prancūzijoje suteikė pasitikėjimo savimi, leido atrasti savo neatskleistas galimybes bei padėjo puikius pagrindus profesinėje karjeroje. Dainius Bigas, stažuotė Prancūzijoje, praktikos vieta: Restoranas „Le Dix“