Būsimi konditeriai supažindinami bei išmoksta dirbti su įvairiais maitinimo įmonių įrengimais, mokosi apie įvairias maisto prekių grupes, įgyja įmonės veiklos apskaitos, ekonomikos ir verslo pagrindų žinių, mokosi civilinės saugos, mitybos ir higienos pagrindų, darbuotojų saugos ir sveikatos disciplinų, taip pat gilina žinias mokydamiesi informacinių technologijų.

Mūsų mokykloje specialybės dalykų teorinės žinios derinamos su praktiniu mokymu, todėl  visada  teorinius dalykus galima pasitikrinti ir įtvirtinti gaminant konkrečius konditerinius gaminius. Pirmiausia būsimi konditeriai pradeda mokslus nuo lengvesnių, paprastesnių dalykų: mokinasi  gaminti sirupus, glajus, kremus. Vėliau gamina sausainius, vyniotinius, pyragus, bandeles, keksus. Na, o galiausiai, išmoksta pagaminti ir visų švenčių karalių- tortą, jį gražiai puošti, pateikti.  

Ne veltui australų virtuvės ir restoranų kritikas Kristofas Vagneris knygoje rašė: „Kiekvienas, kas bent kartą yra turėjęs svečių žino: desertas lemia, ar vaišės pavyko, ar ne“. Mūsų mokykloje besimokančių mokinių šis klausimas nekankina.  Mokytojų komanda dirba tam, kad mokiniai maksimaliai išnaudotų savo gabumus ir žinias, nes pagrindinis uždavinys - pagaminti skanų maistą. Tortai ir kiti kulinarijos bei konditerijos gaminiai gaminami naudojant kuo mažiau cheminių dažiklių ir kitokių nenatūralių priedų. Tortams, pyragams, pyragaičiams pagardinti gaminami  natūralūs kremai, naudojami natūralūs jogurtai, grietinėlė, šviežios bei šaldytos uogos.  Iš natūralių produktų mokiniai mokosi gaminti ir konditerijos gaminių papuošimus.

Todėl visus, kurie mėgsta, nori ir netingi skaniai, gražiai gaminti kviečiame prisijungti prie mūsų komandos ir išbandyti savo jėgas.