Pats žodis konditerija asocijuojasi su tai, kas yra saldu, skanu, gražu, šventiška. Dauguma mūsų neįsivaizduoja šventės be gražaus pyrago ar torto.

„Konditerija yra prisiminimų kupinas menas“ kažkada yra pasakęs žymus prancūzų virėjas Urbanas Dubois. Mokykloje išmokoma  konditerijos pagrindų, prisimenant, ką kepdavo mūsų protėviai, o  pritaikant naujus produktus ir naujas technologijas sukuriam daug įdomių, naujų kepinių.

Kas moka pasigaminti išskirtinį skanų tortą, tas gali suteikti jiems pavadinimą. Tortai dažnai būna pavadinti išradėjų vardais: tai žymusis tortas „Sacheris“, Tortas „Dobosas“, pavadinami žymių žmonių vardais: visiems gerai žinomas tortas „Napoleonas“, tortas „Mocartas“, desertas „Ana Pavlova“ arba suteikiant jiems mielus lietuviškus pavadinimus: kaip pavyzdžiui tortai „Rūta“, „Nemunas“, „Nėris“, „Baltija“ .

Ateikite mokytis į mūsų mokyklą. Net ir tie, kurie niekada nekepė skanėstų, gali išmokti pagaminti konditerijos šedevrus. Reikia tik labai norėti ir nebijoti įgyvendinti savo   kūrybinių fantazijų.

Konditerius ruošiame po pagrindinio  išsilavinimo - mokymosi trukmė 3 metai. Baigus mokyklą, jūs įgysite ne tik vidurinį išsilavinimą, bet ir turėsitė konditerio kvalifikaciją. Po vidurinio išsilavinimo konditerio kvalifikaciją įgysite per vienerius mokslo metus.

Nėra jokių stojamųjų egzaminų, o gerai besimokantiems dar ir stipendija išmokama.

O kur dar tarptautiniai projektai. Didelė dalis mokinių turi galimybę pasitobulinti Italijoje, Prancūzijoje, Portugalijoje, Vokietijoje, Lenkijoje, Danijoje, Suomijoje, Norvegijoje ir kitose šalyse. Norintys tobulėti ir lavintis toliau turi galimybę tęsti mokslus Lietuvos bei užsienio šalių aukštosiose mokyklose.