Paklaustas, nuo ko prasideda šis kelias, vyrukas netrunka atsakyti – tai geras pasirinkimas, gabumai ir pastangos. Geras pasirinkimas – tai pasirinkta gera mokykla. Ja tapo Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokykla, kuri padėjo virėjo specialybės pagrindus, suteikė galimybę įgytas žinias ir praktinius įgūdžius patobulinti stažuotės metu Danijoje, praktinį mokymą atliekant puikiuose Vilniaus restoranuose...

Aleksandro gabumai virėjo darbui buvo pastebėti ir įvertinti, nes mokykla delegavo į AEHT (Europos viešbučių ir turizmo mokyklų asociacijos) konkursą Serbijoje. Tarp daugiau kaip 500 dalyvių iš 30 Europos šalių, tarptautinės komandos sudėtyje teko dalyvauti dekatlono – dešimties pagrindinių virėjo kompetencijų, atliekamų per tam tikrą laiką, rungtyje. Iškovotas bronzos medalis.

Tais pačiais metais, kartu su grupės draugu Tomu Versocku, Aleksandras dalyvavo LRVVKA organizuotame konkurse „Jaunojo virėjo komanda 2014“ ir laimėjo sidabro medalį.

Niekas į rankas neįkrenta be pastangų, todėl nuo pirmosios mokslo metų dienos, Aleksandras visas teikiamas žinias godžiai sėmėsi pamokų ir praktinių užsiėmimų metu, analizavo, dalyvavo visuose renginiuose, bendravo su gastronomijos meistrais. Visos šios pastangos davė puikių rezultatų – džiaugiasi Aleksandras.

Mokykla turi didelį skaičių absolventų, kuriais didžiuojasi. Papildyk jų gretas.