Stažuotės metu mokiniai gamino tradicinius daniškus ir klasikinius patiekalus. Dirbdavo komandomis. Paskutinę savaitę turėjo sukurti trijų patiekalų meniu, užsakyti produktus, sukurtus patiekalus pagaminti, padengti stalus ir aptarnauti svečius. Laisvalaikiu mokiniai galėjo leisti laiką mokykloje, kur yra kompiuterinė, žaidimų kambarys su biliardo, stalo teniso stalais, sporto ir kino salės. Vyko ekskursijos Roskildėje ir Kopenhagoje.

Stažuotėje padarytą pažangą ir įgytus įgūdžius įvertino danų mokytojai, o grįžus namo pažymiai buvo užskaityti ir įrašyti į dienyną, mokiniai gavo Europass mobilumo dokumentus. Įgytos tarptautinės kompetencijos neabejotinai padės mokiniams sėkmingai tobulėti savo pasitrinktoje virėjo profesijoje.

Mokinių įspūdžiai:

Rasa Aleksiuk, 617 gr.: Tai buvo labai naudinga ir įdomi patirtis. Išmokau daug naujo. Patyriau be galo nuostabių įspūdžių ! Labai buvau nustebinta danų gyvenimu, bendravimu ir aplinka. Įspūdingiausia man buvo apžvalga kiaulių skerdykloje, žuvies išdarinėjimas ir higiena ! Labai įdomu buvo dekoruoti patiekalus ir patiems juos kurti iš paskirtų produktų. Mokytojai, darbuotojai, o būtent valytojos buvo be galo draugiški ir bendraujantys, visada pakeldavo nuotaiką. Tai buvo nepakartojama kelionė :)

Agnė Kukytė, 617 gr.: Tai buvo labai įdomi patirtis. Išmokau gaminti begalę įdomių bei skanių patiekalų, dirbti komandoje, kurti meniu, dekoruoti patiekalus ir serviruoti stalus.  Labai patiko žmonės ir jų gyvenimas. Visi Danai yra be galo kultūringi ir nuoširdūs. Dėstytojai taip pat buvo labai geri, puikiai atliko mokytojo darbą. Jeigu iškildavo problema, visos mokytojos padėdavo. Pati aplinka taip pat sužavėjo. Ne tik Roskildėje, bet ir Kopenhagoje architektūra nuostabiai graži. Jeigu būtų galimybė sugrįžti atgal, tikrai atvažiuočiau be jokių abejonių!

Veronika Romachina, 217 gr.:  Stažuotė Danijoje - tai puikiausia galimybė patobulinti savo kompetencijas, sužinoti daug naudingos informacijos ir išbandyti visa tai praktikos metu. Tai galimybė sužinoti daugiau apie jūros gėrybes, jų paruošimą ir pateikimą, meniu sudarymą, stalo serviravimą ir taip toliau. Kiekvieną dieną galima sužinoti kažką naujo ir nuobodu tikrai nebus. Be profesinio tobulėjimo taip pat galima sutikti daugybę naujų žmonių, susipažinti su kitos šalies kultūra, linksmai ir naudingai praleisti laiką. Siūlyčiau nebijoti sunkumų, nuvažiuoti ir viską pamatyti savo akimis. Gauti kuo daugiau informacijos, kurios prireiks būsimoje profesijoje.

Vladyslav Olechnovič, 626 gr.: Labai dėkoju už tokią galimybę sudalyvauti Erasmus projekte, ir atstovauti mūsų mokyklą. Stažuotė buvo įdomi ir pamokinanti. Praktiniai darbai buvo labai įdomūs, kaip ir visokios ekskursijos po  Danijos apylinkes. Labai gražūs architektūros pastatai kaip ir jų istorijos.Labai esu dėkingas mokytojams (Anja,Bettina,Pelle) kurie mane mokė, koregavo, padėjo tobulėti. Jų dėka išmokau daugybės dalykų, kurie pravers man kaip virėjui.