DEV

Dirbti stiuardese/stiùardu

M.........
nors esu dar moksleive.bet si darba svajoju nuo vaikistes.Moku Lietuviu,Anglu,Lenku,Rusu ir papildomas Ispanu.bet dirbti noriu uzsienyje.:)))
na bet kas zino jeigu krize praeis tai gal ir grisiu i Lietuva.
Stiuardesė
Kamilei:
Ėjau į atranką Vilniuje, tuometinėje Lithuanian Airlines, vėliau FlyLAL Lithuanian Airlines.
Atrankos tikrai nėra žiaurios, dabar, kai aš dirbu komisijoje, stengiuosi nekurti įtampos, o ją malšinti. Dėl kalbų - svarbu gerai mokėti anglų kalbą, nes tai bus tikrinama mini egzaminu. Jei mokama papildomų kalbų, tiesiog paklausiam poros žodžių ir tiek. Meluoti tikrai nevepatariu, nes pvz. nuskrendi į Maskvą, parašyti, kad moki rusiškai, o iš tikrųjų nė a, nė b. Jei eisi Vilniuje, tai susitiksim.
JULIJA
Labas visoms,
siandien parasiau keletui avia kompaniju, kurios rengia siuos kursus. Bandau susirasti daugiau informacijos apie orlaivio palydovo darbą, nes ne tik svajoju ir apie tai galvoju, bet stengiuosi "veikti". Merginos,kurios dirbate si darba, gal galite pasidalinti nedidele paslaptimi?:) kokia yra ar buvo kursu kaina mazdaug? manau zinojimas, pades pasiruosti "piniginei":) Nekantrauju pradeti mokytis...uch..
Kamilė
Angliskai kalbu gan neblogai, zinoma reikia dar tobulinti gramatika, bet stengiuosi. O egzaminuose buna pateikta situacijos kurios gali nutikti lektuve? Laiko dar turiu, tai zadu pasimokinti rusu ir prancuzu.
Siais metais nesusitiksim, bet kitais metais tai tikrai bandysiu. O ar stiuardese gali pradeti dirbti nuo 18-iolikos, ar kaip kazkas sake nuo 21?

Stiuardesė
Julijai:
Kursai nekainuoja. Tu pasirašai sutartį su aviakompanija ir tada ji tave siunčia į kursus, už juos moka. Jei tau pasirodo per sunku, ar tu nebenori, tuomet turi grąžinti pinigus - pas mus flyLAL'e buvo 2500 Lt.
Kamilei:
Nors egzamino struktūros atskleisti negalima, bet... gal neatleis. Jis nuolat kinta, bet būna, kad reikia įrašyti, kaip mandagiai atsakytum į klausimus, ką sakytum nurodytomis situacijomis, dialogų pildymas pagal paveikslėlius, gramatikos tikrinimas, bendrų su aviacija susijusių žodžių tikrinimas.
Čia reikalavimai pretendentams:
Amžius – ne jaunesni kaip 18 metų;
Sveikatos būklė – atitikti 2 klasės Sveikatos pažymėjimo reikalavimus;
Mokėti plaukti;
Mokėti skaityti, rašyti ir suprantamai bendrauti lietuvių ir viena iš ICAO darbinių kalbų.
Pageidautina, kad turėtų keleivių aptarnavimo technologo profesinę kvalifikaciją, kolegijos baigimo diplomą, universitetinio mokslo bakalauro laipsnį arba būti šių mokymo įstaigų studentu.
Mielai laukiu klausimų, pasistengsiu į visus atsakyti. Sėkmės.
Stiuardesė
DAR PAPILDOMAI JULIJAI:
gerai, kad siuntei pageidavimus, bet ar aviakompanijai, ar rengimo centrams. Jei aviakompanijoms - tai nemokamai bus, jei rengimo centrams - tai kainos įvairios, nuo 250 - virš 1000 litų. Gali būti, kad ir aviakompanija ruošia kusrus. Tokius kursus baigusieji, yra labiau pripažįstami atrankose.
JULIJA
2 laiskai aviakompanijai,o 1 laiska mokymo centrui,tiesiog detalesnei info gauti. Parasyciau dar aviakomp., bet tiksliai nezinau,kaip man laiske isdestyti mintis,kad jie pasirasytu sutarti su manimi siam darbui.
Kamilė
O uztenka tureti tik keleivių aptarnavimo technologo profesine kvalifikacija? (kaip supratau, ja igyni kursuose, ar ne?)Nes as noreciau is kart po dvyliktos klases dalyvauti atrankoje.
Beje, ar labai didele stiuardesiu paklausa? I atrankas daug merginu ateina?
Stiuardesė
Profesinė kvalifikacija gaunama kursuose, išklausius atitinkamų valandų kursus ir išlaikius egzaminus. Dabar yra susidariusi sudėtinga situacija. FlyLAL, AirBaltic atleido daug itin aukštos kvalifikacijos stiuardesių/ų, tad jie sudaro atrankų pagrindus,bei dar kiti atėjusieji. Ateina daug, apie 200 (čia jau po elektroninės atrankos), tad konkurencija didelė, o atrinkti reikia tik 10, kartais 2 ar 4.Be to, šiuo metu daug ieškoma stiuardų, kurių taip pat, kaip ne keista, yra daug.
JULIJA
gal kokiu patarimu galetum duoti?
Stiuardesė
Kokių patarimų ? Ką rašyti motyvaciniame laiške ? Ar kaip pasiruošti atrankai ? Kaip elgtis atrankoje ?
JULIJA
taip,klausiau del motyvacinio laiško..., bet sudomino ir pasiruošimas atrankai bei del elgesio.. tikrai busiu nuoširdžiai dėkinga už atsakymą.
Kamilė
Net nesitikejau, kad tiek daug ateina.
O kaip yra su akiniais? Jei nesioji juos, tu privalai detis kontaktinius lesius, ar galima buti su akiniais?

Butu gerai, kad papasakotum, kaip geriau elgtis atrankoje.
Stiuardesė
Jei nešioji akinius, privaloma dėtis kontaktinius lęšius. Akiniai gali trukdyti kai kuriose situacije. Dabar apie atranką -
Apranga - viskas su saiku, kelnės arba sijonas apie kelius, bateliai arba ne aukšti auštakulniai, sutvarkyti plaukai, kosmetikos tik su saiku, jei yra auskarai, tai mažyčiai, nagus reikia susitvarkyti.
Bandra savijauta - pasitikėkiti savimi, nusiraminti, nedrebėti, nemikčioti, netūpčioti, nežvengti.
Apgalvoti -
1. papasakokit apie save
2. ką žinote apie mūsų aviakompaniją
3. kodėl mes turime pasirinkti jus
4. ko siektumėte mūsų darbe
5. kodėl renkatės šį darbą
6. kaip jus apibūdintų draugai ir šeima
7. kaip apibūdintumėte save
8. ko tikitės iš naujo darbo
9. jūsų teig., neig. savybės
10. kaip save įsivaizduojate po 5 metų ?
11. kokio atlyginimo tikitės
12. kokių klausimų, kurių jūs tikėjotės, aš nepateikiau
13. ar turite klausimų mums.
Neatsakykite taip ar ne. Akių kontaktas svarbus, adaptuokitės aplinkoje, savo atsakymus siekite su aviakompanija, parodykite, kad jus domina šis darbas. Žinokite kokias kalbas mokate. Į klausimą apie atlyginima nesakykite labai daug ar mažai.
JULIJA
Kaip dėl motyvacinio laiško?
Stiuardesė
Motyvacinis laiškas CV formos + mano pateikti klausimai.
Kamilė
O jeigu negali nesioti lesiu, tai belieka atsisveikinti su stiuardeses darbu?
Stiuardesė
Jei negali nešioti lęšių, tai s stiuardesės darbu gali atsisveikinti. Juk jie gali nukristi eksrtemalioje situacijoje pvz. smarkiai banguojant jūrai.
JULIJA
viltis durniu motina, bet pabandyti manau verta, kad ir kokia paklausa bebutu..
AISTE
Sveiki, norėčiau paklausti jeigu tarkim nebaigi gimnazijos, o tiesiog baigi vidurinę gan gerais pažymiais tai ar bus šansų tapti stiuardese?

mano anglu kalba yra labai gera, rusu moku nuo pat vaikystes, greit imsiu ispanu kalbos, o dabar mokausi vokieciu. Uzsieniu kalbos man pakolkas labai gerai sekasi, save priziuriu, inkstiru nera spuogu taip pat, plaukti moku ir t.t.

tik vat yra mano minusas, as nelabai suprantu matematiką, tai yra mano didžiausia problema..

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]