DEV

Dirbti stiuardese/stiùardu

Eva
Vasarą baigsiu kolegiją ir galvoju apie šį darbą. Dabar mokausi ispanų ir prancūzų kalbų, anglų savaime suprantama, gal dar tik rusų reikėtų pagerinti. Sveikata irgi nesiskundžiu. Išvaizda, manau, atitinka irgi, bet va riešo vidinėje pusėje turiu tattoo ;( gal po ilgais marškinėliais ir neišlįstų, bet... galvočiau apie panaikinimą, bet po jo randas tikriausiai liks ;( ką daryti? ar jau tikrai neverta su tattoo atrankoje rodytis? o gal priimtų? kaip manot?

Laura
Eva, pati domiuosi šia specialybe, skaičiausi kokie keliami reikalavimai norint dirbti šį darbą. Naršydama internete perskaičiau, jog einant į antranką prašoma dėvėti marškinėlius trumpomis rankovėmis ir kūno spalvos pėdkelnias, jog būtų matoma ar ant kūno nėra randų, bei tatuiriuočių. Mano manymu neverta bandyt, nes tik nnusivilsi. Paskaityk čia: http://www.delfi.lt/verslas/transportas/darbas-kurio-su-randais-ir-akiniais-negausi.d?id=61834891

Eva
Perskaičius ir aš tuos straipsnius.. na bet gal.. :/

Giedrie
Sveiki, gal is cia esanciu dirba kas nors airlituanica ? Buciau dekinga jeigu kas nors atsakytu,reikalinga info))

Klaudija
Sveiki. Perskaičiau visą šį forumą ir man vis neaišku. Baigiau mokyklą ir dabar noriu tapti stiuardese. Ar man eiti kažkur mokintis ir tik tada bandyt ar galiu iš kart bandyt? Gal galit padėt ? Nežinau nuo ko pradėt. Perskaičiau visus reikalavimus ir viskas tinka. Puikiai moku anglų kalba. Sveriu 49kg ūgis 164cm. Skaičiau ,kad reikia mokintis kažkokia profesija ar tai geriau? Ar turėčiau eit dabar mokintis į kokį universitetą ar galiu bandyt iš kart stiuardesės darbą? Iš tikro baisu ,kad nieko neišeis ,bet nenoriu atsisakyt šios svajonės nuo vaikystės. Labai tikiuosi ,kad padėsit ir papasakosit ką man daryt. Laukiu laiškučio į paštą jei nesunku :) blazklau@gmail.com .Ačiū iš anksto :)

Klaudija
Pamiršau pridėt jog išlaikiau LIETUVIŲ,MATEMATIKOS,ANGLŲ,ISTORIJOS valstybinius egzaminus :)

Alisa
Sveiki, dirbantys aviacijos srityje. Siaip informacijos pakanka, bet turiu pora klaisimu: Kokios yra amziaus ribos siai pozicijai?Man nebe 18 ir nebe 20, bet labai svajoju apie toki darba....Ar prasminga bandyti ar nebeverta? Koks bent apytiksliai turi buti svoris?Esu auksta 175 cm. Koks turi buti anglu kalbos lygis?Juk tas lygis :fluently: labai netiksliai apibrezia......Ar tiesiog reikia moketi KALBETI ar anglu t.b. IDEALI? Labai prasau ir laukiu atsakimu is tu kurie jau dirba!!!Man, galima pasakyti, paskutinis sansas )))))Veliau bus per velu....bet esu rimtai nusiteikus ir to darbo noriu tikrai ne del romantikos. Jeigi kam nesunku galite atsakyti pastu tais@inbox.lt arba cia:)

Alisa
Perskaiciau beveik visa foruma iskylo dar klausimu:) Visi cia kalba apie tas atrankas, kada kas eis ir t.t.?As persiziurejau keliu kompaniju puslapius ir jokiu skelbimu ten neradau. Tai gi kur skelbiamos tos atrankos Lietuvoje,Latvijoje?I jas turi pakviesti ar varo visi norintys? Beje, Stiuardese, jei dar lankotes cia. Prasau parasykit savo mail`a arba jei nenorite viesinti i mano pasta tais@inbox.lt. Labai reikia jusu patarimu ir parties!!!Is anksto dekoju!

Alisa
Stiuardese rašė: http://verslas.delfi.lt/transportas/darbas-kurio-su-randais-ir-akiniais-negausi.d?id=61834891 Rekomenduoju paskaityti si straipsniuka, konsultavo mano kolege. Straipsnyje butent susintetinta visa pagrindine informacija, kuria ir aptarinejome siame forume jau gal kokius 5 metus.
Stiuardese, matau jau beveik 2 metus nesilanket cia(((((vis dar tikiuosi, kad pamatysit mano zinutes.....nezinau kas dar galetu suteikti patikima informacija.

kacck
Sveiki, man irgi įdomu. Ar baigusi mokyklą turiu iškart į kursus eit? ir ar nesvarbu kokius egzaminus laikysiu? ta prasme, ar reikia geografijos, istorijos ir pan. ačiū:)

alss
aš irgi vat norečiau paklaust. turint įgimtą širdies ydą, bet neturint dideliu problemų del to, praleidžia? leidžia dirbt?

Alisa
Skambinau i BAA, man sake, kad ta 2 kl.med apziura galima praeiti paciai...pries kursus. Ir siaip t.y. prasminga, nes jeigu nepraeisi nera prasmes toliau ka nors daryti...tik kad ji kainoja 300 euru...ir zinoma jokiu garantiju.... Dar noriu paklausti: gal kas nors asmeniskai susirasinejo su nare Stiuardese ir galetu pasidalinti kontaktais? Labai reikia! Tais@inbox.lt

Stiaurdesė
Sveiki, po daug laiko apsilankiau forume, žiūriu, daug klausimų atsirado :) Taigi, trumpai ir apibendrintai: 1. reikia pereiti meidicininę komisiją orlaivio palydovams ir tada išduodamas sveikatos pažymėjimas (komisija ir nustato, galima ar ne dirbti šį darbą esant įvairiems organizmo funkcionavimo sutrikimams), privaloma turėti antros klasės EASA sveikatos pažymėjimą; 2. galima baigti pradinio rengimo kursus (tiek Lietuvoje, tiek užsienyje) - čia suteikiamos pagrindinės teorinės ir praktinės žinios, išduodamas sertifikatas, dažnai kartu tvarkoma ir medicininė pažyma, ir pirmosios medicinos pagalbos kursai ir t.t. Kursams nereikia būti išlaikius specialiai kažkokius tai egzaminus ar pan. Privalima būt 18 m., turėtu vidurinės mokyklos baigimo atestatą ir mokėti anglų kalbą. 3. kai kurios įmonės einant į darbo atranką reikalauja pateikti sertifikatą, tačiau daugelis įmonių pačios paruošia orlaivio palydovus 4. dėl anglų kalbos - reikia atitikti B2/C1 tarptautinį lygį, galite pasižiūrėti reikalavimus internete.

Alisa
Stiaurdesė rašė: Sveiki, po daug laiko apsilankiau forume, žiūriu, daug klausimų atsirado :) Taigi, trumpai ir apibendrintai: 1. reikia pereiti meidicininę komisiją orlaivio palydovams ir tada išduodamas sveikatos pažymėjimas (komisija ir nustato, galima ar ne dirbti šį darbą esant įvairiems organizmo funkcionavimo sutrikimams), privaloma turėti antros klasės EASA sveikatos pažymėjimą; 2. galima baigti pradinio rengimo kursus (tiek Lietuvoje, tiek užsienyje) - čia suteikiamos pagrindinės teorinės ir praktinės žinios, išduodamas sertifikatas, dažnai kartu tvarkoma ir medicininė pažyma, ir pirmosios medicinos pagalbos kursai ir t.t. Kursams nereikia būti išlaikius specialiai kažkokius tai egzaminus ar pan. Privalima būt 18 m., turėtu vidurinės mokyklos baigimo atestatą ir mokėti anglų kalbą. 3. kai kurios įmonės einant į darbo atranką reikalauja pateikti sertifikatą, tačiau daugelis įmonių pačios paruošia orlaivio palydovus 4. dėl anglų kalbos - reikia atitikti B2/C1 tarptautinį lygį, galite pasižiūrėti reikalavimus internete.
Stiuardese, prasau jei turite laiko, atsakykite i mano klausymus:)Labai padesite)Rasiau jums laiska i pasta, bet nzn ar dar naudojates siuo pastu?......gal galima kaip nors susisiekti asmeniskai? tais@inbox.lt Busiu LABAI dekinga!)

Edvinas
Sveiki,labai noriu tapti orlaivių palydovų, tai norėjau paklausti kureme mieste ruošia orlaivių palydovus? Ir ar labai didelė problama yra jai aš labai mažai kalbu rusiškai bet galiu laisvai kalbėti italų ir ispanų?

Viktorija
Klausimas Stiuardesei: Aš busima 9-toke, bet nuo mažens svajoju buti stiuardese. Man kyla daug klausimu. Net nezinau nuo ko pradeti. Butinai baigus 12 klasiu reikia stoti y Universiteta, kad paskui galeciau laikyti stiuardeses kursus? Jie mokami? Stiuardesei reikia gerai mokytis matematika? Anglu kalba labai gerai moku, rusu gal siek tiek, ir mokinuosi Ispanu? Kokiu dar kalbu reiketu moketi? Didziulis noras man kyla tapti stiuardese o jei tapsiu kazi po kokiu dvieju metu neatsibos. Kaip tau? Kiek metu jau do dirbi? Aciu.

Pilotas
Stiuardesei Tiesiog užtikau ši forma ir netyčia perskaičiau. Aviacija daugeli žmonių žavi kaip ir ši stiuardesė. Visi jos parašyti komentarai atsakymai į klausimus yra visiškai tiesus ir teisingi nieko negražinant ir nebloginant. Norėčiau jai padėkoti bandant jaunajai kartai perduoti, patirtį ir žinias apibudinti šio romantiško bet kartu ir sunkaus darbo ypatumus. Realiai neįsivaizduoju iš kur pas 39-ių mergina, auginančia du vaikus ir turinčia 6 skrydžius per savaite lieka laiko atsakyti i forumo klausimus, pasidalinti patirtimi. Jus tikrai nerealiai nuostabi. Ačiū jums.

Stiuardesė
Sveiki, ačiū už pagyrimus ;-) Tikiuosi, kad pagelbėjau bent vienam žmogui, per visą mūsų forumo gyvavymą susilaukiau labai daug klausimų tiek čia, tiek el. paštu. Edvinai - orlaivio palydovus ruošia Vilniuje. Pagrindinė aviacijos kalba - anglų.Kursai yra mokami. Viktorija - pirmiausia būtinai baik mokyklą. Stiuardesė - tai ne specialybė, kurią gali įgyti universitete ar kolegijoje. Labiau tai darbas, vėliau ir gyvenimo būdas. Geriau pirmiau baik mokslus, įgyk išsilavinimą, o tada galėsi galvoti, ką norisi dirbti. T.y. norintdirbti orlaivio palydove nėra svarbu, kiek esi gavusi iš matematikos ar fizikos. Svarbu, kaip tu mokėsi dirbti komandoje, kiek esi dėmesinga, kaip gebi susitvarkyti ypatingose, stresinėse situacijose ir kt. Šiame darbe daug svarbiau yra praktiniai įgūdžiai. ] Sėkmės visiems, siekiantiems savo svajonių ;-)

Pilotas
Sveiki Stiuardese, Gal truputi galėtumėte papasakoti kaip stiuardu darbas liečia jūsų gyvenimą, tikriausiai daug pamatote miestu, įvairiausiu oro reiškiniu, juk tenka pabūti ir įvairiu miestu viešbučiuose, ar kompanijos skiria gerus? Kaip dažnos keliones įtakoja jūsų asmenini gyvenimą ar užtenka laiko skirto šeimai, ar antroji šeimos puse neliūdi? kol jus išvykusi? O gal pati jau turite piloto licencija? Gal vis dėlto jus traukia dangus nebūtinai dirbant stiuardese o tiesiog pats skrydis.....

Egle
Iki kiek metu diebamas sis darbas?

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]