DEV

Dirbti stiuardese/stiùardu

Jekaterina
Alina, ar galėtum duoti savo paštą? Norėčiau su tavim pabendraut:)

Dovilė
Sveiki. Esu katik pabaigusi mokyklą ir norėčiau sužinoti, ar dabar kur nors vyksta atrankos i stiaurdesių apmokymus?

Karina
Sveiki, esu dar tik mokinė, bet jau labai senei svajoju tapti stiuardese. Norėčiau paklausti ką reikia baigti, kad gautum šį darbą? Kokie mokykliniai egzaminai reikalingi, ar glima po 12kl eiti į kursus ir po jų isidarbinti tamtikroje kompanijoje? Ir dar vienas klausimas ar priima su kreivom kojom?

Greta
O kaip su rusu kalba? ar be jos neimanoma buti stiurdese? pvz as mokausi prancuzu.

Liudmila
Sveiki,as dabar mokausi 12 klaseje,kaip matot greit baigsiu mokykla,susidomejau stiuardeses profesija,bet kazin ka apie ja te zinau.Pirma kur stot?Kokiu pamoku reik zinot ir pazymiu turet?As net nezinau,neesu girdejus.Man 16metu,lapkryti bus17.As beto esu cigone,tad nezinau ar net mane priims.Labai noreciaukad i mano klausymus kas nors atskytu.:}

Stiuardesė
Mano atsakymas visada paprastas - jei nieko nežinai apie stiurdesės darbą, tai jis ne tau. Juk pilna įvairių straipsnių, youtube video apie šio darbo specifiką, vos ne 40 psl. forume rašoma apie stiurdesės darbą, įvairias problemas, reikalavimus, įsidarbinimo galimybes. Jei norėsit šio darbo, tai tikrai pasiskaitysit. Ir dar karta nurodau: STIUARDESĖ - TAI DARBAS, NE SPECIALYBĖ. Niekur tokios specialybės nemoko. Baigsit universitetą, tada galėsit eiti į kursus. O kreivakojų tai tikrai nieks į šį darbą nepriims.

:)))
Stiuardeses darbas - ne grozio konkursas, priima ir su kreivom kojom.

svečias
Sveiki. Dar esu mokynė. Ar reikia stoti į universitetą ar iš karto galima eiti į kursus?

ramintuuukas
Gerbiama stiuardese, norėjau paklaust: mano ūgis 169cm, sveriu 75kg. Ar aš turiu šansų gaut darbą, ar net neverta bandyti?

Gintute
Hmm.. perskaiciau beveik visa foruma ;D visokiu minciu ir ydomybiu prisiskaiciau.. :) smagu. Turiu pasakyti kad mano ta vadinamoji svajone taip pat tapti stiuardese. Seip ilgokai ieskojausi nete visokios info ir panasiai.. Kaika radau kai ko ne.. Seip Lietuvoje manau tai labai sunku, nervina kad nesuteikia cia jokiu simtaprocentiniu galimybiu ir pan, kursu neorganizuoja arba jei organizuoja idarbinimo galimybes negarantuoja.. hm.. tai ilgai ieskojausi nuo ko cia pradeti. :) Tai gal dabar gal kas zinot, Stiuardese tu, kada kokia wizzairo atranka Lietuvoje ir pan? Ar galbut kokia atviru duru diena ? Aciu :)

Gintute
Dar klausimelis gal kas bandys dabar, cia uz keliu dienu, y Qataro stiuardesiu atranka?

klausimas
Patekau i Qataro stiuardesiu atranka, sekmadieni vyks short interview, gal kas zino ko ten galetu klausti, kaip pasiruosti?

:)))
nueik i puslapi www.cabincrew.com i Qatar foruma ten yra viskas parasyta, ko klausia, ka atsakyti ir pan.

kizz
Sveiki, kas buvote Qataro atrankoje? Gal galetumete papasakoti kaip sekesi? Ko klausinejo, ar daug zmoniu atrinko ir t.t.? Buciau labai dekinga ;)

Gintute
Jo butu labai ydomu suzinoti.

Bevarde
Buvau sestadieni.Zmoniu daug nebuvo (apie 30).Is ju atrinko apie 12 zmoniu kitam etapui,kuris bus kita sekmadieni.Ten turesime interviu su avialiniju atstovais,o tada jau jie duos verdikta:) Nieko daug neklausinejo,tiesiog reikejo atrodyti kaip buvo prasyta,tureti cv ir interviu metu angliskai papasakoti apie save.

Bevarde
Na prisedau prie PC, tai dabar galiu papasakoti smulkiau:)Taigi,kaip minejau buvau atrankoje sestadieni 10.20 d. susirinko dvidesimt kazkeli zmones, bet is bendro konteksto supratau,kad dar viena atranka buvo ir sekmadieni. Antrankoje nieko ipatingo,susirinkome visi i viena auditorija kur buvo pateikta tik pirmine informacija apie kompanija, ko jie is musu tikisi ir ko mes galime tiketis is ju. Taigi, nieko daug nesuzinojome...is esmes tik tai, kas jau buvo skelbiama pries tai. Atlyginimu klausimas zinoma buvo nutyletas, bet buvo pamineta, kad tiems kas preis paskutini tura reikes pasidaryti sveikatos pazymejima uz savo pinigus (apie 1000lt), o toliau jau kompanija mumis pasirupins. Dar buvo pamineta tai,kad visa smulkesne informacija bus pateikta kitame atrankos ture.Viskas buvo destoma anglu kalba.Po viso sito, is auditorijos buvome paprasyti iseiti ir uzeiti po viena,pristatyti savo cv ir siek tiek papasakoti apie save anglu kalba.Ir butina tinkamai atrodyti,taigi jei kada eistite i atrankas laikykites reikalavimu,tai gana svarbu:)Tada kai visi po viena prisistate,paskelbe zmoniu sarasa kurie pateko i kita etapa ir liepe laukti smulkesnes info el.pastu. Vakar gavau laiska,kur vel nurodyti reikalavimai: - jokiu palaidu plauku - sijonas iki keliu - palaidine trumpomis rankovemis - uzdari aukstakulniai -kuno spalvos pedkelnes - jokiu saliku - jokiu spalvotu linziu - jokiu priaugintu blakstienu:)) - auskarai gali buti tik du (kiekvienoj ausyje po viena, jokiu kitokiu) - tureti su savimi nuotraukas (pasine ir visu ugiu,su dalykine apranga) - santrauka apie save - paso kopija - auksciausia imanoma issilavinimo atestata Tai ziuresime kas cia bus toliau:)

Bevarde
Beje, siomis avialinijomis labai domejausi.Atranka tikrai griezta ir reikalavimai dideli...ir kaip ten kazkas sake, kad "cia ne grozio konkursas" tai galiu pasakyt, kad butent siose avialinijose isvaizda labai svarbi ir esi stebimas nuo pirmos minutes.Ir palyginus su tuo kas laukia "isrinktuju" Dohoje, tai cia Lietuvoje tos atrankos vienas juokas...Perskaiciau sita tema,tai daugiau maziau viskas surasyta: gyveni su kambarioku/ke,namuose turi buti likus 10-ciai valandu iki skrydzio/mokymu pradzios(velavimas yra grubus nusizengimas),uz nusizengimus baudziama ypac grieztai(atleidimas is darbo ir salies palikimas per 24val.).Kam kyla klausima kaip jie tai suseka, tai labai paprasta..kiekvienas darbuotojas turi ID kortele ir tik su ja gali iseiti/ieiti i namus,be to yra apsauga kuri dar tai ir gyvai stebi:)Uniforma nepriekaistingai priziureta,jei lygindama/as marskinius palikai bent viena rauklele esi nusalinama/as nuo skrydzio ir vietoj taves skrenda kitas,grieztai jokiu spuogu ant veido,nes taip pat nusalins nuo skrydziu kol issigydysi,plaukai nepriekaistingai priziureti,susukuoti pagal standartus.Mokymu metu,mokymo pastate negalima kalbeti jokia kita kalba kaip anglu,mokymu pastate grieztai draudziama kalbeti su priesingos lyties atstovais isskyrus pasisveikinima,vyrams ir moterims apmokymai vyksta atskirai.Moterys pas vyrus i bendrabuti,arba vyrai pas moteris gali uzeiti nuo 7 iki 21:59,nes 22:00 jau grieztai negali buti priesingos lyties atstovu.Ir dar begale taisykliu...

Gintute
Wow.. :) nu gan grieztoka sakyciau :D bet seip fainai skamba :) tai tawe pakwiete y tolimeste atranka taip? o kaip del ce kazkada pletotos temos apie swiesiaplaukes, ar buwo tokiu ten perziuroje? :))) ir seip galima butu suzinoti kiek tau metu? ar cia pirmas tawo toks bandymas tapti stiuardese? ir kaip tau su anglu kalba, gali laiswai kalbeti? :)

Bevarde
Taip,i tolimesni etapa patekau,bus matyt kaip seksis:) Del tu plauku tai as nezinau...yra merginu sviesiaplaukiu kurios pateko i tolimesni etapa,bet kai snekejau su draugu kuris dirba siose avialinijose,jis minejo,kad sviesiu plauku kolegiu sutikes nera.Tai sunku pasakyt kaip ten istikruju yra...Taip sriuardese tapt bandau pirma karta ir manau,kad per ausktai issokau as cia su ta atranka:)) Su anglu kalba problemu neturiu,gal gramatika reiketu pasikartoti,bet daug klaidu nedarau.Beje,man 26 ;)

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]