DEV

Dirbti stiuardese/stiùardu

QA_cc
""Kur galima baigti stiuardesių kursus Vilniaus mieste ir kada jie prasideda ,kokia jų kaina,mokiu 4 užsienio kalbas,esu aukštaūgė,labai noriu dirbti šį darbą...Kur galima baigti stiuardesių kursus Vilniaus mieste ir kada jie prasideda ,kokia jų kaina,mokiu 4 užsienio kalbas,esu aukštaūgė,labai noriu dirbti šį darbą..."" Norint tapti vienu is igulos nariu, nebutina baigti kazkokiu kursu. Gali tiesiog dalyvauti avialiniju vykdomose atrankose, o jau veliau jie tave visko ismokins. Bet eigu yra noro tokius kursus lankyti, gali kreiptis i Baltic Aviation Academy Vilniuje, kur taip pat susimokesi nemaza suma pinigu, o garantiju, kad po tokiu apmokymu tau pasiulys realu darba nera.

Deividas
Paskaičiau šios stiuardesės komentarus ir tikrai išsigandau. Esu aktorius, bet visada taukė aviacija, kai stojau į aktorinį meistriškumą stojo 800 žmonių, priėmė tik 18, įstojau, pabaigiau, bet taip sudėtingai neatrodė kaip, čia kalbama apie skrydžių palydovus. Ką norėjau pasakyti ir pastebėti, kad miela stiuardesė tiesiog puikuojasi savo patirtimi, bet kadangi mus mokė studijose psichologijos, o ir pats aktorinis paremtas psichologija, visiems siekiantiems savo svajonės patarčiau kuo mažiau vadovautis visokiomis internetinėmis stiuardesėmis, kurios neturi ką veikti, apart rašinėti į internetą komentarus, manyčiau siekiant savo svajonės geriau pasidomėti kvalifikuota informacija, kurią gali suteikti telefonu. Ir dar mano pastebėjimas, kas keisčiausia, kad stiuardese pasivadinusi komentatorė, gal ji ir yra stiuardesė, bet bendrauja labai nemaloniai, siekianti psichologiškai pabrėžti savo žinias, bendraujanti labai įmantriai, nenuoširdžiai parodydama savo statusą ir dar kas baisiausia kalbėdama apie tam tikras situacijas ir savikontrolę, staiga ji pradeda pyktis su vienu iš komentatorių, kas rodo absoliutų jos nesusilaikymą, juk gal geriau būtų nekreipti dėmesio į kai kuriuos komentarus, bet ji veliasi ir pykstasi, plius kas mane šokiravo, kad ji anonimiškai skelbia faktus, kurie galbūt ir tikriausiai negali būti skelbiami, kad ir apie ta "atranką, kuri jau nuspręsta" ir anksto. Taigai, in conclusion' siekite savo svajonės ir nesiklausykite, ir lengvai nepasiduokit visokioms manipuliacijoms, aš savo siekiau ir įstojau, nors atrodė, kad neįmanoma, ir kriterijai ten buvo kur kas aukštesni nei 'flight attendant', bet nepuoliau komentuoti ir klausytis be ko internete:) tiesiog norėjau pasakyti darykit viską ir tikėkit savimi, sėkmės visiems, kad ir ką pasirinktumėt.

gugugu
oj Deividai, prirasei tai prirasei. nelygink palydovu konkurso su stojimu i aktorini. tai nelygintina visiskai. i aktorini stojant gali priimti tokius zmones, kuriu niekada neprims i paydovus (turiu pazistamu atoriniam, na kuriu niekad nepriimtu i palydovus del sveiktos, ugio ir isvaizdos). aktoriniam daugiau ziurima i asmenines savybes kurios yra igytos per gyvenima, o i palydovus norint patekti yra tikrinama sveikata ir n visko kito... viena yra atrankos, kurioms galima pasiruost, tereikia skirti laiko ir pasiruosti, kaip i aktorini, o i palydovus einant ruoskis nesiruoses, jeigu netinki tai niekad nepriims. KOMPLEKSISKI REIKALAVAI, ir jei vienoj srity geresnis tai nekompensuosi ugio trukumo. gal but Stiuardese komentatore ir nera tokia, kuri naivai sypsoi ir graziai visims atsakinejja, ji zmogus, bet paskaicius, cia tokie rasineja, kurie vargu ar pardavejais galetu dirbti... zmones, PRIES KLAUSDAMI PASKAITYKITE TEMA, nerasykit "moku daug kabu, seniai svajoju but stiuardese ai tik ugis 160,bet as taip noriu!!!" tai va norek kiek nori, bet cia ne stojimas i aktorni

Irma
Sveiki. Gal galetumet pasakyti, kada vyks atrankos Vilniuje? Nesvarbu kokia aviakompanija. Arba pasakykite, kur galeciau rasti informacija apie atrankas? Buciau labai dekinga:)

....
Lietuvoje yra ikurta Wizz'o baze, tai visai neseniai vyko ta antranka. Turbut greitu laiku nesitikek naujos antrankos, bet gali kaskart patikrinti svetaine. Be to, su Air Lithuanica visai gerai reikalai klostosi, juk zada pradeti skraidyti jau pavasari, bet zinoma tikrai nespeses taip greitai. gal tik dar kitais metais prades skraidyti. Na o daugiau baziu turbut nera Vilniuje, zinau tik tas;)

......
nebent kokia aviakompanija ikurtu baze, bet vargu, nes rinka pakankamai uzpildyti su wizzu ir rainiu.

Severija
Sveiki, norėjau paklausti, jei mano ūgis yra 158cm ar aš galiu dirbti stiuardese? Nes užsienyje kiek žinau,tai yra imanoma, o kaip Lietuvoje? Tai yra vienintelis mane atbaidantis dalykas nuo savo jėgų išbandymo šiame darbe. Iš anksto ačiū :)

baltic
Vyksta cia artimiausiu metu. http://www.balticaa.com/lt/mokymai/orlaivio-palydovu-mokymai/ieskome-stiuardu-ir-stiuardesiu/

:)))
Patiko Deivido komentaras:). UK yra specialus kursai kur ruosia atrankoms:). tad jeigu atitinki fizinius reikalavimus, visa kita galima pasiruosti:). del ugio... svarbiausia yra pasiekti nurodyta auksti.

obuoliukas
Laba diena. Noreciau pasiteirauti jusu patarymu. Kaip pastebejau Qatar airways,ir baa skelbia atranka. Manau pameginti trumpai : Man 21 metai (esu skraides lektuvais daugybe kartu jokiu neigiamu pojuciu nejutau o patirties stiuardo pozicijoje deja neturiu) Laisvai sneku rasau klausau Angliskai.yra vietos tobuleti aisku Kaip vaikinas esu isvaizdaus veido(nesigiriu,bet ir negrazuolis ir t.t)tamsesnes odos tamsiu plauku. Ugis 180cm 64kg sveriu nedaug bet ne distrofikas raumenukai iir kaulai. Fizine bukle minusai vaikysteje turejau nugaros pakripima.dabar turiu prastesne rega nesioju akinius arba lesius Psichologiskai nesu silpnas ne durnas. Megstu zmones palenkti i savo puse savo pozityviu poziuriu ir visiems aktualiu mastymu. Kodel.man reikia sio darbo ? Visu pirma as noriu jo,noriu keliauti,noriu bendraut rupintis sypsotis,man patinka bendrauti su jais. Esu dirbes elektrokaristu stalazistu,pakuotuoju ir kt. Mano gyvenimas vel veda i tapacia.sfera o as nenoriu. Manau kad sugebeciau su gyventi su tokia gyvensena. Bijau kad koja pakish patirties nebuvimas,svoris. Ka jus manote ? Atsiprasau uz klaidas rasiau telefonu dirbdamas. Aciu

Obuoliukas
Paiskaiciau placiau kas cia per kompanija. truputi net atkrato,bet vistiek nora didelis , ir atrodo kad sugebeciau , paklusti taisyklemis , buti ju laiminguoju robotu. pasiskaityk buve Qatar cabin crew member saying some stuff http://www.cabincrew.com/forums/before-applying-for-qatar-airways/175463/3 truputi praziode , bet nieko , vistiek manau imanoma,su tokia tvarka ishsilaikyti

Dovilė
Sveiki visi. Gal kas žino, ar vyksta orlaivių palydovų kursai Klaipėdoje ir kokia jų kaina? Ačiū už atsakymą.

Stiuardesė
Seniai jau nesilankiau. Labai nustebino ponaičio aktorio Deivido komentaras. Aš pažiūrėčiau, kaip Jūs atsakinėtumėte 5 metus į vis TOKIUS PAČIUS klausimus, atsakinėju ir čia, ir į el. paštą gaunu pilną laiškų, žmonės išsipasakoja, parašo savo gyvenimo istorijas, o aš kiekvienam stengiuosi padėti, atsakyti bei patarti. Man pačiai spręsti, kiek aš galiu pasakyti, kiek turiu nutylėti. Tikrai nesu toks žmogus: <<internetinėmis stiuardesėmis, kurios neturi ką veikti, apart rašinėti į internetą komentarus>>. Mano tikslas ateinat čia - padėti susigaudyti aviacijoje,leisti internautams bent kažkiek pajusti, ką reiškia dirbti stiurdese, nes prieš kažkur 5 - 6 metus stigo informacijos šia tema. Ir tikrai tas Jūsų aktorinis negali būti lyginamas su skrydžio palydovo atranka, savos tasyklės taikomos Jums, savitos - mums. Na o Jūs forsuotai pabrėžiat savo psichologijos išmanymą :))))

Stiuardesė
Dovile, Klaipėdoje skrydžio palydovų kursai nevyksta. Jie vykdomi tik Vilniuje.

Šypsenėlė
Perskaiciau VISA foruma. Radau labai daug naudingos info ir atsakymus i savo klausimus. Bet dar keli liko neatsakyti. Kaip pvz skaiciuojasi skrydziu valandos? Ar nuo izengimo i oro uosta, ar nuo lektuvo pakilimo? Ir gal kas zinot kur internete butu galima susirasti aviaciniu terminu, kuriuos reikia zinoti skrydziu palydovams? As kiek bandziau ieskoti, tai nieko neradau, o dometis.

Zygimantasv
Sveiki, esu 185cm 20metų vaikinas, esu labai susidomėjas galimybe dirbti skrydžių palydovu, esu dirbes Kipre, Vandens parke, kaip gelbėtojas ir esu dirbes aptarnavimo sferoje, kaip konsultantas, manau jog esu pakankamai išvaizdus, kadangi sulaukiau pakvietimu i fotosesija, vienoje iš jų dalyvavau, bet čia viskas taip padrika ir taip norėčiau kontaktinio žmogaus kuris galėtu padėti, iš anksto dėkoju zygimantasvilius@yahoo.com

Laura
Sveiki noreciau paklausti ar tikrai butinas vidurinis issilavinimas? Netinka 10 ar 11 klasiu baigimas?

People Link
Sveiki, kaip tik šiuo metu ieškome orlaivių palydovų. Daugiau informacijos čia: http://www.cvonline.lt/darbo-skelbimas/people-link-uab/cabin-attendant-f401813.html?client=76057 Kviečiame dalyvauti atrankoje!

saule
Ar ta atranka jau baigėsi? kas nors dalyvavo? pasipasakokit, labai idomu..

aktualu
norėčiau paklausti gal kas žino, ar norint tapti skydžių palydove nepereičiau sveikatos patikrinimo dėl stuburo ostechondropatijos? Ačiū iš anksto:)

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]