prakiurkoKranas2021 03 08 cituotiSveiki, esu Vilniaus kolegijos studentas. Studijuoju antrame kurse. Pirmojo kurso antrame semestre turėjau skolų, tačiau jas jau likvidavau mokamai. Dėl šių skolų teko susimokėti už antrojo kurso pirmąjį semestrą. Pastarasis baigėsi kiek nesėkmingai. Turiu dvi skolas iš vieno dalyko - egzaminas ir praktiniai darbai. Ketinu jas likviduoti mokamai. Pirmasis klausimas būtų - ar dėl šių skolų man taps mokamas ir antras semestras antro kurso? Taip pat ketinu po šio semestro perstoti į kitą kryptį, bet į tą pačią kolegiją. Norėjau pasiteirauti, kas gali būti jei ir šį semestrą baigsiu turėdamas skolų? Ar prieš išeinant teks už jas tik susimokėti, nebereiks atsiskaityti? Išėjus ir ketinant stoti per naujo, kiek suprantu į valstybės finansuojamą vietą patekti bus nebegalima? Neketinu specialiai baigti semestrą su skolomis, bet ir nesu garantuotas, jog pavyks patenkinamai pabaigti kai kuriuos dalykus, nes mokytis tiesiog per sunku, todėl ir noriu perstoti. Tiesiog esu nežinioje, nes nežinau kas gali laukti baigus šį semestrą su skolomis, jeigu aš ketinu perstoti? Taip pat įdomu dėl šio semestro, ar už jį prieš išeinant dar teks susimokėti, kadangi turiu skolą iš pirmojo semestro antrame kurse? (Ją ketinu likviduoti, bet kiek suprantu tai padaryti galėsiu tik mokamai). Ačiū labai už atsakymą!